Ny AGF-back er klar til at konkurrere

Casper Højer Nielsen skulle oprindeligt først være kommet til Aarhus efter sommerferien. Fredag var han imidlertid klar til at træne med sin nye klub, da skiftet blev en realitet et halvt år tidligere. Foto: Jens Thaysen

Ny AGF-back er klar til at konkurrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs nye venstre back Casper Højer Nielsen havde første træningsdag på Ceres Park mandag eftermiddag og kan allerede komme i spil til forårspremieren mod Hobro mandag aften.

Fodbold: Han skulle først have haft sin første arbejdsdag i AGF efter sommerferien. Omstændighederne i hans tidligere klub Lyngby gjorde det dog pludseligt muligt at lave skiftet noget tidligere og derfor befandt det nyeste medlem af AGF-truppen, Casper Højer Nielsen, sig på Ceres Park, da fredagens træning blev fløjtet i gang.

Halvanden times dyb koncentration på et næsten tomt fodboldstadion, hvor kun enkelte kiggede med fra tilskuerpladserne i det kolde, men flotte vintervejr.

Og selvom det århusianske fodboldstadion ikke så ud af meget på dagen, så skulle der ikke megen fantasi til at forestille sig det lydmæssige tryk, der bliver sendt ned mod banen, når fodbolden ruller i Superligaen.

Måske var det også derfor smilet var stort hos den unge venstre back med det fodboldkendte efternavn, da han efter træningen hilste på sportschef Peter "PC" Christiansen og bestyrelsesformand Lars Fournais.

Han følte sig godt til rette i sine nye omgivelser.

- Jeg er blevet taget godt imod af drengene. Det har der ikke kunne sættes en finger på. Træningen var på et højt plan og det var generelt bare dejligt at komme i gang og komme til Aarhus. Det har selvfølgelig ligget og rumsteret i mit baghoved siden jeg skrev under, ligesom der er blevet kæmpet for det gennem længere tid, så det bare dejligt, at skiftet sker nu, siger den 23-årige fodboldspiller

Blå bog
Casper Højer NielsenFødt: 20/11 1994

Position: Venstre back

Klub: AGF - kontrakt frem til sommeren 2021

Tidligere klubber: FC København, Brønshøj og Lyngby

Har spillet 15 U-landskampe i DBU regi.

Spillede 8 kampe og scorede et enkelt mål i efteråret for Lyngby i Superligaen.
Casper Højer Nielsen kan allerede komme i spil til mandagens kamp mod Hobro. Foto: Jens Thaysen
Casper Højer Nielsen kan allerede komme i spil til mandagens kamp mod Hobro. Foto: Jens Thaysen

Speciel situation

Han har fået sin fodboldopdragelse i den klub, hvor hans far slog sine folder i sin seniortid. Casper Højer Nielsen er søn af midtbanespilleren Lars Højer Nielsen, som fra 1992 og 1999 var en af de mest målfarlige midtbanespillere i dansk fodbold og blandt andet blev topscorer for FC København i sæsonerne 1994, 1995 og 1996. I dag er Højer senior chefscout i hovedstadsklubben.

Casper Højer Nielsen har spillet de seneste fire sæsoner i Lyngby. Skiftet til Aarhus bliver derfor også første gang han skal flytte fra sin fødeby.

- Det er en speciel situation. Jeg skal til at bo i Jylland efter jeg har boet i København hele mit liv. Jeg har en kæreste og en hund, der skal med herover, men her i begyndelsen er det nemmest, at jeg tager herover alene og får styr på de forskellige ting. Jeg ankom torsdag aften, så jeg har jo kun lige nået at tjekke ind på hotellet og slappe lidt af, men indtil videre er jeg bare blevet modtaget godt af alle mennesker omkring klubben, siger venstrebacken.

Han kan hurtigt komme i betragtning til spilletid i sin nye klubtrøje. AGF har været ramt af skader på venstrebacken i opstarten, hvor både Jesper Juelsgård og Frederik Møller har siddet udenfor. Det ligner derfor en potentiel lyndebut for den unge forsvarsspiller.

- Hvis jeg bliver valgt, så bliver jeg valgt. Jeg er klar til at konkurrere med de andre, men jeg har også respekt for de andre spillere, som er på min position og alle de andre positioner, så jeg har ikke tænkt mig at sige, at jeg skal spille på mandag. Jeg er bare kommet til Aarhus for at konkurrere, lyder det.

Kender stilen

Skulle det ende med spilletid imod Hobro mandag aften, så har Casper Højer den klare fordel, at han kender den spillestil, der bliver praktiseret i AGF. David Nielsen havde træneransvaret fra 2015 til 2017 hos de blåblusede og var også en af årsagerne til, at valget faldt på Aarhus, da venstrebacken skulle have styr på sin fremtid.

- Det var alt, der tiltrak mig i AGF. Der var en træner, jeg kendte. En træner, jeg havde tillid til. En træner, jeg rigtig godt kan lide. En dygtig gruppe spillere. Det er en stor klub med et stort stadion og mange fans. Der var intet, der sagde, at det ikke var her, jeg skulle hen, og derfor gik jeg også målrettet efter det, siger han.

Hvad betyder det, at du har haft David tidligere og kender hans spillestil?

- Det bliver selvfølgelig nemmere. Jeg har spillet lang tid under David, da han var i Lyngby, og havde en god tid der. Samtidig kender jeg de generelle principper i hans måde at spille på og det vil selvfølgelig hjælpe mig, siger Casper Højer Nielsen, der bare glæder sig til at trække en streg i sandet og komme videre med sin karriere i det jyske.

Situationen i Lyngby har han lagt bag sig.

- Det er selvfølgelig fantastisk bare at kunne tænke på fodbold igen. Det er det vi er her for alle sammen. Man gider ikke alt det andet, der foregår ude omkring. Derfor er det også fantastisk at komme til Aarhus, hvor det handler om fodbold, siger fodboldspilleren, der har forsøgt at holde al konkurssnakken i Lyngby på afstand og koncentrere sig om fodbold.

- Det har været meget stille og roligt for mit vedkommende, men jeg tror også, at det skyldes, at jeg havde min fremtid på plads. Det har mest været mine tidligere holdkammerater, som jeg har tænkt på i det her spil, siger han.

Ny AGF-back er klar til at konkurrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce