Ny målmand i uheldig hovedrolle: AGF smed 2-0-føring i Stockholm

Oscar Whalley var implementeret i begge scoringer da AGF spillede 2-2 i Djurgården. Arkivfoto: Ole Nielsen

Ny målmand i uheldig hovedrolle: AGF smed 2-0-føring i Stockholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs nye spanske målmand spillede en uheldig hovedrolle da århusianerne måtte nøjes med 2-2 i lørdagens testkamp mod Djurgården.

FODBOLD: Der er ved at tegne sig et mønster af det hold, som cheftræner David Nielsen starter med i Superligapremieren mod FC Midtjylland om to uger.

Men det er måske for meget at kalde for David Nielsens udvalgte - fordi cheftræneren har en trup med så mange skader, at starterne sådan set vælger sig selv. Det er dem, der kan gå.

Mod Djurgårdens IF på Stockholm Stadion i den svenske hovedstad måtte David Nielsen undvære en håndfuld profiler - heriblandt Tobias Sana, Mustafa Amini, Aleksandar Jovanovic, Martin Spelmann og Mustapha Bundu.

Til gengæld fik den nye spanske målmand Oscar Whalley for første gang spilletid - han endte i øvrigt med en hovedrolle i kampen.

Netop målmanden var sammen med Magnus Kaastrup på højre kant eneste nye i forhold til startopstillingen mod FC Midtjylland. Og med mindre at nogle af de skadede bliver klar, ligner startopstillingen mod svenskerne et hold, der skal på banen i Herning.

Og bedømt på første halvleg ville det bestemt ikke være noget problem. AGF var klart bedst og kom foran 2-0. Anden halvleg var langt fra lige så god, og især i de sidste tyve minutter - hvor de ti markspillere var skiftet ud - var AGF det næstbedste hold på banen.

Whalley i problemer

AGF var dog selv skyld i, at testkampen ikke endte med en sejr.

Først sparkede den debuterende målmand Oscar Whalley meget ringe ud, lige i fødderne på en modstander. Det fik Adama Guira til at gå alt for hårdt og klodset ind i en tackling i feltet, som helt rimeligt resulterede i et straffespark.

Og få minutter før tid var han så i fokus igen, manden med handskerne. Denne gang endte han på lidt af en skovtur på kanten af sit eget felt. Her jagtede han forgæves svenskere, som afsluttede mod det tomme mål. I første omgang ramte de overliggeren, men angriberen Aliou Badji fulgte op og kunne let heade udligningen i nettet.

En uheldig start for Whalley, der kom til Aarhus så sent som i tirsdags. Udover målene så han rusten ud ved et hovedstødsforsøg, som han i første omgang tabte og et udspark, der blev losset direkte ud over sidelinjen.

Retfærdigvis skal det nævnes, at den 24-årige havde en god redning midt i anden halvleg.

Men Aleksandar Jovanovic føler sig næppe presset på posten som førstemålmand i øjeblikket.

Hårdt spillet kamp

Og det var synd for helhedsindtrykket, at AGF skabte problemer for sig selv til sidst.

Fordi indsatsen i første halvleg var - i forlængelse af de første 45 minutter mod FC Midtjylland i sidste uge - bestemt godkendt.

Gæsterne var klart bedst på det smukke olympiske stadion i Stockholm, hvor Djurgården stort set ikke var i angreb før pausen. Og den øjeblikkelige nummer fire i Sverige begynder trods alt sæsonen allerede i næste uge.

AGF kom på 1-0 ved Niklas Backman - i øvrigt tidligere AIK Stockholm-spiller, Djurgårdens hademodstander. Han headede en indlæg i mål efter 20 minutter.

Og ti minutter før pausen blev kampens flotteste mål scoret. Bror Blume fik en fin aflevering fra Jakob Ankersen på kanten. Midtbanespilleren tog et træk og prikkede så bolden forbi både forsvarsspillere og den svenske målmand.

Men den gode begyndelse varede altså ikke ved.

Til gengæld fik AGF-delegationen i overflod dét, de kom efter. Kampen var ualmindeligt hårdt spillet af en træningskamp at være. Fra begge sider sang tacklingerne.

Djurgården fik en spiller skadet i første halvleg, som måtte bæres fra banen efter et sammenstød med Guira. Og svenskerne fik i slutminutterne Jesper Karlström udvist for sit andet gule kort.

Inden Superligapremieren 14. juli spiller AGF en sidste testkamp i næste uge.

Ny målmand i uheldig hovedrolle: AGF smed 2-0-føring i Stockholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce