På vej væk? AGF-anfører snakker ikke kontraktforlængelse med klubben

Pierre Kanstrup jubler over sin scoring og sejren på 1-0 over Hobro i efterårets sidste kamp. Lige nu har han ikke helt så meget at juble over. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

På vej væk? AGF-anfører snakker ikke kontraktforlængelse med klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pierre Kanstrups kontrakt med AGF udløber til sommer, men parterne er ikke i dialog om en ny aftale. Det tager den 29-årige forsvarsspiller som et vink med en vognstang om, at tiden i klubben er ved at rinde ud.

FODBOLD: Med Frederik Tingagers friske tilgang til AGF er der p.t. fire deciderede midtstoppere i århusianernes superligatrup.

Men her og nu er det kun den nytilkomne 1,95 meter høje tidligere OB-spiller, der ved, at han også er at finde i klubben efter denne sæson.

De tre øvrige - Niklas Backman, Jesper Juelsgård og anfører Pierre Kanstrup - har alle kontraktudløb til sommer, og ingen af dem ved, hvad fremtiden bringer.

Mens svenske Niklas Backman kan berette om en vis dialog med sportschef Peter "PC" Christiansen, er der mere lavvande på den konto hos både Juelsgård og Kanstrup. Og det tager sidstnævnte som et tegn på, at klubben ikke ønsker, at han skal blive hængende.

- Jeg har ikke hørt noget, og da vi har rundet 1. januar, giver det vel en ok indikation på, hvad det er klubben vil. Det har jeg så taget til efterretning, lyder det fra AGF-anføreren, der dermed nu kan forhandle frit med andre klubber.

- Jeg kan jo forhandle med hvem jeg lyster nu, og i og med, at jeg ikke har hørt noget fra AGF, har jeg også stukket nogle følere ud

Du tager det som et tegn på, at AGF ikke vil forlænge med dig?

- Ja, hvis AGF gerne ville mig, havde de jo nok allerede henvendt sig, og spurgt om en forlængelse. Jeg har ikke noget ondt at sige om "PC" eller klubben på nogen måde, og jeg har en kontrakt frem til sommer, som jeg har tænkt mig at udfylde på professionel vis. Det er det, jeg har at forholde mig til, kommer det fra Kanstrup, der havde problemer med at ramme sit vanlige niveau i efteråret, men sluttede af med at blive matchvinder i den sidste kamp mod Hobro.

Er du skuffet over, at du ikke har hørt fra klubben?

- Ja, lidt, men det er måske også bare mine egne forventninger. Jeg havde håber og troet på, at jeg kunne blive i AGF i rigtig lang tid, men det er selvfølgelig ude af mine hænder, da det er klubben, der bestemmer. Jeg kunne godt have tænkt mig, at de i det mindste bare havde meldt ud, hvad det er, de vil. Jeg ved godt, at det er nemt at lægge to og to sammen, for når jeg ikke har hørt noget, må det være fordi, de ikke vil forlænge kontrakten. Men af ren respekt kunne de jo sagtens have sagt "vi har lyst til at gå en anden vej". Jeg ved jo reelt ikke, om det er sådan, men det må jeg antage, siger den 29-årige forsvarsspiller, der kom til AGF i sommeren 2017, og som siden Morten "Duncan" Rasmussens skifte til polsk fodbold for et år siden, har været holdets anfører.

Det er ikke så farligt

Sportschef Peter "PC" Christiansen er fåmælt i forhold til Kanstrups situation.

- Jamen, han er en af dem, der har kontraktudløb til sommer, og det tager vi vel hul på på et eller andet tidspunkt.

Hvornår bliver det?

- Det ved jeg ikke. Jeg kan jo ikke forhandle gennem pressen. Det er et personaleanliggende, så jeg vil ikke står her og diskutere, hvornår der finder en afklaring sted.

Men du risikerer jo, at han finder sig en anden klub?

- Det er en del af risikoen, ja. I og med, at vi er godt inde i januar måned, er det sådan, det er.

Men det er vel et kraftigt vink med en vognstang om, at I ikke ønsker at forlænge med ham?

- Det ved jeg ikke, om det er. Der er også andre spillere i truppen, der har udløb til sommer, og som vi ikke har en afklaring på endnu. Sådan er det.

Så der er også andre spillere med kontraktudløb, der slet ikke er dialog med?

- Det er igen et personaleanliggende. Der er forskellige scenarier for forskellige spillere. Der er også nogle, der kræver en afklaring. Sådan er spillere forskellige. Det er slet ikke så farligt.

Men her taler vi om holdets anfører?

- Ja, men han har også været her, hvor han ikke var anfører. Da han kom til klubben, blev han ikke anfører. Det er han lige nu. Når han ikke spiller, er Jens Stage anfører, og når Jens Stage ikke spiller, er det en anden, der er anfører. Sådan er det. Og mere kan jeg ikke bidrage med i forhold til hans situation, kommer det fra AGFs sportschef.

Ikke hævet over andre

Tilbage til Pierre Kanstrup selv. Er der klubber, der har budt sig til?

- Nej, det er der ikke. Jeg har heldigvis et halvt år tilbage her i AGF, og jeg er sindssygt glad for at være her. Det er klart, at jeg godt kunne tænke mig at få noget på plads, da jeg har stiftet familie. Det var noget nemmere, da man bare var to og kunne hive teltpløkkerne op og tage af sted. Men sådan er virkeligheden ikke lige nu, og det er det, vi har at forholde os til.

Har du opgivet AGF?

- Nej, overhovedet ikke. Som jeg siger, så er jeg AGFer i hvert fald frem til sommer, og jeg spiller for AGF. Det har jeg tænkt mig at gøre med det bedste, jeg kan. Og skulle jeg stå til sommer uden at have fundet noget, og sportschefen banker på døren og spørger, om jeg har lyst til at blive, vil jeg da overveje det.

Har du ikke lyst til at banke på hos sportschefen og spørge, hvordan landet ligger i stedet for at gå rundt i uvished?

- Jeg gider sgu heller ikke komme kravlende. Jeg er sikker på, at jeg nok skal finde et andet sted at spille fodbold, hvis ikke AGF kan bruge mig. Det er ikke noget med, at jeg skal rende rundt og være stolt eller noget som helst. Men lysten skal gerne være gensidig, og det er den ikke lige nu fra klubbens side, siger Kanstrup, der dog ikke umiddelbart sigter efter et hurtigt klubskifte.

- Jeg kan jo ikke bare gå nu. Jeg har et halvt år tilbage af kontrakten. Så skal klubben jo indvilge i at lade mig gå, og så langt er jeg slet ikke. På et eller andet tidspunkt skal jeg jo nok op og banke på døren, og det handler ikke om, hvorvidt de vil forlænge, for det kan jeg godt regne ud, men mere om, hvor vi står henne i forhold til mulig spilletid og situationen generelt. Men så længe jeg ikke hører noget, er mit hoved og hjerte hos AGF.

Det er vel en lidt speciel situation at stå i som anfører?

- Jo, det er det. Men det er sådan tingene bliver kørt her, og ja, det kan man jo synes om, hvad man har lyst til. En anfører er ikke hævet over nogen som helst andre i truppen. Det her sker jo også for andre spillere. Jeg ser mig selv som værende på lige fod med alle andre, og derfor kan det selvfølgelig også ske for mig, selvom jeg er anfører, lyder det fra Pierre Kanstrup.

En af de "andre spillere", der står i samme situation som Kanstrup, er Jesper Juelsgård.

- Jeg har ikke rigtig hørt noget fra klubben. Det er en noget uvant situation, for jeg har ikke før prøvet, at det så tæt på udløb ikke var afklaret, hvad der skulle ske, men jeg tænker ikke så meget over det. Jeg har fuld fokus på den her opstart med AGF, og på at gøre det så godt, jeg kan, og så må jeg se, hvad det kan række til. Det må tiden vise, kommer det fra Jesper Juelsgård, der i sommeren 2016 skrev en tre-årig kontrakt med AGF.

På vej væk? AGF-anfører snakker ikke kontraktforlængelse med klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce