Prøvetræning gav bonus: AGF-talent udlejet til islandsk topklub

AGF-talentet Nimo Gribenco er i islandsk fodbold i 2019. Foto: Jens Thaysen

Prøvetræning gav bonus: AGF-talent udlejet til islandsk topklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Det er ikke blevet til meget spilletid for Nimo Gribenco, der ellers regnes for et af AGF's store talenter, og allerede nu er det afgjort, at det formentlig ikke bliver til nogle superligakampe i 2019.

AGF's Nimo Gribenco skal nemlig i det kommende år spille for den islandske klub, Stjarnan F.C. Den unge offensiv-spiller er udlejet til den islandske topklub i den sæson, der snart starter på Island.

Det skriver AGF i en nyhed på agf.dk.

- Nimo er et stort fodboldtalent med nogle unikke offensive kvaliteter, vi ikke ser så meget i Superligaen, men han skal fortsat forbedre sig - fysisk som mentalt, og det får han nu mulighed for i en god klub på Island. Det bliver godt for Nimo at komme ud i nogen nye omgivelser og tage et skridt videre. Man skal ikke tage fejl af den islandske liga, hvor Nimo kan lære meget. Han kommer op imod nogen voksne mænd og får muligheden for at spille i Europa efter sommerferien. Så det er en rigtig god løsning for ham og vi ønsker ham held og lykke, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

Sportschefen har et indgående kendskab til Nimos kommende klub og betegner Stjarnan som en fin klub med dygtige folk.

- Vi besøgte den i efteråret og udlejningen af Nimo er første skridt i et samarbejde, hvor vi måske i fremtiden får mulighed for at sende andre spillere på græs og samarbejde på andre måder. Så det er et rigtig godt sted Nimo nu tager hen og vi tror, at han vil kunne tage et godt skridt i sin udvikling, siger han.

Missionen lykkedes

Det er ikke verdens største overraskelse, at Nimo Gribenco skal et smut til den nordatlantiske vulkanø, for da resten af AGF'erne i januar rejste på træningslejr i Portugal, var det unge talent ikke med i flyet. Han sad nemlig i et andet fly, der bragte ham til Island, hvor planen var at kæmpe sig til den lejeaftale, det nu er lykkedes at få lavet aftale om.

Stjarnan FC har siden 2009 spillet i den bedste islandske liga, Úrvalsdeild, hvor det er blevet til et enkelt mesterskab i 2014. Stjarnan er hyppige deltagere i europæisk fodbold.

Nimo Gribenco har en fortid i Hasle Boldklub, Fuglebakken og Skovbakken før han kom til AGF som U14-spiller og i 2017 blev rykket op i Superliga-truppen fra U19-holdet. Han har kontrakt med AGF frem til sommeren 2020.

Prøvetræning gav bonus: AGF-talent udlejet til islandsk topklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce