Skuffet AGFer: Vi agerede som en flok ynglingespillere - og det er måske for højt sat

Anfører Pierre Kanstrup var meget skuffet over den mentale indstilling hos AGFerne mod AaB. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Skuffet AGFer: Vi agerede som en flok ynglingespillere - og det er måske for højt sat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For anden kamp i træk smed AGF en sikker sejr i afløbet. Det er et spørgsmål om den mentale indstilling, der ikke er god nok, mener anfører og cheftræner.

FODBOLD: Uafgjort igen. 2-2 igen.

Selvom det er to uger siden, at AGF senest var i aktion, stod dejavuet ret klart på nethinden, da AaB med fem minutter igen af Superligakampen på Ceres Park udlignede til 2-2.

I Odense havde AGF været foran 2-0 og måtte nøjes med uafgjort. Denne gang havde århusianerne været foran 2-1 og var en mand i overtal, efter at Jores Okore blev udvist efter en halv time.

Der er et mentalt mønster, som AGFerne skal tage seriøst, mener anføreren.

- Vi agerede som en flok ynglingespillere - ret utrutinerede. Og det er måske for højt sat. Det er dét, jeg er mest skuffet over i dag. Vi lænede os tilbage når vi kom foran og syntes egentlig, det var meget lækkert.

- Det kan godt blive en sovepude at spille en mand i overtal, men det bør det ikke være. De gode hold er i stand til at holde fokus og køre en kamp som denne stensikkert hjem. Men der er vi åbenbart ikke endnu. Mentalt kan vi ikke bare læne os tilbage fordi vi er foran og en mand i overtal, sagde Pierre Kanstrup efter kampen.

Han mener, at kampen trækker tråde til oplevelsen i Odense.

- Vi holdt ikke det fokus som vi arbejdede os ind i i første halvleg. Vi begyndte at opfinde alle mulige ting og tog generelt for let på det - det var det samme i OB. Vi løb rundt og driblede inde midt på banen og gav dem forholdsvis mange kontramuligheder til trods for, at vi var en mand i overtal. Det var slet ikke nødvendigt, vi kunne have spillet simpelt på siderne og kommet til afslutninger den vej, og det viste vi også i starten af kampen.

AGFs cheftræner David Nielsen er enig i, at holdet har en mental udfordring.

- Vi skal blive dygtigere til at lukke kampene når vi har dem dér, hvor vi gerne vil have dem. Det har givet os to uafgjorte kampe hvor det ender op med en følelse af, at vi har smidt det hele væk. Det er den følelse, spillerne har, og det er også de nøgne fakta.

- Vi havde muligheder for at lukke kampen ved at score flere mål og vi havde også mulighed for at forsvare os bedre, sagde David Nielsen.

Hvad er det der sker når I kommer foran?

- Jeg tror, vi tænker for meget over resultatet og at nu må vi ikke smide det væk. Vi ved hvor vigtige alle kampe er og vi er vant til at spille tætte kampe, hvor det betyder alt at vinde. Vi er utroligt ærgerlige over, at vi ikke kunne dræbe denne kamp. Det havde vi chancerne for - også selvom de lavede to mål.

AGF har i 13 Superligakampe spillet uafgjort i de ni og vundet tre.

Skuffet AGFer: Vi agerede som en flok ynglingespillere - og det er måske for højt sat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce