Slidt og utidssvarende: Stadion og haller lever ikke op til moderne krav

Ceres Park blev indviet i 1920. Arena blev bygget i 2001 i forbindelse med at stadion blev renoveret. Foto: Axel Schütt

Slidt og utidssvarende: Stadion og haller lever ikke op til moderne krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus får svært ved at tiltrække landskampe i fodbold på grund af kvaliteten af stadion. Samtidig beklager brugerne af Atletion sig over standarden af samtlige haller. AGF A/S er tilbageholden med at foretage renoveringer, da forpagtningsaftalen med Aarhus Kommunen er ved at udløbe.

IDRÆTSPOLITIK: Ødelagt gulv, smadrede højtalere, stoppede brusere og ødelagte sæder.

Brugerne af Atletion - Ceres Park og Arena - oplever idrætsanlægget som slidt og utidssvarende. Det svarer de en i rapport, som Aarhus Kommune har fået lavet om forholdene, der forpagtes af AGF A/S.

- Generelt opleves det, at faciliteterne - både kernefaciliteter og servicefaciliteter - ikke er tidssvarende. Der anvendes mange lappeløsninger, selvom der reelt er behov for en større renovering (fx gulvet, scoreboards, højtaler, stolper). Det vurderes, at det særligt er afholdelse af messer, som slider på gulvet, skriver volleyballklubben ASV, der holder til i den gamle stadionhal.

Ved siden af bor Aarhus United i Stadionhallen, der får en lige så hård kritik med på vejen.

- Hallen vurderes forfalden og ikke som værende tidssvarende (det ses blandt andet ved defekte sæder samt problemer med lyd og måltavlen). Såvel det samlede indtryk samt de officielle krav til afvikling af kampe mv. er svære at efterleve, skriver Aarhus United.

Heller ikke opvisningshallen Ceres Arena og træningshallen ved siden af slipper for kritik.

- Kvaliteten af faciliteterne vurderes i flere tilfælde ikke som værende tidssvarende. Dette gælder fx. inload og VIP-forhold i Ceres Arena, dårlige toiletforhold på stadion mv.

- Gulvet i Team Danmark-hallen er blevet renoveret, men en række af de øvrige faciliteter trænger til et løft. Derudover er gulvet på ny ødelagt, skriver Eliteidræt Aarhus, der blandt andet arbejder med talenter på tværs af mange sportsgrene.

- Vi har på nuværende tidspunkt ikke incitament til at foretage disse investeringer, hvilket primært skyldes, at den nuværende forpagtningsaftale snart udløber, og at der sideløbende også kører en debat om et nyt stadion.
Jacob Nielsen, direktør for AGF A/S
Atletion
  • Siden 2005 har AGF A/S forpagtet Ceres Park og Arena inklusive stadionhallerne. I alt råder området over fire haller, fodboldbanen og atletikfaciliteterne.
  • Området blev i sin tid døbt Atletion og navnet optræder stadig på det selskab, der under AGF A/S driver området. I daglig tale omtales området dog som Ceres Park og Arena.
  • Forpagtningsaftalen med Aarhus Kommune udløber 31. december 2020. Den er allerede to gange blevet forlænget, man skal denne gang i nyudbud hvis ikke den overgår til kommunal drift. Det skal politikerne afgøre i løbet af efteråret.
  • En række idrætsklubber benytter området. Foruden Superligaholdet AGF er det blandt andre håndboldklubberne Århus Håndbold, Aarhus United og AGF. Volleyballklubben ASV, badmintonklubben Højbjerg, Team Aarhus Floorball, Aarhus 1900 Atletik samt en række organisationer som Eliteidræt Aarhus, Idrætssamvirket og Team Danmark.
  • Aarhus Kommune har fået lavet en rapport om forholdene på Atletion af revisionsfirmaet PWC, hvorfra svarene i artiklen kommer.
Ceres Park blev indviet i 1920. Arena blev bygget i 2001 i forbindelse med at stadion blev renoveret. Foto: Axel Schütt
Ceres Park blev indviet i 1920. Arena blev bygget i 2001 i forbindelse med at stadion blev renoveret. Foto: Axel Schütt

Slut med landskampe?

Ceres Park, der ligesom Arena blev bygget i begyndelsen af dette årtusinde, opleves heller ikke længere som tidsvarende.

Og det kan koste Aarhus landskampe i fremtiden. Senest arrangerede Dansk Boldspil-Union to kampe i efteråret mod henholdsvis Wales og Irland.

- Jævnfør den nuværende forpagtningsaftale, skal forpagter sørge for, at faciliteterne lever op til internationale krav. Aktuelt er der en udfordring med at anlægget ikke lever op til internationale krav, fx hvad angår lysforhold på Ceres Park til internationale fodboldkampe. Aarhus Events fik dispensation til de to landskampe i efteråret 2018, men har fået oplyst fra DBU at det næppe vil ske igen, skriver Aarhus Events.

I rapporten, der er lavet af revisionsfirmaet PWC, lyder anbefalingen:

- At der afsættes de nødvendige midler til vedligehold af faciliteterne, frem til at der er truffet beslutning om en evt. udvikling af det samlede område.

Intet incitament

AGF erkender, at forholdene er slidte, men tøver med at gå i gang med større investeringer.

- Mange af faciliteterne i Ceres Park og Arena er meget gamle, og det er omkostningskrævende at vedligeholde bygningerne og faciliteterne. Vi har både drifts- og vedligeholdelsesplaner, som er udarbejdet i samarbejde med kommunen.

- Der er en række udestående større investeringer, som ligger uden for det aftalte med kommunen, men som er påkrævede - eksempelvis energioptimering - for at faciliteterne kan anses som tidssvarende og i overensstemmelse med internationale krav. En rapport fra NIRAS anslår, at der skal anvendes 53 mio. kr. hen over de næste ti år - uagtet om det er en forpagter eller kommunen, der driver det.

- Vi har på nuværende tidspunkt ikke incitament til at foretage disse investeringer, hvilket primært skyldes, at den nuværende forpagtningsaftale snart udløber, og at der sideløbende også kører en debat om et nyt stadion, svarer direktør for AGF A/S, Jacob Nielsen, i en skriftlig kommentar.

Slidt og utidssvarende: Stadion og haller lever ikke op til moderne krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce