18-årig varetægtsfængslet: Tilstod brandstiftelse i facebook-opslag

Da brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed nåede frem, havde flammerne allerede godt fat i trappeopgangen. Arkivfoto

18-årig varetægtsfængslet: Tilstod brandstiftelse i facebook-opslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung mand sad onsdag på anklagebænken ved et grundlovsforhør, hvor han var sigtet for at have sat ild til en etageejendom, selv om han var velvidende om, at andres liv derved blev udsat for overhængende fare.

Ørsted: En 18-årig mand fra lokalområdet blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Randers, sigtet for bevidst at sætte ild til en etageejendom natten til tirsdag. Iført klip-klappere og blå dragt sad den unge mand på anklagebænken med hovedet hvilende på hænderne, mens sigtelsen blev læst op.

Han kunne vedkende sig sit navn, da dommeren spurgte, men vidste ifølge eget udsagn hverken, hvornår han var født, hvor han bor, eller om han var blevet anholdt tirsdag aften. Til størstedelen af anklagerens spørgsmål vekslede svarene mellem: "jeg ved det ikke" og "jeg har ikke lyst til at tale om det".

Han erkendte dog, at han under afhøring havde forklaret til politiet, at han natten til tirsdag var gået ind i etageejendommens opgang, hvor han i stueetagen fandt en olieflaske. Herfra fortsatte han videre til et repos på første sal. Ifølge forklaringen lå der nogle sko, et tæppe og en hovedpude, som han hældte flaskens indhold ud over, hvorefter han tændte ild til det.

Måtte flygte ud på tag

Brandvæsen, politi og ambulancer blev kaldt til ejendommen på Rougsøvej i Ørsted kort før klokken halv tre natten til tirsdag 6. november.

På det tidspunkt havde flammerne allerede godt fat i trappeopgangen. Heldigvis var det kort forinden lykkedes ejendommens fire beboere og to hunde at kravle ud på et tilstødende tag og dermed slippe væk fra den brændende bygning i god behold.

Det lykkedes brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed at forhindre flammerne i at sprede sig fra trappeopgangen, men lejlighederne blev dog så sod- og røgskadede, at samtlige beboere måtte genhuses. En beboer fra en af lejlighederne, samt flere af dennes venner, var også til stede før retsmødet, men han måtte pænt vente udenfor døren af hensyn til efterforskningen.

Tilstod på Facebook

Under afhøringen kom det frem, at den sigtede flere gange i år har været indlagt på psykiatrisk hospital, og vurderes til at være middelsvært mentalt retarderet. Han fortalte desuden selv, at han generelt er bange, men uddybede ikke nærmere.

- Jeg ved godt, hvorfor jeg gjorde det, men jeg har ikke lyst til at tale om det, lød det fåmælt fra den unge mand.

Østjyllands Politi kom på sporet af den mistænkte efter en henvendelse om et facebook-opslag, en borger havde set. Her havde den tiltalte delt en cirka fem minutter lang video af branden og skrevet, at det var ham og hans bande, som stod bag.

Den 18-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Han tog ikke stilling til skyldsspørgsmålet og kærede ikke kendelsen.

Yderligere en mand og en kvinde var tirsdag også sigtet i sagen, men begge sigtelser er nu frafaldet, da Østjyllands Politi vurderer, at de intet har med brandstiftelsen at gøre.

18-årig varetægtsfængslet: Tilstod brandstiftelse i facebook-opslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce