25-årig århusianer på månedlang tyvetogt: Stjal over 100 computere fra efterskoler

En 25-årig mand blev torsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger for omfattende tyverier mod især efterskoler. Arkivfoto: Palle Herløv

25-årig århusianer på månedlang tyvetogt: Stjal over 100 computere fra efterskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et tyvetogt varende fra januar til juni trækker efter politiets overbevisning tråde til organiseret tyveri målrettet efterskoler over hele landet. Manden nægter sig skyldig.

ØSTJYLLAND: En 25-årig mand fra Aarhus nåede at stjæle minimum 102 bærbare computere fra 10 forskellige skoler og rådhuse, inden han onsdag kl. 10.10 blev fanget og anholdt.

Men han er langt fra den eneste gerningsmand i sagen, der i øjeblikket trækker tråde til 43 anmeldelser fra efterskoler over hele landet.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra politiet og anklagemyndigheden, da manden torsdag formiddag blev fremsat i grundlovsforhør i Retten i Horsens og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

- Gennem første og andet kvartal i år har Østjyllands Politi oplevet en eksplosiv stigning af tyverier fra efterskoler. Fremgangsmåden har været den samme, hvor man er gået ind i uaflåste døre under fællessamlinger. Det er politiets opfattelse, at vi har fat i en gerningsmand, der kan være del af det, der betragtes som organiseret tyveri, sagde anklager Lone Petri Kristensen.

Tyveknægtens synderegister breder sig angiveligt til skoler i blandt andet Galten, Hornsyld, Skanderup, Lunderskov og Snaptun, mens også Silkeborg Rådhus og en OK Tank i Viby skulle være blandt ofrene. Han nægtede sig selv skyldig og meddelte i retten, at han ikke ønskede at svare på spørgsmål.

De mange tyverier
Januar: Stjal 19 bærbare computere, to telefoner og tre portreplikatorer fra Silkeborg Rådhus. Samlet værdi: 105.000 kr.

Januar: Stjal tre bærbare computere fra OK Tanken i Viby. Samlet værdi: 27.000 kr.

Marts: Stjal 13 bærbare computere fra Gyvelhøjskolen i Galten. Værdi ukendt.

April: Stjal otte bærbare computere fra BGI Akademiet i Bjerre. Samlet værdi: 70.000 kr.

Juni: Stjal 20 bærbare computere fra True North Efterskole i Snaptun. Værdi ukendt.

Juni: Stjal fem bærbare computere fra Skanderup-Hjarup Forbundsskole. Værdi ukendt.

Juni: Stjal 20 bærbare computere fra Skanderup Efterskole: Samlet værdi: 152.000 kr.

Juni: Stjal en Macbook Pro fra Flemming Efterskole. Ukendt værdi.

Juni: Blev forstyrret under et indbrud på på Brøruphus Efterskole, hvorfra han ikke fik tyvekoster med.

Juni: Stjal 13 bærbare computere fra Lunderskov Efterskole. Ukendt værdi.

Få oplysninger

Af hensyn til det videre efterforskningsarbejde og jagten efter en eller flere medgerningsmænd blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre. Derfor vides det ikke, hvad der førte til anholdelsen, eller præcis hvorfor den 25-årige forbindes med de 10 tyverier.

Med sin udenlandske etnicitet, flydende danske sprog og kraftige kropsbygning passer han dog med vidnebeskrivelser fra Flemming Efterskole, hvorfra han for et par uger siden blev set efter tyveriet af en Macbook Pro.

Den 25-årige blev i grundlovsforhøret ligeledes sigtet for at have være i besiddelse af 39 gram kokain samt en peberspray, hvilket han erkendte.

To øvrige gerningmænd sidder i øjeblikket fængslet for lignende tyverier i Midt- og Vestjylland, men politiet ønsker ikke at fortælle, om der er en sammenhæng.

25-årig århusianer på månedlang tyvetogt: Stjal over 100 computere fra efterskoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce