Skyderi i Gellerup: Må ikke vise sig i Brabrand i 10 år

Retten i Aarhus satte torsdag et foreløbigt punktum i sagen om en skudepisode i Brabrand tilbage i januar. To mænd blev idømt seks og otte års fængsel og efterfølgende opholdsforbud. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skyderi i Gellerup: Må ikke vise sig i Brabrand i 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge mænd fra Brabrand blev torsdag idømt henholdsvis seks og otte års fængsel. Når de er færdige med at afsone, har de forbud mod at opholde sig i Brabrand eller Aarhus Vest i 10 år.

BRABRAND: To unge mænd fra Brabrand blev torsdag idømt lange fængselsstraffe og forbud mod at opholde sig i det vestlige Aarhus i 10 år efter afsoningen.

De to mænd på 26 og 28 år er dømt for deres rolle i en skudepisode i et tætbebygget boligkvarter i Brabrand tilbage i januar. Den 28-årige blev samtidigt idømt en betinget udvisning.

Episoden udspillede sig på Dortesvej 29. januar, hvor to personer i en bil blev angrebet af en gruppe andre mænd. Gruppen kørte ifølge politiet bevidst ind i de to mænds bil og affyrede flere skud, hvoraf et enkelt ramte en 22-årig mand i foden. Han blev desuden sprøjtet i ansigtet med peberspray.

Under angrebet blev en tilfældig parkeret bil også ramt af skud.

Fakta
Den straf, der er foreskrevet i denne lovs paragraffer, kan forhøjes indtil det dobbelte, hvis lovovertrædelsen har baggrund i eller er egnet til at fremkalde en konflikt mellem grupper af personer, hvor der som led i konflikten enten anvendes skydevåben eller anvendes våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade, eller begås brandstiftelse omfattet af denne lovs § 180.

Også dømt for hundeangreb

Flere beboere i området så og hørte det voldsomme overfald og ringede til politiet, der ud fra vidneudsagn på stedet kort efter kunne anholde den 28-årige mand. Senere fandt Østjyllands Politi også frem til den 26-årige, Abdallah Ali Ismali.

Den 28-årige, Mohammed El Souki, blev desuden dømt for et andet forhold begået under bandekonflikten i sommeren 2017, hvor han den 30. juni sammen med fem andre mænd tvang et rivaliserende bandemedlem ind i en kassevogn, hvor de slog ham gentagne gange med et slagvåben og fik en hund til at skambide ham flere gange, inden de efterlod ham et sted i Brabrand.

I det forhold blev Mohammed El Souki dømt efter den såkaldte bandeparagraf, der kan give en skærpet straf, hvis forbrydelsen kan relateres til en bandekonflikt. I samme sag har fire andre mænd allerede fået dom i Byretten.

Anklager: Vigtigt med opholdsforbud

Anklagerne Rosa Pape og Tanja Fogt er begge tilfredse med dommen:

- Skudepisoden i januar i år skabte stor utryghed i et boligområde, hvor der bor rigtig mange mennesker. Jeg er tilfreds med, at retten med dommen viste, at det får en meget hård konsekvens, når man på den måde tilsidesætter hensynet til andre mennesker og bruger skydevåben i det offentlige rum til fare for uskyldige borgere, siger Rosa Pape.

Anklageren hæfter sig også særligt ved det opholdsbud, som de to mænd blev idømt.

- Derudover er jeg tilfreds med, at de tiltalte også fik et opholdsforbud, idet det er en afgørende måde, hvorpå der kan dæmmes op for den utryghed, frygt og magtesløshed som bandemedlemmer gennem deres kriminalitet skaber hos borgerne. Det betyder at de i mange år frem ikke kan opholde sig i det område, hvor de med deres kriminalitet har skabt utryghed, siger Rosa Pape.

Begge dømte nægtede sig skyldige og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Skyderi i Gellerup: Må ikke vise sig i Brabrand i 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce