Strenge straffe til bandemedlemmer: Kidnappede rival og lod ham skambide af hund

Efter at have siddet varetægtsfænglet i næsten et år faldt der torsdag dom over tre bandemedlemmer, der bortførte en rival og lod ham skambide af en hund. Arkivfoto: Scanpix

Strenge straffe til bandemedlemmer: Kidnappede rival og lod ham skambide af hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Aarhus har torsdag afsagt dom over tre bandemedlemmer, der alle skal ruske tremmer i flere år efter et groft overfald på en 21-årig mand under sidste sommers bandekonflikt

AARHUS: Tre bandemedlemmer blev torsdag idømt strenge, ubetingede fængselsstraffe for deres rolle i et groft overfald i forbindelse med sidste års ulmende bandekrig i Aarhus.

Episoden fandt sted 30. juni sidste år, hvor flere vidner så en 21-årig mand blive slæbt ind i en varevogn mod sin vilje på Herningsvej i det centrale Aarhus.

Den kidnappede mand blev senere samme aften fundet omtumlet i Gl. Brabrand. Han manglede desuden et stykke af sin ene lægmuskel efter et hundebid.

Med hjælp fra vidnebeskrivelser og en kvik borger, der havde optaget dele af overfaldet på video, var politiet meget hurtigt i stand til at identificere flere af gerningsmændene.

Ifølge tiltalen var de tre mænd i forening med tre andre iført masker og bevæbnet med slagvåben og hund, da de overfaldt og kidnappede den 21-årige. Konkret har de været tiltalt for ulovlig tvang ved at have tvunget den 21-årige med i en bil, mens han blev slået, sparket og bidt af hunden efter ordre. Herefter blev han efterladt med alvorlige skader.

Torsdag faldt der så dom i sagen ved Retten i Aarhus. Da overfaldet skete i forbindelse med bandekonflikten i sommer, er de tre blevet dømt efter den skærpende lov om kriminalitet begået i forbindelse med en igangværende konflikt. En 34-årig mand blev idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel, mens en 25-årig og en 24-årig begge fik to år og tre måneders ubetinget fængsel.

- Jeg er tilfreds med, at retten gav Anklagemyndigheden medhold i, at de tre agerede som et tæskehold og kørte rundt i en bil med dét formål at overfalde personer fra en rivaliserende bande. Og så er jeg tilfreds med, at retten valgte at differentiere dommene, så de afspejler, hvem i gruppen der har været mest toneangivende, siger anklager Jhin Lee og uddyber:

- Den nu dømte 34-årige fik den højeste straf af de tre, på trods af at han ikke deltog aktivt i selve volden. Men her lagde retten vægt på, at han havde været en ledende figur, og at overfaldet var sket efter hans ordre. Det synes jeg, at dommene i dag afspejler rigtig fint, siger han.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt, og har nægtet sig skyldig under hele retssagen. Efter dommen torsdag er de fortsat varetægtsfængslet med henblik på afsoning. De to mænd på 34 og 24 år modtog dommen, mens den 25-årige overvejer, om han ønsker at anke.

Strenge straffe til bandemedlemmer: Kidnappede rival og lod ham skambide af hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce