Tæskede taxachauffør og jagtede traktorfører med jernrør: To mænd dømt for over 40 forbrydelser

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

Tæskede taxachauffør og jagtede traktorfører med jernrør: To mænd dømt for over 40 forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge mænd på 17 og 23 er blevet idømt henholdsvis 12 og 18 måneders fængsel for mere end 40 forskellige kriminelle forhold begået på Djursland de seneste måneder.

DJURSLAND: Grov vold. Trusler på livet. Forsøg på grov vold. Indbrud. indbrudsforsøg. Plus det løse.

Sådan lyder nogle af punkterne på to unge mænds alenlange straffeattester efter domme på 12 og 18 måneders fængsel for en lang række kriminelle handlinger på Djursland de seneste måneder.

Blandt andet er mændene dømt for at tæske en taxachauffør og jagte en traktorfører hen over en mark med knive og jernrør. Den seneste sigtelse fik mændene 16. maj, da de gik ind i Dagli'Brugsen i Trustrup, afledte ekspedienten og stjal penge fra kassen.

Under flugten i bil blev de på Kærbyvej i Kolind så trætte af at køre bag en traktor, at de bevidst kørte ind i den, spærrede vejen for den og truede traktorføreren, så han måtte flygte i traktoren ud over en mark. Det holdt dog ikke de to mænd tilbage, der kørte efter i bil hen over marken. Til sidst tog de en kniv og et jernrør for at banke og stikke traktorføreren, der dog nåede at køre væk.

En betjent genkendte de to mænd på en overvågningsvideo fra supermarkedet, og begge blev derfor anholdt dagen efter og varetægtsfængslet frem til dommen i sidste uge.

Fældet af notesbog

Få uger før episoden i Kolind blev mændene i øvrigt også anholdt på en vej i Pindstrup, hvor en patrulje standsede den bil, de bogstavelig talt slingrede rundt i.

Den 23-årige bag rattet var påvirket af narko, havde ikke noget kørekort, og begge råbte ukvemsord efter betjentene, der måtte lægge de to mænd i håndjern.

I bilen fandt patruljen et par PH-lamper, der stammede fra et indbrud, og en notesbog med 13 adresser på huse i Ebeltoft. Adresserne var huse, der var til salg, og ved flere af adresserne var der noteret "PH".

Selvom den 23-årige i retten nægtede, at notesbogen var en slags indbrudsmanual, fandt retten det alligevel bevist, at det var derfor, han havde skrevet adresserne ned.

Tog taxa fra politistationen og truede med at dræbe chauffør

Efter anholdelsen i Pindstrup var der imidlertid ikke juridisk grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd. De blev derfor begge løsladt efter at være blevet afhørt og sigtet.

Der gik dog kun få timer, inden de på ny begik kriminalitet. Den 23-årige valgte at tage en taxa hjem fra politistationen. Fremme på destinationen i Pindstrup nægtede han at betale og hentede i stedet sin 17-årige ven og et slagvåben, hvorefter mændene i fællesskab tæskede taxachaufføren og truede med at dræbe ham.

Ud over at blive dømt for grov vold, trusler på livet og forsøg på grov vold blev begge dømt for flere tilfælde af indbrud og indbrudsforsøg. Derudover blev de dømt for besiddelse af våben og stoffer, for færdselsforseelser og for flere gange at have fornærmet og truet betjente i forbindelse med anholdelserne.

Begge erkendte nogle enkelte af forholdene. De har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommene.

Tæskede taxachauffør og jagtede traktorfører med jernrør: To mænd dømt for over 40 forbrydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce