Annoncørbetalt indhold

Grå stær - vær opmærksom på symptomerne

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdI dag findes der gode behandlingsmuligheder ved en række øjensygdomme, herunder også grå stær. I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvad grå stær er, og hvordan en linseoperation kan afhjælpe dig med symptomerne.


Hvad er grå stær?

Grå stær er en øjensygdom, der hyppigst rammer den ældre del af befolkningen, og det er yderst sjældent, at man ser personer under 45 år med grå stær. Ved grå stær bliver den naturlige linse, der ligger inde bag pupillen, gradvist uklar. Dette resulterer i en sløring af synet, der ikke kan afhjælpes med briller. Mange oplever desuden at have udfordringer med at køre i bil i mørke, hvor særligt lyset fra modkørende biler er generende.

Det overrasker mange, at grå stær er en af de helt store folkesygdomme, der faktisk rammer helt op mod to tredjedele af befolkningen. Det betyder, at rigtigt mange danskere årligt rammes af øjensygdommen, og faktisk er grå stæroperationer faktisk de hyppigst foretagne operationer i Danmark. For at kunne fange sygdommen så tidligt som muligt er det vigtigt at kende til symptomer, udfordringer og behandling. I svære tilfælde fører grå stær til svært synstab. Der er gode og sikre behandlingsmuligheder ved grå stær, og kender du til symptomerne, ved du også, hvad du løbende bør være opmærksom på. Linseoperationen er en sikker behandling af grå stær, som mange dygtige øjenkirurger udfører.

Hvilke symptomer bør man være opmærksom på?

Hvis du gradvist oplever at have flere og flere synsgener, kan det være en god idé at kontakte en øjenlæge. Det kan være, du skal koncentrere dig lidt ekstra for at køre bil i mørke, eller det kan være, at du pludselig udvikler en grad af nærsynethed, du ikke før har døjet med. Jo før sygdommen opdages, jo bedre behandlingsmuligheder er der.

Hvis grå stær opstår i en sen alder, ser man sjældent nogen egentlig årsag hertil andet end alder. Dog er der en vis genetisk komponent i udviklingen af sygdommen, hvorfor du bør være ekstra opmærksom, hvis der er andre i din familie med grå stær.


Behandling af grå stær

Når det drejer sig om behandling af grå stær, er der primært tale om én mulighed, nemlig en linseoperation. Her fjernes den uklare, naturlige linse, og erstattes med en ny, kunstig linse, der skal sidde i øjet resten af livet. Linseoperationen tager ikke lang tid, typisk omkring 15 minutter, og den giver oftest hurtigt gode resultater. De danske øjenlæger og øjenkirurger er enormt dygtige til denne linseoperation.

Inden selve operationen i linsen, vil du blive indkaldt til en forundersøgelse. Her undersøges dit øje, og du vil ligeledes blive spurgt ind til dit generelle helbred.Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.