Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Klima og klimavenlige initiativer er to ord, der er begyndt at fylde mere i hverdagen og hos den enkelte,og stadig flere ønsker at gøre en forskel for ikke at forurene lige så meget som tidligere. Vi sidder med samme ønske, og vi har derfor udarbejdet tre gode råd, som kan hjælpe dig til at inkorporere mere klimavenlige initiativer i din hverdag.
1. Vælg en leverandør, der tilbyder grøn energi
Hvis du er som de fleste, så bruger du med stor sandsynlighed en del strøm i hverdagen, og det kan derfor være et godt sted at sætte ind, hvis du ønsker at være mere bæredygtig og klimabevidst. Her vil vi anbefale, at du vælger et energiselskab,der arbejder med netop vedvarende energi. På den måde kan du være tryg ved, at den strøm du bruger, er produceret på den mest hensigtsmæssige måde.
En leverandør, der tilbyder vedvarende energi, arbejder eksempelvis med vindenergi,som er en CO2-neutral energikilde. Når vinden blæser, kan vindmøllerne, som står rundt i landet og på havet, omsætte kraften til energi, som du kan bruge i hjemmet.
2. Overvej dine transportmuligheder
Et andet sted, du kan sætte ind, er i forhold til din transport. Du kan overveje, hvilke muligheder du har for at komme frem til din ønskede destination, og om nogle af de muligheder er bedre for klimaet end andre. Vi forstår godt, at transport også hænger sammen med planlægning og logistik, og det vil derfor ikke altid være muligt at udskifte transportformen med en anden. Men bor du tæt på arbejde eller skole, kan det være, at cyklen er et bedre alternativ end bilen. Skal du på ferie eller rejse længere distancer, kan du overveje tog eller bil frem for fly, hvis det er muligt.
3. Fokusér på dit forbrug og behov
Når vi taler om klima, kan vi passende også tale om forbrug. Vores forbrug er nemlig med til at sætte et CO2-aftryk, og det kan derfor godt betale sig at overveje, hvilke og hvor mange nye produkter du investerer i.
Mange køber eksempelvis nyt tøj, eller udskifter møbler og teknologi, selvom der ikke er et behov for det. Her kan det være en god ide at tænke over, hvorvidt du reelt har brug for en ny mobiltelefon eller en ekstra sofapude. Er telefonen udtjent, kan du købe en brugt. Og er din gamle sofapude slidt op, kan du kigge efter en ny pude, der er produceret i genanvendelige materialer produceret af tidligere anvendte stofrester, eller af stof, der kan genanvendes, når du ikke skal have puden længere.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.