Annoncørbetalt indhold

Sådan sikrer du dig selv med en fremtidsfuldmagt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er aldrig sjovt at skulle tænke på, hvad der skal ske, hvis du en dag bliver ramt af sygdom og ikke længere kan varetage dine egne interesser. Heldigvis kan du træffe beslutningen på forhånd med en fremtidsfuldmagt og dermed mane bekymringerne til jorden én gang for alle.


Hvad er en fremtidsfuldmagt?


Som du sikkert kan gætte ud fra navnet, er en fremtidsfuldmagt en bestemt form for fuldmagt, der først træder i kraft engang ude i fremtiden. Idéen med en fremtidsfuldmagt er, at den giver dig mulighed for at bestemme, hvem der kan handle på dine vegne, hvis du en dag ikke længere selv er i stand til det pga. alvorlig sygdom såsom demens eller alzheimer.


Hvis du en dag bliver ramt af sygdom og derfor ikke længere er i stand til at varetage dine personlige og økonomiske interesser, vil det nemlig være for sent at oprette en fremtidsfuldmagt. Det skyldes, at en fremtidsfuldmagt kræver, at fuldmagtsgiver er “ved sine fulde fem” få underskriftstidspunktet. En fremtidsfuldmagt fungerer på den måde ligesom en forsikring. Hvis du ikke har den, når ulykken rammer, er det for sent.


Fordelene ved en fremtidsfuldmagt


Der er ingen ulemper forbundet med at lave en fremtidsfuldmagt, men det kan have store konsekvenser at undlade det. De tre vigtigste fordele er:


Du træffer beslutningen, mens du stadig er dig selv

Udover at det selvfølgelig er et krav for, at din fremtidsfuldmagt bliver gyldig, så er det også rart at vide, at du var helt frisk i hovedet, da du besluttede, hvem der skulle varetage dine interesser.


Du undgår at blive umyndiggjort og komme under værgemål

Den absolut vigtigste fordel ved en fremtidsfuldmagt er dog, at du undgår risikoen for at kunne komme under værgemål. Hvis skaden først er sket, og du ikke har lavet en fremtidsfuldmagt, vil der nemlig ikke være nogen anden, der har ret til at underskrive på dine vegne ifm. eksempelvis bankforhold, offentlige myndigheder m.m.


I stedet vil du risikere at blive umyndiggjort og komme under værgemål. Her vil du ikke have nogen indflydelse på, hvem der bliver din værge, ligesom det kan have økonomiske konsekvenser, da din formue vil blive anbragt og forvaltet ud fra reglerne i værgemålsloven.


Du er sikker på, at de(n) fuldmægtige handler ud fra dine interesser

I og med at du selv har valgt de(n) fuldmægtige, vil du også være mere sikker på, at vedkommende kender dine personlige præferencer og handler herudfra.


Sådan laver du en fremtidsfuldmagt


Det kan virke afskrækkende at give sig i kast med et juridisk dokument som en fremtidsfuldmagt, men heldigvis behøver du hverken hjælp fra en jurist eller advokat. Du kan nemlig nemt og hurtigt lave en fremtidsfuldmagt online med Legal Desk ved blot at udfylde en digital formular. Her får du også kyndig vejledning undervejs, så du er sikker på, at fremtidsfuldmagten oprettes og registreres korrekt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.