Annoncørbetalt indhold

Tror du, du kender en alkoholiker? Lær om alkoholisme her

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Alkoholisme kan være svært at definere, hvilket også gør det muligt for de stædigste alkoholikere at benægte, de har et problem med alkohol. Selv når sociale relationer bliver ofret for, at personen kan drikke sig fuld derhjemme, eller når leveren er ved at være ødelagt, vil nogle stadig påstå, at der ikke er noget at komme efter. Det gør det svært for pårørende at få personen til at lade sig behandle.

Kender du en alkoholiker? Vær obs på fysiske symptomer

Måske spørger du: Hvornår er man alkoholiker? Der er en række symptomer, du kan være obs på, fx symptomer på fysisk alkoholafhængighed. Som pårørende kan du ikke selv føle det, din bekendte med alkoholmisbrug går igennem, så derfor kan det være svært at vide, hvad du kan gøre. Her kan det være en hjælp at kontakte et behandlingscenter, der arbejder med alkoholmisbrugere, for at få noget vejledning.

Hvad ofres for alkoholens skyld?

Som noget andet kan du være obs på, hvilke ting den formodede alkoholiker giver afkald på for at kunne drikke i stedet. Som sagt sker det, at sociale relationer, der er kritiske over for en alkoholikers alkoholindtag, bliver sorteret fra. Alkoholikere kan af samme årsag – det at slippe for kritik – vælge at skærme sig af for omverdenen, om end de stadigvæk passer jobbet for at få råd til mere alkohol.

Alkoholisme antager mange former

At være alkoholiker betyder ikke, at man nødvendigvis drikker hele tiden. Men alkoholikere har brug for alkohol for at fungere – fx kan det at selvmedicinere mod social angst med alkohol være et tegn på alkoholisme, også selvom personen kun indtager alkohol for at kunne klare sig igennem den slags situationer. Nogle alkoholikere kan også gå månedsvis uden at drikke for så at drikke stort i fx ferier.

Kontakt et behandlingscenter forud for en intervention

Har du nogen i dit liv, du er reelt bekymret for, har et alkoholmisbrug, så er første skridt at overtale dem til at gå i alkoholbehandling. Dette kan du måske have held med gennem en intervention, men før du giver dig i kast med sådan noget, så bør du, som tidligere nævnt, kontakte et behandlingscenter og få konsulenter i tale, som kan hjælpe med konfrontationen. Så modtager du essentielle redskaber at gøre brug af.

Ønsker du at læse om, hvad behandling mod alkoholmisbrug på et behandlingscenter fx kan bestå af, og hvad behandling bør ende ud med, kan du læse mere på et behandlingscenters hjemmeside.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.