Annonce
Aarhus

Åååh Aarhus: Se byens perler fra drone-perspektiv

Foto: Christer Rise Malfoy / Aarhus Panorama

Vi zoomer helt ud og ser Aarhus i et nyt perspektiv. Få det forkromede overblik over byens mange flotte bygninger, naturområder og udstillinger, der gør Aarhus til en helt særlig by. Året 2017 har budt på mange unikke øjeblikke og stemninger, og nogle af dem har vi foreviget i en vinkel, man sjældent ser byen fra. Farver og former får nye dimensioner, når kameraet flyver op mod himlen, og oplevelsen af byens rum bliver en helt anden.

Botanisk Have

I flotte efterårsfarver spiller de orange, gule og grønne træer og buske i Botanisk Have flot op til byens røde mursten og skaber en lille oase i midtbyens menneskemylder.

Botanisk Have har med sine cirka 16,5 hektar blomstret i Aarhus siden 1875, da arealet blev udlejet til Det Jydske Haveselskab.

I 2017 blev Botanisk Have fredet, og i dag rummer haven mere end 2500 forskellige planter og buske.

Annonce
Foto: Christer Rise Malfoy.

Ringgadebroen

Fra én ende af Aarhus til en anden forbinder Ringgadebroen byen, som de underliggende jernbaneskinner forbinder Aarhus med resten af Danmark.

Ringgadebroen var på tegnebrættet allerede i 1890’erne, men broen blev først indviet i 1938. Her ses broen i dagslys og blegner ved siden af en flot lyseblå himmel.

Men når mørket falder på, lyser Ringgadebroen op i et unikt lysdesign HESITATION OF LIGHTS, der får sin farveskala fra dagens solnedgang.

Foto: Christer Rise Malfoy

ARoS

Regnbuen uden ender ligger lige midt i Aarhus og reflekterer solens stråler gennem hele farvespektret.

Den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson har skabt ’Your rainbow panorama’, som åbnede for publikum i 2011. Fra toppen af kunstmuseet ARoS kan byen opleves i alle regnbuens farver i en 150 meter lang rundgang – og netop i uendeligheden findes skatten.

Foto: Christer Rise Malfoy

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro er placeret i naturskønne omgivelser ud for Varna Palæet og Ballehage Strand.

Den cirkelformede bro af træ løber fra strandkanten og ud i Aarhus Bugten, hvor en kajakroer padler på det dybgrønne hav.

Den Uendelige Bro bliver taget ned i vinterhalvåret, men vender tilbage i maj 2018 til glæde og gavn for både turister og århusianere.

Foto: Christer Rise Malfoy.

Salling Rooftop

En solbeskinnet eftermiddag på Salling Rooftop, som åbnede i august 2017 med panoramaudsigt over hele byen.

De besøgende kan også udfordre sig selv ved at gå ud på den nervepirrende Salling SKYWAK – en glasplade 27 meter over Strøget. Med over 500.000 besøgende de første tre måneder har tagterrassen kurs mod at blive en af Jyllands mest besøgte turistattraktioner.

Foto: Christer Rise Malfoy

SKUM

Som en del af ARoS-udstillingen ’The Garden’ præsenterede Bjarke Ingels Group i kulturåret 2017 SKUM.

En pavillon oplyst af LED-lys og udformet som skyformationer af oppusteligt materiale, der kan pustes op på kun syv minutter.

SKUM blev brug som socialt rum, hvor folk kunne slå sig ned i bænke til en kold forfriskning med udsigt over bugten.

Foto: Christer Rise Malfoy.

Træskibshavnen

De klassiske træskibe ligger side om side i fin symmetri på Aarhus Træskibshavn.

I Aarhus kan vi være stolte af at have nordens største træskibshavn med 80 velholdte skibe fulde af gode historier. Her bor nogle permanent på skibene, mens andre stikker til søs som et frirum i hverdagen.

Foto: Christer Rise Malfoy.

Aarhus Ø

Som en perle i havet lyser Aarhus Ø op i det omkringliggende mørke hav.

Byggeriet i Aarhus Ø gik i gang i 2007, og hele området er fortsat i konstant forandring, hvor det ene boligbyggeri efter det andet skyder op.

Aarhus Kommune besluttede, at en fjerdel af boligerne skal være alment boligbyggeri, så Aarhus Ø kan blive et mangfoldigt område. Idéen med området er, at der skal bo 8.000 indbyggere og være 12.000 arbejdspladser.

Foto: Christer Rise Malfoy

Denne artikel er bragt i samarbejde med magasinet Aarhus Panorama. Magasinet kan findes på caféer, i butikker og i storcentre over hele Aarhus. Desuden udkommer magasinet månedligt som indstik i Aarhus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce