Annonce
Horsens

Åben Skole-pulje gik 33.128 kroner over budgettet - og det er en god ting

Horsens Badminton Klub har været med i flere Åben Skole-projekter i løbet af 2019. Arkivfoto: Morten Pape
Der er kommet gang i Åben Skole-puljen efter en træg start, og derfor gjorde det ikke noget, at kommunen i 2019 gav flere penge end de 150.000 kroner, der årligt bliver afsat.

Horsens: Åben Skole-puljen i Horsens Kommune har årligt 150.000 kroner at dele ud af, men sidste år blev der givet bevillinger til 12 projekter for i alt 183.138 kroner. Alligevel kan kommunen overføre mere end 100.000 kroner til dette års uddeling - oven i de i forvejen budgetterede penge.

Årsagen er, at Åben Skole-puljen, der blev startet i 2015, havde en træg start, hvor man ikke var i nærheden af at modtage ansøgninger nok til at kunne dele 150.000 kroner ud. Man har derfor opbygget et "lager", som gør, at der er lidt mere at dele ud af nu, hvor puljen er blevet mere populær.

Åben Skole-puljen er i korte træk et tilbud, som foreninger og skoler kan søge til, hvis de samarbejder om et givent projekt.

- 2019 er det bedste år, vi har haft med Åben Skole-puljen, fordi vi er kommet bredt ud, og der har været mange gode samarbejder. Overordnet er det her i mine øjne et godt tiltag, fordi det knytter skoler og foreninger tættere sammen, og de kan gøre god brug af hinanden. Foreningerne har instruktører og trænere, som kan understøtte idrætslæreren, og samtidig er det muligt for dem at finde nye medlemmer ved at besøge skolerne, siger Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Annonce

12 ansøgere, 12 modtagere

Sammen med resten af udvalget fik han i denne uge en status for puljen, og selv om der altså blev brugt 33.138 kroner mere end budgetteret i 2019, håber Jakob Bille på, at der kommer yderligere gang i puljen.

- Jeg vil gerne have søsat endnu flere projekter, og det må gerne spænde fra SFO'en til udskolingen. Vi skal fra kommunal side oplyse endnu mere om puljen - den skal bare nævnes, hver gang der er mulighed for det, siger udvalgsformanden.

12 projekter ansøgte i 2019 om penge, og alle 12 ansøgninger blev godkendt. Fem ansøgninger blev godkendt af administrationen, da det drejede sig om beløb på under 5000 kroner, mens de resterende blev godkendt af udvalget.

Største beløb - 64.800 kroner - blev givet til Børnebasket Horsens i et samarbejde med seks skoler i Horsens over en periode, der både tæller det nuværende og næste skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce