Annonce
Østjylland

Åbent brev. Et blomstrende erhvervsliv kræver langsigtet strategi og vedligehold

Læserbrev: Kære Byråd. Tak fordi I er ambitiøse og har fokus på at fastholde Odder i toppen af erhvervsvenlige byer. Det er tydeligt, at Odder kommune er ambitiøs i forhold til at komme byens erhvervsliv i møde og skabe gode vækstbetingelser. Derfor er vi dybt forundrede over, at Odder Byråd har valgt at opsige den ene af de to erhvervskonsulenter, der er ansat på halv tid i Udvikling Odder.

10. december 2018 har kommunen inviteret erhvervslivet til konference om kommunens kommende erhvervsstrategi. Erhvervslivet har deltaget aktivt som led i den større analyse af erhvervslivets udvikling og potentiale, som et konsulenthus har lavet for kommunen. Analysen er en del af afsættet til en ny erhvervsstrategi. På forkant af konferencen vil vi opfordre byrådet til at tænke konsulenterne ind i en langsigtet erhvervsstrategi.

Vi vil gerne rose Udvikling Odder for det store daglige arbejde kommunens erhvervskonsulenter bidrager med. Vi anerkender det fantastiske arbejde Udvikling Odder har gjort med at etablere en række netværksgrupper i kommunen og især at koble erhvervskonsulenterne på som tovholdere. Det skaber kontinuitet, struktur og nye laterale veje. Formålet med de lokale netværk er, at man ved at kende hinandens kompetencer, kan skabe synergi og nye forretningsmuligheder. Vores netværk - Netværket for Kreative Virksomheder i Odder har eksisteret i godt et år og består af 16 kreative, iværksætter- og etablerede virksomheder. I løbet af vores første år har vi oplevet synergi, positiv udvikling og et højt energiniveau, der har skubbet mange nye projekter, samarbejder og vækst i gang. Erhvervskonsulenterne er uundværlige som sparringpartner i forhold til iværksætterdelen og har haft afgørende indflydelse på, at det rent faktisk er lykkedes. Det knytter tråde mellem vores virksomheder og respektive netværk, og vi gør i høj grad brug af hinandens kompetencer og ressourcer. Vores konklusion er, at diversitet skaber dynamik. Gruppen er vækstet, og der er rift om pladserne, så der nu er grundlag for at oprette en parallel gruppe.

Et blomstrende erhvervsliv kræver erhvervsbier, der indsamler viden og har et bredt kendskab til de forskellige klynger og strukturer i byens erhvervsliv, og som deler ud og binder sammen på tværs. I vores gruppe har vi oplevet, at konsulenternes viden og store engagement har båret frugt. Med erhvervskonsulenterne Hanne Wick og Jan Lindegaard Christensen, har Odder fået et super dynamisk team med fingeren på erhvervspulsen i og udenfor Odder. Erhvervskonsulenterne er vigtige for den langsigtede strategi. De opbygger over tid et indgående kendskab til virksomhedernes særkende og personer samt byens kulturliv. De bringer denne viden i spil, forbinder det lokale erhvervsliv, fremmer iværksætteriet, udnytter lokale ressourcer, åbner døre og skaber nye sammenhænge. Herigennem etableres nye netværk, erhvervsklynger og samarbejde, og der skabes værdifuld vidensdeling på tværs af det lokale erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce