Annonce
Debat

Åbent brev til fortætningsglade byrødder: Hvad forestiller I jer, der skal ske med Hasles villaer?

"Fortætning i f.eks. to etager langs Viborgvej, Herredsvej og Ryhavevej vil stadigvæk være en betydelig fortætning i forhold til i dag", skriver Bente Bergmann. Privatfoto

DEBAT: Åbent brev til medlemmerne af Aarhus Byråd!

Der er snart kommunalvalg, så vi er sikkert mange borgere i Aarhus, som ønsker svar på noget, der har stor betydning for den enkelte. Jeg er én af dem, og jeg vil gerne have svar på følgende:

Hvem er det, du og dit parti ønsker at tilgodese (ud over investorer) ved at tillade nedrivning af villaer (ofte bevaringsværdige) langs byens indfaldsveje, som f.eks. Skanderborgvej og Viborgvej?

Annonce

Synes du, det er ok, at f.eks. Hasles grønne identitet skal vige til fordel for tæt, høj bebyggelse langs Viborgvej, Herredsvej og Ryhavevej, som der er lagt op til i den strategiske plan?

Selvfølgelig skal der ske udvikling - også i Hasle - men det bør være mindre drastisk end det forslag, der er offentliggjort. Både af hensyn til dem, der bor i området i forvejen, og af hensyn til de fremtidige beboere.

Er du enig eller uenig i følgende udsagn, som kan læses på side 87 i den 102 sider lange strategiske helhedsplan: "Høje Hasle er et område med mange fine, gamle villaer; men bebyggelsen mod Viborgvej fremstår usammenhængende og savner identitet og kvalitet. Aarhus Kommune giver derfor mulighed for, at der kan ske byudvikling langs med Viborgvej"?

I den strategiske helhedsplan kan man på side 87 også læse: "I Høje Hasle bruges en del af boligvejene til smuttur for uvedkommende trafik for at undgå trængsel på Viborgvej. Andre veje er lukkede og fredelige".

De fredelige veje, som nævnt i den strategiske plan, bliver næppe åbnet ud mod Viborgvej, så hvad mon man egentlig forestiller sig, der vil ske med trafikken på de bagvedliggende villaveje, hvis fritliggende parcelhuse langs Viborgvej, Herredsvej og Ryhavevej bliver erstattet med boligblokke i fire-seks etager - og deraf følgende voldsom forøgelse af antal beboere og deres biler?

Kan det tænkes, at der vil blive foretaget endnu flere smutture for at undgå trængslen på Viborgvej?

Selvfølgelig skal der ske udvikling - også i Hasle - men det bør være mindre drastisk end det forslag, der er offentliggjort. Både af hensyn til dem, der bor i området i forvejen, og af hensyn til de fremtidige beboere. Fortætning i f.eks. to etager langs Viborgvej, Herredsvej og Ryhavevej vil stadigvæk være en betydelig fortætning i forhold til i dag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere corona-restriktioner, lad fornuften klare resten - og hjælp så de erhverv, som lider

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce