Annonce
Debat

Åbent brev til Kristian Würtz: Det værste er mistilliden overfor os med handicap

"Det, I vil se ved en overvågning, vil helt sikkert kunne se helt anderledes ud på et andet tidspunkt. De gener, vi med handicaps må leve med, kan variere fra dag til dag eller fra uge til uge. Det giver derfor ingen mening med overvågning", skriver Dorthe Laustsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Hvor er det sølle og dybt bekymrende, at Aarhus Kommune nu også har tilsluttet sig de kommuner, som vælger at overvåge borgere i stedet for at gå i en dialog med dem om behovet for at beholde den hjælperordning, de har. Et behov, som de helt sikkert vil kunne forklare, hvis man ville høre det.

Når jeg farer i blækhuset, så var det indslaget på TV2 til morgen, 28. april, hvor rådmand Kristian Würtz siger, at der kan være noget, som er nødvendigt at overvåge.

Kristian, jeg er desværre nødt til at sige til dig, at jeg kan høre, du har fået en dårlig rådgivning.

Annonce

Det, I vil se ved en overvågning, vil helt sikkert kunne se helt anderledes ud på et andet tidspunkt. De gener, vi med handicaps må leve med, kan variere fra dag til dag eller fra uge til uge. Det giver derfor ingen mening med overvågning.


Måske skulle du lige læse Aarhus Kommunes medborgerskabspolitik. I dette tilfælde har I fået sat den for langt ind på hylden.


Men det allerværste er den mistillid, som I på den måde viser borgere med svære handicaps.

For øjeblikket deltager jeg sammen med andre med forskellige handicaps med input til revision af en hvidbog om rehabilitering, som Rehabiliceringscenteret på Marselisborg står for. Et stort spørgsmål her er lige nøjagtig den mistillid, som folk med handicap ofte bliver mødt med i kommunerne.

I gruppen kommer vi fra mange forskellige kommuner, og det er lige nøjagtig kontrollen og mistilliden, som folk her beskriver som mere end ubehagelig, og som mange desværre også ind imellem går "i stykker" på. Man søger nemlig ikke om mere end det, man har brug for.

Hvorfor sker denne overvågning så nu? Det kan jo kun være, fordi man hellere vil bruge en billigere løsning, fordi man ikke har tilpasset budgetterne. Det er da sølle.

Kristian, jeg kunne foreslå dig at bruge et par timer til at gå ind og lytte til det samråd, som Kristian Heegaard og Henrik Winther Olesen (folketingsmedlemmer for Radikale Venstre, red.) havde indkaldt til i Folketinget forleden, hvor social- og ældreminister Astrid Krag også stillede spørgsmålstegn ved denne praksis. I dag var det så Institut for Menneskerettigheder, som gik imod denne praksis.

Kom nu op på hesten og gå ind i dialogen. Men måske skulle du lige læse Aarhus Kommunes medborgerskabspolitik. I dette tilfælde har I fået sat den for langt ind på hylden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce