Annonce
Læserbrev

Åbent brev til Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen om sundhedsvæsnet

Kære Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen.

På Aarhus Universitetshospital skal der i 2019 spares 325 millioner kroner, og vi er alle klar over, at det er funktioner og personaler, der kommer til at ryge i et i forvejen alt for presset hospital.

Hospitalsledelsen er kommet med et udspil, der hedder, at man forventer at kunne finde 20 millioner kroner i hospitalets centrale økonomi, mens de resterende 305 millioner kroner skal findes på afdelingernes budgetter.

Lige nu er I gået ind i en valgkamp, hvor I siger, der skal uddannes flere sygeplejersker, så der kommer flere varme hænder på sygehusene. Men hvordan kan det hænge sammen med ovenstående? Hvornår forstår I som politikere, at der ikke er penge nok i hospitalsvæsenet, når der gang på gang er efterslæb i økonomien?

Vi er allerede på AUH presset på personaleforholdene. Vi giver 40-50 minutter af vores fritid hver dag; vi tager på arbejde for at finde parkering, gå til vores omklædning, som ligger langt fra vores afdeling, og så møde ind til tiden. Desuden jagter vi rundt efter computere, så vi kan dokumentere vores gøren og laden med patienterne, men dette er også en umulighed, da der ikke er computere nok i vores område. Vi tømmer skraldespande, fordi der er sparet på serviceområdet.

Vi skal følges med studerende, som I så gerne vil have flere af, men der er nærmest ikke tid og plads til dem. Og når man spørger de studerende, hvad de tænker om de besparelser, der er gang i og den overordnede landspolitiske tilgang til sundhedsvæsenet, så er der flere af de studerende, der overvejer at stoppe på uddannelsen og finde andre karrieremuligheder. Blandt andet fordi de allerede kan se, at der ikke bare er skåret ind til benet, men at benet allerede er savet over.

Hvordan hænger det sammen i jeres ører som politikere med den valgkamp i fører omkring sundhedsvæsenet? I kommer jo ikke til at overholde noget af det, I fabler om, når skaden er sket, og I ikke vil afhjælpe den skade.

På AUH aflyses der operationer, fordi der ikke er sygeplejersker nok. Der bliver sendt patienter til andre sygehuse end det såkaldte supersygehus i Skejby. Hvorfor er det overhovedet blevet bygget, når det ikke er så super endda?

AUH kommer med et udsagn, der hedder, at vi skal have den største viden og den bedste behandling. Men dette kan aldrig lade sig gøre, når der er personaleflugt pga. arbejdsforhold, stressede medarbejdere og besparelser på besparelser.

Nogle afdelinger har stillingsopslag, der er genopslået flere gange, fordi de ikke kan rekruttere personale pga. dårlige arbejdsforhold og besparelser. Nyuddannede sygeplejersker går hurtigt ned med flaget, fordi de kommer til at stå med opgaver, de ikke er lært op i, eller hvor der ikke er sygeplejersker med erfaring til at spørge, fordi sygehusene ikke har haft mulighed for at gøre noget for at fastholde det rutinerede personale.

Jeg spørger, Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, er det et trygt og godt sundhedsvæsen?

spare aarhus universitetshospitalskejby sygehusløkkemette frederiksenkødøkse nex
Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Debat

Vi skal gøre Danmark rigere: Lige nu skubber regeringen bare problemerne foran sig

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce