Annonce
Erhverv

Åbn op og tag ansvar: Hovedpris-vinder gik på scenen med budskab til erhvervslivet

Kristian E. Justesen, der vandt Inspire-prisen, dedikerede prisen til hele Velux. Foto: Morten Pape
Velux-direktør Kristian E. Justesen, Ronny Falkenhard, der står bag IntelligentCity, og modefirmaet Trendhim gik alle hjem fra Horsens Inspire med en pris i rygsækken.
Annonce

Horsens: - Vi besluttede os på et tidspunkt for, at hvis Horsens skal være stærk, og vi skal spille en rolle, så skal vi tage et ansvar som arbejdsplads. Det er jeg stolt over, vi har gjort.

Det var en glad direktør for Velux, Kristian E. Justesen, der torsdag aften modtog hovedprisen ved Horsens Inspire, Inspire-prisen, med stående bifald.

En pris, der gives til en person eller virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats for det lokale erhvervsliv.

Og det har Kristian E. Justesen gjort med "professionelle og skarpe input, der bringer stor værdi. En person, der er meget værdsat lokalt, og en vinder, alle kan blive inspireret af," som det lød i præsentationen af vinderen, som Jesper Esman Andersen fra Roesgaard & Partners stod for.

Han lagde desuden vægt på Velux' succes med at åbne sig op for omverdenen, at gå forrest med teknologisk udvikling og at gøre en stor indsats i blandt andet Horsens Alliancen og kommunens jobtaskforce.

Og fra vinderen, der dedikerede prisen til hele Velux, lød da også en opfordring til andre virksomheder om at søge fællesskabet, ligesom Østbirk-virksomheden har gjort.

- Vi har givet noget af os selv. Alle virksomheder, store som små, har noget at bidrage med. Ved at åbne op og tage et aktivt ansvar, kan vi i Horsens nå derhen, hvor vi gerne alle sammen vil, sagde Kristian E. Justesen fra scenen.

Vi har givet noget af os selv. Alle virksomheder, store som små, har noget at bidrage med. Ved at åbne op og tage et aktivt ansvar, kan vi i Horsens nå derhen, hvor vi gerne alle sammen vil.

Kristian E. Justesen

Annonce

Pris til rottefælde-firma

Velux-direktøren var ikke den eneste prisvinder, der måtte en tur på scenen i løbet af aftenen.

I kategorien "årets iværksætter" hjemtog Ronny Falkenhard statuetten med sin virksomhed IntelligentCity, der producerer intelligente rottefælder.

En anordning, der tilgodeser bæredygtighed og dyrevelfærd, og som allerede er i brug i 22 kommuner og 45 lande.

- Efter 20 år i skadedyrsbranchen startede jeg virksomheden, fordi jeg ville det grønne og det bæredygtige. Jeg håber, vi kan fortsætte ud i Europa, for vi har mange spændende produkter på vej, fortalte vinderen fra scenen.

IntelligentCity vandt prisen på baggrund af en afstemning blandt de 265 deltagere ved Horsens Inspire. De andre finalister i kategorien var Vi er Venner, der har lavet en social app til udviklingshæmmede, og InkFillers, der har etableret en web-portal for tatovører.

Annonce

Giver plads til at fejle

I kategorien "Match for fremtiden", der hylder virksomheder, der gør en indsats for at uddanne fremtidens arbejdskraft, løb mode-virksomheden Trendhim med hæderen.

Trendhim har etableret et talentakademi, der lige nu tæller otte praktikanter, og en udvidelse er på vej.

- Vi forsøger at give vores praktikanter en masse viden. At give dem plads til at fejle og prøve ting af. Og når de er færdige hos os, skal de gerne være så lækre, at vi har lyst til at ansætte dem, sagde Daniel Baun, firmaets ansvarlige for HR og rekruttering, da han var på scenen for at modtage prisen.

Også i denne kategori havde publikum det afgørende ord, og de valgte Trendhim foran Bog & Idé og arkitektvirksomheden Rum.

Det var tredje gang, at Business Horsens holdt Horsens Inspire.

Horsens Inspire

Afvikles i år for tredje gang.

Business Horsens står bag showet med uddeling af i alt fem priser.

Horsens Inspire er det overordnede navn på eventen, og det er også navnet på den store pris, der gives for en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale erhvervsliv. Her kåres vinderen alene af en jury, sammensat af medlemmer af Business Horsens.

"Match for fremtiden" er en pris, der gives for at tage særligt ansvar for uddannelse af arbejdskraft. Her havde juryen blandt de nominerede udpeget tre finalister: Trendhim, Bog & Idé og Rum.

Iværksætterprisen gives til en virksomhed, der ikke har mere end fem år på bagen, som har sund udvikling og potentiale til mere. Her havde en jury også valgt tre finalister: ItelligentCity, Vi er Venner og InkFillers.

Årets butik og årets spisested er også en del af Horsens Inspire. Byens handlende har stemt på deres favorit, og den endelige vinder blandt tre finalister i hver kategori vælges også af publikum ved arrangementet.

I alt fem Horsens Inspire-statuetter blev delt ud i Insero Atrium torsdag aften. Foto: Morten Pape
Daniel Baun fra Trendhim fortalte på scenen, at mode-virksomheden sætter en dyd i at oplære praktikanter. Han modtog prisen i selskab med direktør Sebastian Petersen. Foto: Morten Pape
Sebastian Petersen (i midten) var på scenen sammen med Daniel Baun for at modtage prisen "Match for fremtiden", der gik til Trendhim. Foto: Morten Pape
Ronny Falkenhard (med statuetten i hænderne) modtog torsdag aften iværksætterprisen ved Horsens Inspire. Foto: Morten Pape
Ronny Falkenhard, der står bag rottefælde-firmaet IntelligentCity modtog iværksætterprisen foran Vi er Venner og InkFillers. Foto: Morten Pape
Kristian E. Justesen, direktør for Velux, opfordrede i sin tale erhvervslivet til at åbne op og tage ansvar for fællesskabet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce