Annonce
Aarhus

Åh, Aarhus, nu igen: Endnu en bog om Aarhus er på gaden

Regnbuen på Aros har fået forsiden.

Endnu en bog i lang række af fortællinger om Aarhus.

AARHUS: Bøger om Aarhus vælter ud i en lind strøm i denne tid.

Nu er endnu en dukket op. "Åh, Aarhus" er skrevet af journalist Stig Olesen og fotograferet af Carsten Ingemann.

Den følger i sporet på Stadsarkivets "Havnebilleder" og "Aarhus i 50erne", "På stuegang i Aarhus" om sygehusene, "Made in Aarhus", "En Aarhus-krønike", "Havnebilleder", "200 års kunst i Aarhus" og bøgerne om AGF, "I Troed' Vi Var Døde Og Borte" og "Fodbold i blodet - Mennesker og deres klub".

Fotograf og forfatter til "Åh, Aarhus" har ladet bogen bestå af en rapport fra syv fodrejser ad indfaldsveje, stræder og gågader på sporet af det helt særlige århusianske.

De har gået ad Søvejen, Oddervej, Skanderborgvej, Silkeborgvej, Viborgvej, Randersvej og Grenåvej.

Stig Olesen skriver i et efterskrift:

- Meget kan man sige om kulturhovedstadsåret 2017, men det har sammen med udlandets store interesse for en stund mildnet århusianernes selvhad og lagt en dæmper på det lillebrorsyndrom, der i perioder har virket invaliderende på Danmarks næststørste by.

Annonce

Åh, Aarhus

"Åh, Aarhus". Bog af Stig Olesen og Carsten Ingemann (foto).
Gads Forlag.
235 sider.
350 kr. Er udkommet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce