Annonce
forside

Årets 12 dårligste undskyldninger til politiet

En række østjyder forsøgte at være en tand smartere end politiet i 2017. Henover året er der kommet den ene gode "dårlige undskyldning" efter den anden i håbet om at slippe for konsekvensen, når Østjyllands Politi har taget fat i kraven af dem.

Tegning: Jens Nex

Kreativiteten fejler ikke noget, når Østjyder bliver snuppet af politiet i forskellige prekære situationer. I løbet af få sekunder får de stampet en historie op, der i bedste fald skal få politiet til at sige "Nåe ... ok. Jamen, så vil vi ikke forstyrre dig mere".

Det sker dog sjældent. Og i stedet har de mange gode "dårlige undskyldninger" flere gange fået smilet frem på redaktionen.

Vi har forsøgt at samle årets sjoveste/bedste undskyldninger her.

Bandemedlem taget med boldbat og skudsikker vest: - Jeg spillede rundbold

Østjyllands Politi stoppede i juli en 35-årig mand, der ved 18-tiden kom kørende ved Skanderborgvej/Ringvejen i Viby. Manden har tilknytning til en bandegruppering i Aarhus, og da politiet stoppede ham, opdagede de et boldbat i bilen, som de bad om en forklaring på.

Den 35-årige mand forklarede, at han netop havde været ude at spille rundbold, men han havde ikke bolden med, da hans hund havde spist den.

Nægtede alkotest: Kvinde bragede ind i lejlighed og skød skylden på sandal

Da en 26-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og bragede ind i en ejendom i det nordlige Aarhus en søndag formiddag i september, var hun ikke ret samarbejdsvillig overfor politiet. På trods af, at hun sad fastklemt i bilen, nægtede hun at deltage i alkometertest.

Hun forklarede i stedet politiet, at hendes sandal sad fast i speederen, og at det var derfor hun mistede kontrollen over bilen.

Hashpåvirket bilist: Nogle andre har røget i min bil

Selv ikke en kreativ undskyldning kunne forhindre, at en 22-årig mand blev sigtet for narkokørsel, da han i november blev standset af en politipatrulje ved en rutinekontrol i Brabrand.

Betjentene lagde straks mærke til en umiskendelig hashlugt fra bilens kabine. Men ifølge manden var der en plausibel forklaring på det - nogle andre havde røget i hans bil.

Politihund fandt mobiltyv i busk: Jeg skulle ringe hjem til min mor

I juli stjal en 40-årig mand en mobiltelefon fra et ulåst kolonihavehus i Odder, han nåede dog ikke særlig langt, da han blev opdaget af ejeren af kolonihavehuset, som forsøgte at tilbageholde ham.

Det lykkedes dog den 40-årige at slippe fri, og han forsvandt ind i en have. Da flere beboere blev stående foran haven, indtil politiet dukkede op, kunne en politihund hurtigt snuse sig frem til den 40-årige, som havde gemt sig i en busk.

Her forklarede manden, at han blot havde brug for at ringe hjem til sin mor.

Taget med vinkelsliber: Jeg skulle bare hente den for en ven

En 40-årig mand forsøgte sig med moderen af dårlige undskyldninger, da han i maj blev taget på fersk gerning i færd med at stjæle en motorcykel.

En borger havde set en mand, der var i færd med at skære kædelåsen af en parkeret motorcykel med en hånddrevet vinkelsliber.

En patrulje ankom hurtigt til stedet, mens tyven - en 40-årig mand - stadig sad ved motorcyklen med skruemaskinen i hånden. Manden forklarede, at han skulle hente motorcyklen for en kammerat, der havde købt den, men at han havde glemt nøglen.

Venskab sat på prøve: Mand oplyste kammerats cpr-nummer, da han selv blev taget for butikstyveri

En 26-årig mand blev i august taget på fersk gerning, da han forsøgte at slippe afsted med en kasse sodavand under armen fra SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Da han blev snuppet, valgte butikstyven at oplyse sin kammerats navn og cpr-nummer i stedet for sit eget. Forklaringen var, at kammeraten i forvejen havde en plettet straffeattest.

Politiet var på pletten til J-dag: Flere fik frataget kørekortet

I november faldt den første sne, da juleøllen blev frigivet, og det gav Østjyllands Politi ekstra anledning til at være på vejene.

På Langelandsgade/Hjortensgade blev en 20-årig mand standset, da han kørte 110 km/t, selvom man det pågældende sted kun må køre 50 km/t. Tilsyneladende lød undskyldningen, at han skulle skynde sig til banegården med sin kæreste, som var med som passager. Om kæresten nåede toget, melder historien ikke noget om, men den 20-årige fik en ubetinget frakendelse af førerretten.

26-årig mand fanget af fotovogn: Ville betale kammerat 7.000 kroner for at tage skylden

En 26-årig mand troede, han havde regnet den ud, da han forsøgte at angive sin 33-årige ven for at have siddet bag rattet, da bilen blev fanget af en fotovogn i Hinnerup for at køre for hurtigt tilbage i juni måned.

Billederne fra overtrædelsen viste, at det netop ikke var den 33-årige, der sad bag rattet - men at det i stedet var den 26-årige selv.

Da politiet talte med den 26-årige, forklarede han, at han var bange for, at hans kørekort ville blive frakendt, hvis han erkendte, at han selv sad bag rettet.

Sigtet for spritkørsel: - Jeg bællede tre øl og en halv flaske vodka på ti sekunder

En 24-årig mand havde et noget alternativt forsvar, da han i oktober blev stoppet til rutinetjek på Hovedgaden i Ulstrup. Betjentene fik mistanke om, at der var noget galt, da de så en pose tomme øldåser på passagersædet. Da den unge mand virkede påvirket, bad betjentene ham om at puste i alkometeret. Det gav som ventet udslag, men det havde manden en forklaring på.

Han fortalte nemlig betjentene, at han i løbet af de seneste ti sekunder - hvor bilen havde holdt stille - havde drukket tre øl og en halv flaske vodka. Han havde ifølge eget udsagn altså hverken drukket inden, han skulle køre, eller under kørslen.

Skød skylden på butiksdetektiv: Du har selv plantet beviserne

En 46-årig mand havde en meget opfindsom forklaring, da en butiksdetektiv fra Bauhaus i Tilst i august tog manden på fersk gerning i færd med at stjæle en skæreklinge.

Butiksdetektiven så den 46-årige pakke skæreklingen ud af emballagen, hvorefter han puttede den i lommen og forlod byggemarkedet.

Da detektiven pågreb manden uden for, nægtede han imidlertid at have stjålet noget. Skæreklingen? Jamen, det var bare én, han havde købt på et loppemarked, og som han ville sammenligne med den i butikken, forklarede han.

Den tomme emballage til skæreklingen, som lå i butikken, havde han også en forklaring på: Den havde butiksdetektiven plantet, fordi han ikke kunne lide ham, lød den 46-åriges forklaring.

Mand kørte rundt med økse i bil: Sagde han havde været i skoven og fælde træer

En patrulje standsede en juli-nat en bil på Neptunvej i Viby for at lave en rutinemæssig kontrol af både fører og køretøj. I bilen sad fire mænd, og patruljen kunne konstatere, at der lugtede kraftigt af hash. Herefter blev de fire mænd visiteret, dog uden at patruljen fandt stoffer på nogen af dem.

Bilen blev ransaget og under det forreste passagersæde fandt politiet en økse, der lå i bunden af bilen.

Den 32-årige mand, der havde siddet på passagersædet, forklarede, at han netop havde været i skoven for at fælde træer, hvilket var årsagen til, at de havde øksen i bilen.

Blev fundet sovende bag rattet i helleanlæg: - Jamen, det er ikke min bil

En 27-årig mand fra Litauen havde noget svært ved at forklare sig, da han en tidlig søndag morgen i december blev vækket og anholdt af politiet.

Manden blev fundet sovende i en bil midt i et helleanlæg på Skæring Strandvej i Egå. Her var bilen endt i et vejskilt, og selvom manden lå og sov henover rattet, da betjentene vækkede ham, nægtede han at have kørt bilen. Det var i øvrigt heller ikke hans bil, forklarede manden.

Da han ikke kunne fortælle, hvad han så lavede i den havarerede bil, blev han anholdt, taget med på stationen og sigtet efter udlændingeloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce