Annonce
Aarhus

Årets Bernhardt hviler på en stor arv

Annonce

AARHUS: Foreningen for Bykultur i Aarhus har penge på kistebunden. Det er derfor, at den har råd til blandt andet at uddele prisen Årets Bernhardt til et fællesskab omkring et godt bymiljø et eller andet sted i Aarhus Kommune.

Formuen kan foreningen takke Østbanegården for.

Og hvorfor nu det?

Jo, i 1980'erne sørgede grupper af aktive borgere for, at bygninger som Ridehuset, Officersbygningen og Langelandsgades Kasserne ikke blev revet ned men bevaret for eftertiden.

Det samme skete med Østbanegården, som der var planer om at rive ned for at gøre plads til en fire-sporet vej fra Østbanetorvet til Fiskerihavnen.

Her trådte en blandet gruppe af borgere og politikere med sans for byens historie i karakter, fik forhindret en nedrivning og lavede en selvejende institution, der købte Østbanegården, satte den i stand og fik den lejet ud.

For nogle år siden solgte man Østbanegården til lejeren, Paustian, nedlagde den selvejende institution og overdrog formuen på i omegnen af 1,4 mio. kr. til andre med sans for byens historiske bygninger - til Foreningen for Bykultur i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce