Annonce
Aarhus

Kom med din grønne kandidat til Årets Bernhardt: Hvor er byens bedste grønne frirum?

Grønne baggårde og fællesarealer, blomstrende terrasser og altankasser er i spil til at blive præmieret med Årets Bernhardt 2020, der sætter fokus på bynatur. Har du en kandidat til prisen, kan du stadig nå at sende en indstilling. Foto: Morten Svith
Hvor er byens bedste grønne frirum? Kom med din kandidat, så kan den ende med at vinde Årets Bernhardt 2020, der sætter fokus på netop byens mindre, grønne åndehuller.

AARHUS: Bykultur-prisen Årets Bernhardt er grøn i år.

Kort efter, at Stiften i søndags havde fortalt, at Foreningen Bykultur i Aarhus i år vil præmiere et af byens mindre, grønne åndehuller med prisen Årets Bernhardt, dukkede de første kandidatforslag op i mailboksen.

Og siden er der kommet flere til, men du kan nå det endnu.

Forslag til, hvem der skal have prisen, der består af en bænk med Bernhardt-plakette, kan frem til og med fredag 29. maj sendes på mail til mosv@stiften.dk. Send en kort beskrivelse af din kandidat, opgiv en kontaktperson og vedhæft et foto af det grønne frirum.

Annonce

Bynatur er bykultur

Foreningen for Bykultur fokuserer i år på bynaturen - på de små grønne frirum som borgere, grupper af borgere eller foreninger har skabt rundt om i byen, i forstæderne og landsbyerne. Frirummet kan være for eksempel en grøn og summende baggård, et lille stykke bynatur mellem huse, et hyggeligt grønt fællesareal eller blot en terrasse eller et par altankasser, der får en husfacade til at blomstre.

Når alle kandidatforslag er i hus 30. maj udpeger foreningens dommerkomité tre finalister. Vinderen bliver fundet ved en afstemning, som alle kan deltage i, på stiften.dk

I sin udvælgelse vil dommerkomitéen blandt andet vægte grønne frirum, der tilfører en bygning eller bolig en ekstra dimension, som forøger oplevelsen af bygningsfacade og gaderum, og som tjener som rum for ophold, hygge og samvær.

Derudover vægter man også grønne frirum med fokus på biodiversitet – med planter og blomster der tiltrækker insekter, bier og sommerfugle.

Vinderen af Årets Bernhardt bliver hyldet og får overrakt sin bænk ved et arrangement 15. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce