Annonce
Aarhus

Århus Charter rejser tilbage til rødderne

Aarhus Charter hjælper flygtninge

Århus Charter er flyttet fra midtbyen til Marselisborg Havn og kan i det hele taget se tilbage på et begivenhedsrigt første år som en del af det Ringkøbing-baserede Primo Tours.

De har haft travlt hos Århus Charter siden det århusianske familiefirma i september i fjor lod sig opkøbe af Primo Tours i Ringkøbing. Og ikke kun på grund af en våd og kold dansk sommer.

Aarhus Charter hjælper flygtninge

For selv om det ligner en sikker landing sådan set udefra, så har søstrene Jette Rantala og Ulla Stæt Andersens livsværk ramt flere - om end ikke bump på vejen så i hvert fald - huller i luften siden det vestjyske take-off. Den første udfordring for den nye bureauchef Henrik G. Jensen var lejemålet på Lille Torv midt i Aarhus, som stod til at løbe ud godt tre måneder efter overtagelsen af ejerskabet.

Det endelige valg faldt i stedet på Marselisborg Havn, hvor den bynære marina får hjælp fra oliventræer, en gammel træbåd og blåternene dugge på bordene til at skabe den rette græske feriestemning. Sammenlægningen med Primo Tours har også resulteret i et nyt fælles bookingsystem, hvor seks systemer er samlet i ét, samt en ny brugervenlig hjemmeside.

Annonce

»Udadtil skulle kunderne gerne have oplevelsen af, at vi stadig er det gode gamle Århus Charter, som de kender og har rejst med i mange år, og forhåbentlig oplever de kun forskellene som positive. Da vi startede Primo Tours i Ringkøbing havde vi blandt andet som grundidé at kigge på netop Århus Charter, som et selskab med god service og glade gæster, og vi vil gerne holde fast i de samme værdier med at have gæster i centrum, have en stærk troværdighed i branchen og bevare vores mange loyale kunder. Derfor har vi heller ikke som mål at vækste voldsomt. Vi er tilfredse med vores 30-35.000 gæster om året, og vi skal ikke være større, end vi fortsat kan være i vores nye lokaler, og hvor vi kan se hinanden og ved, hvad hver især laver,« siger Henrik G. Jensen.

Flere af medarbejderne på kontoret i lystbådehavnen har været med siden begyndelsen i 1988, og det samme gælder nogle af gæsterne. Lige inden for døren hænger en stor tavle med billeder af nogle af selskabets mest loyale kunder. En slags Århus Charters 'Wall of Fame'.

På gæstevæggen er blandt andet et par, som har rejst med Århus Charter 75 gange. Det svarer til tæt på tre gange om året i selskabets 27-årige levetid.

»Selv om vi er flyttet væk fra centrum, så kommer der masser af kunder i butikken. Jeg nåede selv kun tre måneder på Lille Torv, men de medarbejdere, som kender firmaets DNA og har været med i mange år, fortæller, at der i hvert fald ikke kommer færre her. Tværtimod. Vi kan nemt have 20 gæster om dagen, og det er mange i en branche, hvor salget i dag i høj grad foregår på nettet. De fleste, som kommer hos os, har jo et bestemt ærinde - nemlig at købe en rejse - og derfor betyder placeringen heller ikke så meget,« siger Henrik G. Jensen og tilføjer, at Århus Charter nok lige under konkurrenterne og søsterselskabet Primo Tours, når det gælder rent online-salg.

Til gengæld har Århus Charter mange flere fysiske besøg i butikken.

I Marselisborg Havn kan kunderne parkere gratis i modsætning til midtbyen, og det med gratis parkering har kunderne som noget nyt også, når de flyver fra Aarhus Lufthavn. I det hele taget satser Århus Charter stort på de lokale start- og landingsbaner i Tirstrup.

»I forhold til sidste år har vi i denne sæson mere end fordoblet vores kapacitet i Aarhus Lufthavn fra 9.000 til 20.000 rejser, for når vi har en lokal lufthavn, så skal vi også støtte den og styrke det lokale engagement. Vi har samtidig lavet en aftale med det danske flyselskab DAT (Danish Air Transport, red.), som flyver hele vores program. Det vil sige, at gæsterne er sikre på kun at møde dansk personale hele vejen igennem. Det gælder både i luften og på destinationerne. På den måde er vi gået tilbage til traditionerne i Århus Charter,« forklarer Henrik G. Jensen.

Den loyale kundeskare vil også kunne nikke genkendende til mange af destinationerne, mens synergien med Primo Tours har tilført blandt andet Rhodos, Maldiverne samt byerne Side og Alanya i Tyrkiet til kataloget. Fra den kommende sommersæson har Århus Charter desuden danmarkspremiere på et nyt rejsemål i det græske øhav - nemlig øen Ithaca, der med sine 96 kvadratkilometer er på størrelse med Samsø og var hjemsted for kong Odysseus.

Itcaha har 3.000 faste øboere og er et yndet feriemål i Det Ioniske Hav for grækerne selv. Derfor er Århus Charters syv hoteller på øen ikke ledig kapacitet august.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Danmark

Naturformidler: - Bekymrede borgmestre skulle tage et smut ud i naturen

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce