Annonce
Sport

Århus-fløj kommer tættere på håndboldbanen

Fredrik Schilling er godt i gang med genoptræning og drømmer selv om at få en kamp eller to i december. Foto: Ole Nielsen
Fredrik Schilling Sørensen har ikke været på banen for Århus Håndbold i efteråret. En ukendt virus slog den hurtige venstre fløj helt ud af kurs. Genoptræningen forløber dog efter planen og klubbens fysiske træner Morten Frank tror på, at han tilbage på træningsbanen i januar.

HÅNDBOLD: Fredrik Schilling Sørensen arbejder sig stille og roligt tilbage mod tilværelsen som elitesportsmand. I august måned blev håndboldspillerens immunforsvar ramt af en ukendt virus, der sendte hans krop helt til tælling.

Det er endnu uvist, hvad der helt præcist skete dengang, men den 30-årige fløjspiller er så meget i bedring, at han i den nærmeste tid skal i gang med at lave træning med høj intensitet og dermed tage det næste skridt imod at blive håndboldspiller igen.

- Det handler mest af alt om at komme i form igen. Da Emil Nielsen i sin tid blev ramt af meningitis, tog det også lang tid for ham at komme tilbage. Det er dog vigtigt at huske på, at det drejer sig om sygdom og ikke en skade i knæet, siger Fredrik Schilling.

Han begyndte så småt at træne sammen med Århus Håndbolds fysiske træner Morten Frank i midten af september og har siden lagt små lag på hele tiden.

- Det går stille, men rigtigt fremad lige nu. Jeg føler, at jeg hver eneste uge får lagt et nyt niveau på. Det er dejligt at mærke fremgang, men nogle gange kan det også virke frustrerende, fordi du gerne vil have det til at gå endnu stærkere. Det positive er, at kroppen tager fint imod træningen lige nu. Jeg kan mærke, at det har været et godt pas, og det er dejligt at have den følelse, siger Fredrik Schilling.

I begyndelsen af programmet var han og Morten Frank nødt til at ændre på tingene, fordi han og kroppen ikke var der, hvor de havde forventet, at den ville være. Efter de fik justeret på programmet, er tingene begyndt at virke, og Schilling kan mærke, at han er ved at få sin gamle krop tilbage.

- Det har handlet meget om opbygning af muskler i den første tid. Det næste skridt bliver at få puls, løb og udholdenhed ind i programmet, så jeg på sigt kan komme i nærheden af en håndboldtræning igen.

- Personligt har jeg et håb om, at jeg kan spille en kamp eller to i december måned, men jeg har reelt set ingen ide, om jeg kommer til at spille der, eller om det først bliver efter vinterpausen. Jeg kan mærke, at går fremad lige nu, men jeg har valgt ikke at sætte næsen op efter noget, fordi vi er nødt til at se på tingene i et længere perspektiv. Det giver ikke meget mening, at jeg kommer tilbage i december og spiller to kampe, men derefter må sætte mig ud med en muskelskade, fordi det er gået for stærkt, siger Fredrik Schilling og understreger, at han føler sig i gode hænder på det punkt.

Det er ikke ham, der skal træffe beslutningen, men derimod den fysiske træner Morten Frank og den århusianske trænerstab med Erik Veje Rasmussen og Simon Sørensen, som skal tage den endegyldige beslutning.

- Hvis jeg ikke bliver clearet, så kommer jeg ikke til at spille, siger Fredrik, der kan mærke, at den seneste tids fremgang har påvirket humøret.

- Jeg får ofte at vide, at jeg ser bedre ud. Både på fysik og udseende. Jeg kan også mærke, at jeg begynder at komme tilbage til mig selv og det gør rigtigt meget for humøret. Jeg kan også mærke, at det begynder at rykke i mig, når jeg følger holdet i hallen eller på livescore. Jeg savner at være med på banen.

Han skal presses, men ikke smadres totalt

Århus Håndbolds fysiske træner Morten Frank forventer, at den hurtige fløjspiller er tilbage på banen i januar og kan være klar til at spille med efter vinterpausen.

- Vi har ikke vidst, hvad det var, som vi stod overfor. Derfor har det været vigtigt for både mig og Fredrik, at vi delte genoptræningen op i to faser. Så vi koncentrerede os først om at bygge muskler på og få gang i en kontinuerlig styrketræning. Det har vi fået nu og derfor går vi videre til det konditionelle, siger Morten Frank og tilføjer, at det har været vigtigt at skabe et program, hvor det hele blev bygget op stille og roligt, så Fredrik Schilling ikke blev udsat for alt for mange dyk rent mentalt.

- For mig handler det meget om at finde den rigtige balance. Vi skal gerne presse ham, så han rykker sig, men det må ikke blive så meget, at han er fuldstændig smadret. Han må gerne være mærket efter et styrkepas, men det skal være sådan, at han efter nogle timer eller dagen efter igen er klar, fortæller Århus Håndbolds fysiske træner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce