Annonce
Sport

Århus-fløj ramt af ukendt virus: Ude på ubestemt tid

Fredrik Schilling i fuld fart mod mål. Den hurtige fløjspiller har dog siddet ude i over en måned med en ukendt virus. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbolds hurtige fløjspiller Fredrik Schilling blev i begyndelsen af august ramt af en virus, der angreb hans immunforsvar.

HÅNDBOLD: Han var ikke på holdkortet i sæsonens første kamp og kommer formentlig ikke til at være det i dette efterår. Århus Håndbolds kontrastærke fløjspiller Fredrik Schilling har siddet udenfor siden begyndelsen af august måned, hvor han blev ramt af en virus. En virus, der angreb hans immunforsvar og har sendt hans krop til tælling. I de seneste 23 dage har man forsøgt at teste ham for alt muligt for finde frem til, hvad den 30-årige håndboldspiller fejler.

- Virussen har angrebet hele mit immunforsvar meget hårdt og gjort en del skade, hvilket har givet nogle sår og indre blødninger i munden, der gjorde, at jeg ikke kunne spise i næsten 10 dage. Det resulterede i, at jeg besvimede en nat og blev hentet af ambulancen og indlagt, fortæller Fredrik Schilling i en sms-besked til avisen.

Det er for krævende for ham at tale i telefon.

I sidste uge begyndte det heldigvis at gå i en positiv retning for Fredrik Schilling, der dog stadig lider af kronisk hovedpine og har svært ved at foretage sig noget, uden han efterfølgende skal ind og sove i det meste af dagen.

- I mandags var jeg i hallen for første gang med ørepropper og det hele, men bare det at skulle derud, gjorde, at jeg sov resten af dagen, da jeg kom hjem, skriver fløjspilleren og tilføjer, at mønsteret er det samme, hvis han skal ud at handle.

- Lægerne har fortalt mig, at der kan gå lang tid, før jeg kan spille håndbold igen. Hvis jeg går i gang med det samme, vil det give en masse følge- og muskelskader, fordi min krop er så presset lige nu, fortæller han.

Annonce

Håber på det bedste

I det århusianske trænerteam ønsker man det bedste for deres spiller. Fredrik Schilling har siden sin ankomst i sommeren 2014 været en vigtig del af holdet, både på og udenfor banen. Udover at hamre bolden i mål på kontra, så har den 30-årige håndboldspiller også arbejdet på århusianernes kontor som sponsor account manager i de seneste tre år.

- Vi håber på det allerbedste for Fredrik og ønsker han bliver rask igen. Det er umuligt at vide hvornår han kan være klar igen. Det vigtigste for Fredrik er, at han kommer ovenpå, siger cheftræner Erik Veje Rasmussen.

Han har ikke set nærmere på et supplement til pladsen på venstre fløj, da han i første omgang regnede med, at han ville kunne bruge Frederik Krarup som substitut på den position. Det er dog stadig uvist om Krarup spiller for Århus Håndbold i denne sæson, da parterne ikke er blevet enige om en kontrakt og derfor kan det blive en hel anden, der skal træde til, når Tobias Torpegaard Møller har brug for pause på venstre fløj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce