x
Annonce
Sport

Århus Håndbold bed fra sig i Holstebro, men pointene blev i Vestjylland

Erik Veje Rasmussen kunne se sit hold levere en godkendt indsats i Holstebro, men det var ikke nok til at tage point fra topholdet. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold leverede en markant bedre indsats end de har gjort i de seneste to spillerunder. Skarpheden manglede dog i de afgørende momenter, da kampen mod TTH Holstebro skulle afgøres. Derfor endte tirsdagens kamp med et nederlag på fire mål.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold står med ryggen mod muren inden de sidste kampe i årets udgave af grundspillet. To dårlige kampe mod Sønderjyske og Lemvig-Thyborøn har sendt holdet bag i køen i kampen om top otte og derfor skal de orangeklædte ud og tage point nogle af holdene fra top fem, hvis de vil gøre sig forhåbning om at komme i slutspillet.

Tirsdag aften stod Erik Veje Rasmussens tropper overfor rækkens nummer to, TTH Holstebro, i Vestjylland. Et hold, der har voldt en del problemer på det seneste og vundet de to første opgør i sæsonen.

I Holstebro hentede de den tredje gevinst og vandt 35-31 efter et underholdende opgør.

Århus Håndbold gik friskt til opgaven og fandt efter lidt startproblemer ind i noget af det spil, der gav succes mod Skanderborg i årets første kamp. Højt tempo og bredde i spillet gav hjemmeholdets normalt så stærke defensiv store problemer, fordi gæsterne var gode til at presse på ydersiden af backs, hvilket gav masser af rum inde i midten, som stregspiller Lukas Jørgensen kunne boltre sig på.

Det kunne de ikke lide i Holstebro, som kom i front med 3-0, men efter et kvarter var bagud med fire, 7-11.

Århus Håndbold har sæsonen igennem haft en tendens til at blive lidt for febrilske i perioder. Det skete også i første halvleg mod topholdet, som var hurtige til at lukrere på de fejl, gæsterne lavede. Århus Håndbold holdt sig dog i front og kunne gå til pause med en føring på 17-16.

De første 10 minutter af anden halvleg var et mindre overflødigshorn af godt angrebsspil fra begge mandskaber. Ingen af de to forsvar kunne tøjle modstanderen og derfor væltede målene ind i begge ender af banen, hvor keeperne ikke fik den store hjælp, men bare kunne se boldene blive braget ind fra alle vinkler.

Det lignede et spørgsmål om hvem der kunne opretholde kvaliteten eller først finde fodfæste i forsvaret. Det lykkedes hjemmeholdet hurtigst med og midtvejs i halvlegen havde de opbygget et forspring på tre mål, 26-23. Antallet af tekniske fejl steg gevaldigt i det århusianske angrebsspil i denne periode og viste de første tegn på, at værterne var ved at få overtaget i kampen.

Århus Håndbold var dog med i spillet om point til allersidst, men kendetegnende for holdet i dette grundspil, så kendte det ikke sin besøgelsestid. Fem minutter før tid havde gæsterne chancen for at komme op på siden af Holstebro, men i stedet for at fuldende sit comeback, brændte man en friløber og smed bolden væk i det efterfølgende angreb.

Det gør man ikke ustraffet mod et hold som TTH Holstebro. Hjemmeholdet holdt niveauet i hævd og trak sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 35-31.

Århus Håndbold bed fra sig helt til slut og leverede en markant bedre præstation end det man har været vidne til mod Sønderjyske og Lemvig-Thyborøn.

Det ændrer dog ikke på holdets situation. Med fem runder tilbage grundspillet og 10 point at spille om, så begynder det at se skidt ud for Erik Vejes troppers muligheder for at slutte i top otte.

Annonce

Håndboldliga, herrer

TTH Holstebro - Århus Håndbold 35-31 (16-17)

TTH Holstebro: Jonas Porup 10, Magnus Bramming 9, Johan Meklenborg 6, Peter Balling 4, Christoffer Cichosz 3, Nikolaj Enderleit 3

Århus Håndbold: Torben Petersen 6, Anders Kragh Martinusen 6, Lukas Jørgensen 4, Emil Jessen 4, Nikolaj Læsø 3, Mathias Larson 3, Tobias Møller 2, Nikolai Vinther 2, Fredrik Schilling 1

Stillingen undervejs: 3-0, 4-7, 7-11, 11-12, 16-17, 20-20, 26-23, 27-26, 30-28, 33-30, 35-31

Udvisninger: TTH 3, Århus Håndbold 4

Ros til ungdommen

- Det var en rigtig fin indsats fra holdet i dag. Jeg glædede mig også over at se de unge byde sig til. Jeg synes, at vi i løbet af kampen blev ramt af lidt for mange tvivls-kendelser, der ikke gik vores vej og så vinder du altså ikke i Tvis, sagde cheftræner Erik Veje Rasmussen efter kampen.

- Det fungerede rigtigt godt for os at have Mathias Larson med i kontrafasen. Det gav et helt andet tryk end normalt. Generelt set var det godkendt over hele linjen, men marginalerne var ikke lige med os på de rigtige tidspunkter, sagde træneren og henviste til stolpeskuddet ved 30-28 og to tekniske fejl i de efterfølgende tekniske angreb.

- Jeg synes stadig, at vi savner Mads-Peter Lønborg i vores forsvar, men jeg synes, at vi over sæsonen er gået fra at være en smal trup til at være meget bredere besat, fordi der er så mange unge som har taget store skridt fremad, lød det.

Næste opgave for Århus Håndbold bliver 29. februar på hjemmebane mod Fredericia HK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce