Annonce
Sport

Århus Håndbold faldt ned i et stort sort hul

Jens Fredsgaard stod en flot kamp for Århus Håndbold, men det var ikke nok til at sikre hjemmeholdet en sejr over bundholdet fra Lemvig. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold lignede i første halvleg et hold i kontrol, men faldt fuldstændig sammen i det sidste kvarter af kampen og måtte se et godt kæmpende Lemvig-hold løbe med sejren og to point.
Annonce

HÅNDBOLD: Det skulle have været kampen, som sendte Århus Håndbold tilbage på sporet efter en skidt kamp i sidste runde. Men selvom hjemmeholdet virkede i kontrol i de første 40 minutter, så endte mødet med bundholdet fra Lemvig-Thyborøn på værste vis. Det århusianske angreb løb tør for ideer og blev langt mere febrilsk end nødvendigt, mens gæsterne i den anden ende tog sig al den tid i verden, de skulle bruge for at få de mål, der kunne bringe dem tættere på overraskelsen.

Med tre et halvt minut kom de rødklædte i front og fik for alvor færten af, at det her kunne ende med to livsvigtige point i bundkampen. Syv sekunder før tid blev vestjydernes triumf endegyldig, da Mark Nikolajsen scorede sit syvende mål i kampen og udløste vild jubel på udskiftningsbænken og flere steder i Ceres Arena.

26-25 til Lemvig-Thyborøn.

Den århusianske nedtur var en realitet.

- Jeg havde ikke følelsen af, at vi ikke gjorde vores bedste. Der skete bare et eller andet i de sidste 20 minutter af anden halvleg, hvor vi gik i baglås. Det er noget, vi har kæmpet med og ikke rigtigt har fundet en løsning på. I dag ramte det os igen. Det er ikke motivation eller vilje. Tværtimod vil man det nogle gange for meget og så bliver det for individuelt i stedet for, at man står sammen, sagde Jens Fredsgaard i det århusianske mål.

Han sluttede med en redningsprocent på over 40, men det kunne han ikke bruge til det store.

- Som vi startede kampen og spillede i en lang periode, virkede det som om, at det var en kamp, vi kunne spille hjem. Men på en eller anden måde endte vi i et sort hul. Jeg ved ikke om det var Lemvigs fortjeneste eller os selv.

- Vi spillede dårligt i Sønderjyske, og jeg tror, at vi alle gerne ville ud og vise, at det var en enkelt skidt forestilling. Jeg tror, at vi har lagt et stort pres på os selv, fordi vi havde sagt, at vi skulle vinde i dag, hvis vi ville i slutspillet. Det har måske siddet lidt i baghovedet på os. Usikkerheden blev måske forstærket af, at vi havde følelsen af have styr på kampen, og pludselig havde vi det ikke, sagde målmanden.

Cheftræner Erik Veje Rasmussen havde intet at udsætte på sine spilleres indstilling, men ærgrede sig over, at flere af de gamle problemstillinger fra efteråret dukkede frem igen. Spillerne kom for tæt på modstanderen, brændte for meget, ligesom sammenspillet med stregen ikke var eksisterende.

- Folk blev låst. Det var også derfor, at spillerne begyndte at falde tilbage i de gamle svagheder. Der blev ikke holdt ordentligt afstand til modstandernes forsvar og det endte i en ordentlig gang mos. Det var et udtryk for, at man er under pres og gerne vil endnu tættere på mål, sagde træneren og fortsatte:

- Hvis en hjemmebane mod Lemvig, syv runder før slut, er et problem mentalt, så kommer der mange mentale problemer i løbet af en sæson.

- Uanset hvor vi skal hen i denne sæson, så er der kun en ting at gøre lige nu, og det er at arbejde stenhårdt for, at vi kan få nogle point. Nu har vi Holstebro næste gang. Det er ikke det nemmeste sted at tage point, men vi bliver nødt til at tage det kamp for kamp, og så må vi se, hvor vi er til allersidst. Der er ingen målsætninger lige nu. Nu skal vi have styr på tropperne. Vi skal have styr på vores spil og få styr på den måde vi spiller på. Uanset om vi ender i slutspil eller nedrykningsspil, så er placeringen vigtig. Der er stor forskel på at tage to point med over i et nedrykningsspil, lød det fra Veje.

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold - Lemvig-Thyborøn 25-26 (13-10)

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 6, Fredrik Schilling Sørensen 5(3), Nikolaj Læsø 4, Mathias Larson 3, Emil Jessen 2, Torben Petersen 2, Nikolai Vinther 2, Lukas Jørgensen 1

Lemvig-Thyborøn: Mark Nikolajsen 9, Jonas Langerhuus 5, Mads Thymann 4, Jesper Kokholm 3(2), Mikkel Mortensen 2, Nicolaj Spanggaard 1, Christian Holm 1, Pelle Schilling 1

Stillingen undervejs: 5-0, 8-6, 12-8, 13-10, 18-14, 21-16, 22-19, 23-23, 25-26

Udvisninger: Århus Håndbold 2, Lemvig-Thyborøn 1

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce