Annonce
Sport

Århus Håndbold fandt vej til målet og fejrede fredagen med en suveræn sejr i Lemvig

Erik Veje Rasmussen var vældig tilfreds med det, han var vidne til i Lemvig fredag aften. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Erik Veje Rasmussens tropper havde lidt svært ved at ramme målet i begyndelsen, men fik hurtigt rettet til og uddelte en mindre håndboldlektion i Lemvig fredag aften.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold hentede sæsonens fjerde sejr, da de fredag aften vandt sikkert 26-19 i Lemvig/Thyborøn.

Det tog dog sin tid for Erik Vejes tropper at få gang i måltavlen. Otte minutter og 26 sekunder for at være helt præcis. Torben Petersen var den første Århus-spiller til at ramme målet i Lemvig, da han reducerede til 1-3 i en start, der må betegnes som alt andet end perfekt for Århus Håndbold.

Erik Veje Rasmussen havde luret den ret hurtigt og ønskede timeout efter to minutter, men det var først små syv minutter senere, at spillet for alvor begyndte at rulle for udeholdet. 10 minutter efter den første scoring var de på 6-6. Herfra fik den unge garde med Emil Jessen og Lukas Jørgensen for alvor vist deres styrker i angrebet og stod for fem af halvlegens sidste seks scoringer, så gæsterne kunne gå til pause med en føring på 12-9.

I anden halvleg var det hjemmeholdet, der var stærkt udfordret i deres afslutninger. En manglende evne, der endegyldigt knækkede kampen. Mens Århus Håndbold fortsatte de gode takter, så måtte trænerne på Lemvig bænken bruge to timeouts før vestjyderne fik bolden forbi Jens Fredsgaard i det århusianske mål.

På det tidspunkt havde gæsterne dog lavet otte af slagsen og dermed virkede kampen allerede afgjort med tyve minutter tilbage af kampen og en føring på 18-11 til Århus Håndbold.

Sådan et forspring er det vist kun mestrene fra Aalborg, der kan indhente. Lemvig/Thyborøn var i hvert fald ikke i nærheden af at bringe spænding tilbage i kampen. Til det var gæsterne simpelthen for gode. Først i de sidste 10 minutter af opgøret fik vestjyderne pyntet på resultatet og slap fra mødet med værdigheden i behold.

Det sluttede med en sejr på 26-19 og dermed kravlede Århus Håndbold op på en syvendeplads i rækken med otte point.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Lemvig/Thyborøn - Århus Håndbold 19-26 (9-12)

Lemvig/Thyborøn: Jesper Kokholm 5, Rasmus Porup 4, Jonas Langerhuus 3, Mark Nikolajsen 3, Pelle Schilling 2, Nicolaj Spangaard 1, Jacob Østergaard 1

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 5, Lukas Jørgensen 4, Emil Jessen 4, Tobias Torpegaard Møller 4, Torben Petersen 4, Mads Lenbroch 2, Anton Laursen 1, Besard Hakaj 1, Nikolai Vinther 1

Udvisninger: Lemvig/Thyborøn 1, Århus Håndbold 2

Stillingen undervejs: 3-0, 5-3, 6-6, 6-8, 9-12, 9-17, 11-20, 14-24, 19-26

Glad cheftræner

Erik Veje Rasmussen havde også svært ved at skjule sin begejstring efter kampen.

- Det var en rigtig god kamp, hvor vi også fik set en masse af de unge i spil.

- Vi kom egentlig godt fra land, hvor vi stod godt i vores forsvar, men vi brændte alt for meget. Det var både fra distancen og i fri position. Vi kom dog tilbage i kampen ved hjælp af vores gode defensiv og ikke mindst Jens Fredsgaard inde i målet, sagde Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Lemvig forsøgte sig med samme taktik som Sønderjyske og mødte vores bagkæde lidt højere fremme på banen, men det fik vi løst godt med Emil Jessen til sidst i første halvleg. Han spillede en virkelig god kamp. Det samme kan siges om Lukas Jørgensen, der fik en flot debut. I det hele taget var det fedt, at vi fik så mange i spil. Vi fik også Mads Lenbroch på banen, som er en af de andre unge spillere fra vores U19-hold, sagde træneren.

Jens Fredsgaard spillede en stor kamp i det århusianske mål. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce