x
Annonce
Sport

Århus Håndbold fandt vej til målet og fejrede fredagen med en suveræn sejr i Lemvig

Erik Veje Rasmussen var vældig tilfreds med det, han var vidne til i Lemvig fredag aften. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Erik Veje Rasmussens tropper havde lidt svært ved at ramme målet i begyndelsen, men fik hurtigt rettet til og uddelte en mindre håndboldlektion i Lemvig fredag aften.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold hentede sæsonens fjerde sejr, da de fredag aften vandt sikkert 26-19 i Lemvig/Thyborøn.

Det tog dog sin tid for Erik Vejes tropper at få gang i måltavlen. Otte minutter og 26 sekunder for at være helt præcis. Torben Petersen var den første Århus-spiller til at ramme målet i Lemvig, da han reducerede til 1-3 i en start, der må betegnes som alt andet end perfekt for Århus Håndbold.

Erik Veje Rasmussen havde luret den ret hurtigt og ønskede timeout efter to minutter, men det var først små syv minutter senere, at spillet for alvor begyndte at rulle for udeholdet. 10 minutter efter den første scoring var de på 6-6. Herfra fik den unge garde med Emil Jessen og Lukas Jørgensen for alvor vist deres styrker i angrebet og stod for fem af halvlegens sidste seks scoringer, så gæsterne kunne gå til pause med en føring på 12-9.

I anden halvleg var det hjemmeholdet, der var stærkt udfordret i deres afslutninger. En manglende evne, der endegyldigt knækkede kampen. Mens Århus Håndbold fortsatte de gode takter, så måtte trænerne på Lemvig bænken bruge to timeouts før vestjyderne fik bolden forbi Jens Fredsgaard i det århusianske mål.

På det tidspunkt havde gæsterne dog lavet otte af slagsen og dermed virkede kampen allerede afgjort med tyve minutter tilbage af kampen og en føring på 18-11 til Århus Håndbold.

Sådan et forspring er det vist kun mestrene fra Aalborg, der kan indhente. Lemvig/Thyborøn var i hvert fald ikke i nærheden af at bringe spænding tilbage i kampen. Til det var gæsterne simpelthen for gode. Først i de sidste 10 minutter af opgøret fik vestjyderne pyntet på resultatet og slap fra mødet med værdigheden i behold.

Det sluttede med en sejr på 26-19 og dermed kravlede Århus Håndbold op på en syvendeplads i rækken med otte point.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Lemvig/Thyborøn - Århus Håndbold 19-26 (9-12)

Lemvig/Thyborøn: Jesper Kokholm 5, Rasmus Porup 4, Jonas Langerhuus 3, Mark Nikolajsen 3, Pelle Schilling 2, Nicolaj Spangaard 1, Jacob Østergaard 1

Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 5, Lukas Jørgensen 4, Emil Jessen 4, Tobias Torpegaard Møller 4, Torben Petersen 4, Mads Lenbroch 2, Anton Laursen 1, Besard Hakaj 1, Nikolai Vinther 1

Udvisninger: Lemvig/Thyborøn 1, Århus Håndbold 2

Stillingen undervejs: 3-0, 5-3, 6-6, 6-8, 9-12, 9-17, 11-20, 14-24, 19-26

Glad cheftræner

Erik Veje Rasmussen havde også svært ved at skjule sin begejstring efter kampen.

- Det var en rigtig god kamp, hvor vi også fik set en masse af de unge i spil.

- Vi kom egentlig godt fra land, hvor vi stod godt i vores forsvar, men vi brændte alt for meget. Det var både fra distancen og i fri position. Vi kom dog tilbage i kampen ved hjælp af vores gode defensiv og ikke mindst Jens Fredsgaard inde i målet, sagde Erik Veje Rasmussen og fortsatte:

- Lemvig forsøgte sig med samme taktik som Sønderjyske og mødte vores bagkæde lidt højere fremme på banen, men det fik vi løst godt med Emil Jessen til sidst i første halvleg. Han spillede en virkelig god kamp. Det samme kan siges om Lukas Jørgensen, der fik en flot debut. I det hele taget var det fedt, at vi fik så mange i spil. Vi fik også Mads Lenbroch på banen, som er en af de andre unge spillere fra vores U19-hold, sagde træneren.

Jens Fredsgaard spillede en stor kamp i det århusianske mål. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce