Annonce
Sport

Århus Håndbold forlænger aftalen med Erik Veje

Erik Veje Rasmussen fortsætter på sidelinjen i Århus Håndbold frem til sommeren 2022. Foto: Ole Nielsen
Den karismatiske cheftræner har sat sin underskrift på en ny aftale med håndboldklubben, som løber frem til sommeren 2022. På det tidspunkt vil han have været træner i Århus Håndbold i 18,5 sæson.

HÅNDBOLD: Cheftræneren i Århus Håndbold hedder også Erik Veje Rasmussen i den kommende sæson. Med undtagelse af efteråret 2009, så har den 60-årige håndboldtræner haft ansvaret for byens bedste herrehold siden han kom til Aarhus i sommeren 2003. Opholdet er nu blevet forlænget til sommeren 2022 efter klubben og Veje er blevet enige om en to-årig forlængelse af kontrakten.

- Når man begynder at nærme sig en vis alder, så skal man altid tage tingene op til revision og spørge sig selv om, hvad det er, at man gerne vil. Det går rigtigt godt i klubben lige nu og jeg er glad for mit arbejde, og det i sig selv er en rigtig god kombination, siger Erik Veje Rasmussen og tilføjer, at han er meget glad for de rammer, der er bygget op omkring ham og holdet.

- Jeg synes, at vores fysiske træner Morten Frank laver et fantastisk stykke arbejde med de mennesker, han har i sit setup, ligesom jeg er rigtig glad for at arbejde sammen med Simon Sørensen.

Århus Håndbold var i den forgangne sæson både i Final Four i pokalturneringen og kvalificerede sig til slutspillet i ligaen, men endte begge steder uden for medaljerækkerne. Holdet fik dog lukket ned for en trist statistik i slutspilsregi, da det besejrede Bjerringbro-Silkeborg i sæsonens sidste hjemmekamp.

- Vi spillede rigtig fint i sidste sæson, hvor det var marginaler, der holdt os fra at komme med i kampen om en semifinaleplads. Jeg gider ikke altid at tale om budgetter, men vi kan ikke lukke øjnene for, at der er forskellige forudsætninger i den danske liga. I år synes jeg, at vi har et meget fascinerende hold med nogle spillere, som jeg har stor tillid til, og selvom vi spiller smalt lige nu, og numerisk ser mindre ud, så har jeg en ide om, at vi vil have et bredt hold, når vi kommer frem til slutspillet. Der er nogle unge spillere, som skal lidt videre i deres udvikling, men det tror jeg, at vi vil se i løbet af sæsonen, siger Erik Veje Rasmussen og fortsætter:

- Den måde, vores angrebsspil fungerer på lige nu, er jo med til at begrænse min rolle fra bænken, fordi spillerne selv justerer og finder løsninger. Det viser et velfungerede hold, når de er i stand til selv at tage over og have en mening om, hvordan angrebene skal køres. Det peger på, at nogle af dem er ved at være færdigudviklet, og det giver mig en virkelig stor glæde at opleve det, siger træneren.

Annonce

Naturlig udvikling

Men nogle af disse spillere ser jo også ud til at være på vej videre?

- Sådan vil det altid være i Århus Håndbold med de penge, som vi nu engang har. Vi vil altid være et springbræt til noget andet og større, og derfor vil der altid komme et punkt, hvor vores spillere gerne vil til udlandet eller spille Champions League. Sådan havde jeg det også dengang jeg selv var spiller. Det er en naturlig ting. For os handler det om at have fødekæden på plads og kunne finde de rigtige talenter til at tage over. Det er forholdsvis ukompliceret, siger Veje.

Men har du aldrig overvejet at tage til en anden klub i den øverste del herhjemme?

- Hvis jeg ikke skulle være træner i Århus Håndbold, så ville jeg være det et andet sted. Nu er valget imidlertid faldet på Århus Håndbold. Det hænger rigtig godt sammen med mit liv og jeg er glad for at være her. Derfor er der ikke rigtig grund til at lede efter andre muligheder. Selvfølgelig ville det være fedt at spille Champions League igen, ligesom vi gjorde for år tilbage. For mig er det en fornøjelse at være i Århus Håndbold, hvor jeg får lov til at arbejde med talentudvikling, som er noget af det primære for mig, siger Erik Veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce