Annonce
Sport

Århus Håndbold forlænger med lovende ligaprofil

Nikolaj Læsø har været helt forrygende for Århus Håndbold i denne sæson. Foto: Ole Nielsen

Nikolaj Læsø har været et af de mest markante navne hos Århus Håndbold i denne sæson. Det har fået ligaklubben til lægge to ekstra år oven i hans kontrakt, så den løber til sommeren 2022.

Håndbold: I det første år som ligaspiller brugte han det meste af sin tid i forsvaret. I år to har Nikolaj Læsø dog sat en tyk streg under, at han er lige stærk i begge ender af banen. 57 mål er det blevet til i de første 10 kampe fra bagspilleren, hvilket gør ham til den mest scorende profil hos Århus Håndbold.

En imponerende fremgang af den unge spiller, som har fået ligaklubben til at føje to ekstra år til hans kontrakt, så den nu løber til sommeren 2022.

- Vi har hele tiden haft en stor tro på Nikolaj Læsø. Han har jo udviklet sig voldsomt i denne sæson, hvor han er gået fra at være en dygtig forsvarsspiller i sit første år som ligaspiller til at blive en dygtig tovejsspiller i år to og allerede har været på ugens hold to gange i efteråret. Det er på alle måder en kvalitetsspiller, som også går forrest hver eneste gang og kæmper med alt, hvad han har. Det er en fornøjelse at se, siger Århus Håndbolds sportsdirektør Peter Bredal.

Nikolaj Læsø har fået sin håndboldopdragelse i Viby. Som U18-spiller rykkede han til Århus Håndbold, hvor han var en stor profil i begge år. I sine to første år som seniorspiller optrådte han i 1. division i Odder, hvor udviklingskurven mindede meget om den, man har været vidne til i ligaen. Først forsvarsekspert og herefter stærk i begge ender af banen.

- Det er en god historie for os som klub, fordi han har været inde omkring klubben i U18-regi. Det har tidligere været et problem for os at holde på de unge spillere, når de blev rigtigt gode. Det har vi heldigvis fået stoppet ved at få et økonomisk setup, der gør, at vi kan holde på dem lidt længere, hvilket man også har set med Torben Petersen og Sebastian Henneberg. Vi tror, at det er gavnligt for begge parter, at spillerne får mulighed for at være en bærende kraft i lidt længere tid. Det er en win-win-situation, at de får lov til at spille fast på et hold, der måske bliver mellem fem og ni, i stedet for at sidde på bænken og være en marginalspiller hos et mesterskabshold, siger Peter Bredal.

Hovedpersonen har ikke selv været i tvivl om, at han gerne ville forlænge sin aftale og meldte forholdsvis hurtigt ud, at han var klar til at blive længere end de oprindelige 2020.

- For mig har det handlet meget om den spilletid, som jeg har fået i den nye sæson, ligesom Erik Veje og Simon Sørensen har tildelt mig en stor rolle i både forsvar og angreb. Samtidig ser jeg klubben på vej i en opadgående kurve, som bare vil blive bedre i løbet af de næste tre år. Derfor har det ikke været så svært et valg, siger Nikolaj Læsø.

- Jeg er typen, der har det bedst som spiller, hvis jeg har en træner, der tror på mig og giver mig mulighed for at udvikle mig. Jeg vil gerne være i Aarhus og kan se mig selv i klubben i en længere periode, fordi jeg kan blive ved med at udvikle mig som spiller. Jeg har allerede rykket mig meget siden mit første senior-år i Odder. Jeg tror, at jeg kan blive ved med at rykke mig i Århus Håndbold og derfor giver det mere mening for mig at blive i klubben i stedet for at tage udenlands eller til en anden klub. Jeg kan bygge meget mere på i Århus, hvor jeg også trives godt både på og uden for banen. Der er en god kemi i truppen, og det betyder også meget, siger Læsø.

Annonce
Jens Fredsgaard har forlænget sit ophold i Århus Håndbold med to år. Foto: Ole Nielsen

Fredsgaard fortsætter

Nikolaj Læsø er ikke den eneste profil, der har forlænget sin aftale med klubben. Førstekeeper Jens Fredsgaards kontrakt stod oprindeligt til at udløbe efter indeværende sæson, men efter en forrygende start på sæson, er parterne blevet enige om at forlænge samarbejdet med to år.

- Jens Fredsgaard har holdt et højt niveau lige fra første træningskamp og har stort set ikke haft nogle udfald. Derfor giver det også god mening at forlænge med Jens lige nu. Det ville være underligt at lade ham slippe nu, hvor han har fundet ro i sit spil og virkelig har vist et højt bundniveau, siger Peter Bredal og fortsætter:

- Vi har fået en stærk duo i målet i Jens og Christoffer Bonde, som sammen er steppet op. Derfor ser vi heller ikke grund til at skifte ud. Man skal ikke skifte for bare at skifte ud. Det skal kun ske, hvis parterne ikke vil hinanden længere eller noget bedre kan komme ind, og lige nu har vi vurderet, at det er bedst for alle parter, at vi beholder Jens i klubben, når han også gerne vil blive selv, udtaler sportsdirektøren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce