x
Annonce
Sport

Århus Håndbold forlænger med U-landsholdsspiller: Fra talent til profil på rekordtid

Emil Jessen har hurtigt fundet sig til rette i den bedste håndboldrække hos Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Emil Jessen har været igennem en imponerende udvikling siden han skiftede til Århus Håndbold i sommer. Torsdag aften forlængede han og ligaklubben deres aftale, så de nu har papir på hinanden frem til sommeren 2023.

HÅNDBOLD: Tilskuerne i JYSK Arena måtte lige tjekke kampprogrammet en ekstra gang. Hvem var bagspilleren fra Århus Håndbold med nummer 25 på ryggen og havde han virkelig spillet i Bjerringbro-Silkeborg?

I sommeren 2019 havde Emil Jessen forladt de trygge rammer i Silkeborg og rykkede til Århus Håndbold, der stod klar med en to-årig aftale. Oprindeligt lød beskrivelsen af den 19-årige håndboldspiller, at han var en spiller for fremtiden.

Fremtiden kom dog lidt hurtigere end nogen af parterne havde turde drømme om, og den 4. december var det altså med den unge spiller som primus motor, at Århus Håndbold vandt 32-29 over lokalrivalerne fra Bjerringbro-Silkeborg i JYSK Arena.

10 af de 32 Århus-mål blev sat ind af Emil Jessen.

Et glimrende billede på en spiller, der kun har rykket sig i én retning siden han stemplede ind i Ceres Arena i juli måned sidste år.

- Vi har hele tiden troet på Emil, men ingen af os havde turde drømme om den udvikling, som han har været igennem i den første halve sæson i klubben. Han har fået en langt større rolle end hverken han eller vi havde forestillet os, siger Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Torsdag aften kunne ligaklubben løfte sløret for, at den har forlænget den oprindelige aftale med den nu 20-årige håndboldspiller, så den løber frem til sommeren 2023.

- Emil har udviklet sig til at være et stort aktiv for holdet, selvom han stadig er en ung spiller. Vi er dog ikke i tvivl om, at han kan blive endnu bedre og blive en endnu større del af stammen på vores hold. Matchet mellem ham, klubben og vores trænerteam har været rigtigt godt. Derfor er det godt for os, men også godt for ham, at har valgt at blive og forhåbentligt kan fortsætte sin udvikling i mange år endnu, siger sportschefen.

Annonce

Blå bog

Navn: Emil Jessen

Født: 21/1 - 2000

Klub: Århus Håndbold - kontrakt til sommeren 2023

Position: Venstre back

Tidligere klubber: Silkeborg-Voel, Skanderborg (SHEA) og Bjerringbro-Silkeborg

Fast del af truppen på U20/21- landsholdet. Var sidste sommer med til at vinde bronzemedaljer ved U19 VM i august 2019.

Det var i forbindelse med offentliggørelsen af Mathias Møllers skifte til Nordsjælland i sommer, at Århus Håndbold kunne fortælle, at man havde hentet den unge fyr fra Silkeborg til klubben. På det tidspunkt stod det ingen steder skrevet, at han skulle blive del af ligatruppen. Faktisk troede han selv, at han skulle spille med klubbens U19-hold og engang imellem være med på ligaholdet.

Han åbnede dog sin målkonto i kamp nummer et mod KIF Kolding og har lige siden begyndelsen af september fået en voksende rolle i Erik Veje Rasmussens ligatrup.

- Da jeg kom til klubben, havde jeg ingen forventning om, at jeg ville blive anden eller tredje valg efter Torben Petersen og Nikolaj Læsø. På det tidspunkt var Mousa Dembele og Anton Laursen der allerede, og jeg troede bare, at jeg lige fik lov til at være med her og der, siger Emil Jessen og uddyber:

- Men i forhold til min alder, så har jeg fået meget at sige på holdet og jeg føler mig som en del af spillet. Jeg har fået en rolle og kan mærke, at jeg er med til at gøre en forskel, når jeg kommer på banen. Det gør en kæmpe forskel for mig, at jeg har fået den tillid fra Erik og Simon. De tør sende mig på banen, når tingene skal afgøres i kampene, og det har virkelig været fedt at mærke. Derfor har det også været et ret let valg for mig at forlænge min aftale med Århus Håndbold. Jeg har rykket mig meget på kort tid og jeg trives virkelig både på og udenfor banen. Så jeg kan ikke se, at jeg kan få det bedre andre steder end her, lyder det fra den 20-årige håndboldspiller.

Masser af erfaring

I hans første 15 ligakampe som håndboldspiller er det blevet til 41 scoringer og en del assist til blandt andre holdkammeraten fra U-landsholdsholdet Lukas Jørgensen. De to spillere er en del af den unge garde, der for alvor er begyndt at blomstre i Ceres Arena, og ikke mindst bliver bemærket i de andre klubber.

Hvordan skal du fastholde momentum i din udvikling? Der vil formentlig være større opmærksomhed på dig nu?

- Da jeg kom til Århus Håndbold handlede det om at få rettet nogle af de småfejl, som jeg havde med mig fra ungdomshåndbold, og derudover få lagt nogle ekstra lag. I takt med jeg er blevet mere toneangivende i mit spil, så kigger vi også på små justeringer og taktik, så jeg er endnu bedre forberedt til kampene. I takt med, at jeg har fået flere minutter på banen end først forventet, så skal jeg også blive bedre til at være toneangivende i længere perioder, fordi jeg nu kan få mellem 15 og 20 minutter i stedet for fem minutter, siger Emil Jessen.

I det hele taget forsøger han at suge så meget erfaring til sig som muligt. Både fra Erik Veje Rasmussen i den daglige træning, men også fra nogle af de holdkammerater, der har taget den tur, som Emil Jessen er i gang med lige nu. Eksempelvis Nikolaj Læsø.

- Det giver mig rigtigt meget at lære af en spiller som Nikolaj, fordi han har taget turen tidligere. Han har været i klubben i en længere periode og kender både Simon og Erik bedre jeg gør. Der kan godt være gange, hvor jeg ikke lige kan forstå det, som Erik Veje siger til mig, men der er Nikolaj god til at fortælle, at jeg bare skal være tålmodig. Han forstod heller ikke, hvad Erik Veje sagde i begyndelsen. Men det skal nok komme. Jeg skal nok lære det med tiden, og det er fedt at have en som ham, der har prøvet det, som jeg prøver nu, og lige kan sige - tag det med ro. Du skal nok lære det, siger Emil Jessen.

Han tager fortsat turen fra forældrenes hus i Silkeborg til Aarhus for at træne, men når han til sommer bliver student, har han en plan om at flytte til byen og hellige sig håndbolden 100 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce