Annonce
Sport

Århus Håndbold forstærket til forårets kampe

Fredrik Schilling kan få sæsondebut mod Skanderborg i Ceres Arena 30. januar. Foto: Ole Nielsen
Venstre fløj Fredrik Schilling har siddet udenfor gennem hele efteråret, men har haft så god en januar måned, at han er tilbage på holdkortet, når grundspillet i herrernes håndboldliga genoptages 30. januar mod Skanderborg Håndbold.

HÅNDBOLD: De fandt aldrig frem til den egentlige årsag. Det tætteste lægerne kunne komme på et svar var, at det var en virus, der havde sat Fredrik Schillings immunsystem så meget ud af funktion, at han var indlagt i det meste af den periode, hvor han normalt skulle forberede sig til en ny sæson.

Den hurtige venstre fløj fik det gradvist bedre og begyndte i oktober på et længere genoptræningsforløb, hvor han i samråd med Århus Håndbolds fysiske træner Morten Frank lagde lidt ekstra pres på sig selv og sin krop. Et forløb, der har været så godt, at den rutinerede håndboldspiller fra begyndelsen af 2020 har kunne træne med for fuld kraft hos ligaholdet og er klar til at hjælpe århusianerne ind i top otte i grundspillets sidste ni kampe.

Dermed kan Fredrik Schilling få sæsondebut 30. januar mod Skanderborg Håndbold.

- Der har ikke været nogen komplikationer over hovedet. Da vi vendte tilbage fra juleferie, var jeg med i den første fysiske test og der var tallene de samme, som da jeg mødte ind til sæsonoptakten i sommer. Det kan nærmest ikke være meget mere positivt, siger Fredrik Schilling og tilføjer, at store dele af januar er blevet brugt på at tilføje timing og finesse til håndboldspillet.

- Men det er gået ganske gnidningsfrit. Håndbold ligger jo nærmest på rygraden. Det skal bare lige findes frem, siger fløjspilleren.

Han har gennem de seneste par måneder haft lidt svært ved at forholde sig til, at forløbet er gået så godt, som det er. Gentagne gange har han spurgt sig selv om hvordan han skulle tackle det, hvis kroppen havde svært ved at følge med, eller timingen ville være helt ude i skoven. Et forsøg på at styrke sig selv, hvis tilbagefaldet kom.

- Men der har ikke været så mange af de dage, hvor jeg var helt væk til træning. Min krop har været meget bedre med end vi havde turde tro på. Oprindeligt havde vi planlagt, at der skulle være nogle indlagte fridage, når jeg begyndte at træne fuldt med igen. Jeg har dog kunne mærke på min krop, at den godt kunne klare det og derfor har jeg, i samråd med Morten Frank, skippet nogle af de fridage og været med på fuld damp gennem hele januar. Jeg har det som dengang jeg var 20 år og skulle spille min første ligakamp. Det er helt surrealistisk at gå rundt og glæde sig til en træningskamp mod HEI fire dage før den skal spilles, men sådan har jeg det lige nu. Jeg glæder mig helt vildt til at kunne spille igen, siger Schilling.

Fredrik Schilling rejser torsdag sammen med resten af truppen til Bielefeld i Tyskland for at deltage i en træningsturnering. En tur, der gerne skulle give ham den sidste kamptræning inden det går løs mod Skanderborg i Ceres Arena 30. januar.

Annonce

MP fortsat ude

Århusianerne må dog klare sig uden højrefløjen Mads Peter Lønborg i den kommende tid. Håndboldspilleren landede oven på en medspillers fod og vrikkede rundt i den sidste træning op til pokalkvartfinalen mod TTH Holstebro. I første omgang lød det, at hans højre fod havde fået en kraftig forstuvning, men det har efterfølgende vist sig, at foden er brækket. Hvor længe "MP" skal sidde udenfor er dog endnu uvist. Det er dog sikkert, at han ikke bliver i aktuel for århusianerne lige med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce