Annonce
Sport

Århus Håndbold har gjort et mindre scoop: Skriver kontrakt med norsk A-landsholdsspiller

Erik Veje Rasmussen er godt og grundig tilfreds med den seneste tilføjelse til næste sæsons håndboldtrup. Det er sjældent, at århusianerne kan hente spillere fra den hylde. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold har lavet en toårig aftale med den norske venstre back William Aar, som netop er blevet udtaget til sit lands EM-trup.
Annonce

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har lavet et mindre scoop til den kommende sæson. Ligaklubben har skrevet en toårig aftale med den 22-årige håndboldspiller William Aar, der mandag blev udtaget til Norges trup til det kommende EM i herrehåndbold. Nordmanden huserer til dagligt på venstre back og har gjort det så godt for sin nuværende klub Kolstad i den bedste norske række, at han siden foråret 2019 har været inde omkring nordmændenes A-landshold.

Det er ikke lige frem en selvfølge, at Århus Håndbold kan hente spillere fra denne hylde. Cheftræner Erik Veje Rasmussen understreger også, at det er lidt af et scoop de har gjort i ligaklubben.

- Han er en virkelig spændende spiller. Jeg betragter det som et scoop, at vi har fået ham overbevist om at komme til Aarhus. Det er en ung mand, der vil fremad og han tror på, at han bedst kan udvikle sig hos os, siger Veje.

- Jeg har set en del video med ham, ligesom jeg havde mulighed for at hilse på ham i forbindelse med Norges kampe i Golden League tidligere på året. Han er meget spændende og har flere interessante aspekter i sit spil. Han er godt skydende, men han er også usædvanlig bevægelig i forhold til en spiller af hans størrelse. Samtidig dækker han treer i midterforsvaret, siger træneren.

- Han er på et fint niveau nu, men jeg ser ham som en spiller på vej op. En ung mand, der ved, hvad han vil, siger den århusianske træner.

Blå bog

William Aar

Født: 23/10 -1997

Nationalitet: Nordmand

Klub: Kolstad - Skifter til sommer til Århus Håndbold på en toårig aftale.

Position: Venstre back

Har scoret 36 mål i 11 kampe for Kolstad i ligaen i denne sæson.

Landshold: Har spillet seks A-landsholdskampe og scoret fem mål

Fik debut for det norske A-landshold 11/4 2019.

Annonce

Videosekvenser af kommende holdkammerat

Erik Veje har haft flere samtaler med landsholdsspilleren om århusianernes hold i den nye sæson. Her bliver William Aar og århusianernes nye svenske playmaker August Wiger et meget interessant makkerpar i bagkæden.

- En del af min overtalelse af William har faktisk været at sende videosekvenser af August Wiger i kampaktion, så jeg kunne vise ham, hvor rytmisk vores spil gerne skulle blive. Så kunne han bedre forholde sig til, hvad han vil blive udsat for. Jeg tror, at William kommer til at passe rigtigt godt ind på det her hold. Det bliver et ungt hold, men også et stærkt ungt hold. Når jeg ser på det budget, som vi har i klubben, så synes jeg, at det er lidt vildt, at vi kan samle sådan et hold, siger Erik Veje.

Annonce

Et godt valg

William Aar fortæller, at der er flere ting, der har trukket ham i retning af Århus Håndbold. Venstrebacken har fra begyndelsen fået et godt indtryk af trænerteamet i klubben, ligesom han mener, at skiftet til en dansk ligaklub vil være et godt skridt på vejen mod Bundesligaen.

- Jeg tror, at Århus Håndbold er et rigtigt godt valg i forhold til min udvikling som håndboldspiller. De tog trænere har været en vigtig faktor i mit valg, fordi jeg tror, at de kan være med til at udvikle mig i den rigtige retning. Samtidig virker den danske liga som et fornuftigt skridt, fordi jeg vil blive matchet i det daglige af mine holdkammerater og i kampene og derigennem tage mit spil til et nyt niveau. Den danske liga er mere professionel og derfor tror jeg, at det vil være et godt mellemtrin i forhold til at komme til Tyskland på et tidspunkt, siger William Aar.

Han har i forbindelse med sine overvejelser været i dialog med den norske landstræner Christian Berge og har taget flere af hans råd til sig i bestræbelser på at træffe den rigtige beslutning i forhold til hans håndboldmæssige fremtid.

- Jeg har været i dialog med Berge og forsøgt at gøre brug af de råd, som han er kommet med. I sidste ende har det dog været min beslutning at komme til Århus Håndbold. Jeg har forsøgt at sætte minusser og plusser op mod hinanden og de har vist, at Århus Håndbold er det rigtige valg for mig, siger William Aar og tilføjer, at det glæder ham, at klubben har fundet en spiller i August Wiger, der passer til den måde, som han selv spiller på.

Den 22-årige nordmand er for nyligt blevet udtaget til det norske landshold, der skal spille EM på hjemmebane i begyndelsen af det nye år.

- Det er virkelig stort at få lov til at repræsentere Norge ved EM. Ikke mindst fordi kampene skal spilles i min hjemby, Trondheim. Det er en stor ære og understreger, at jeg har gjort noget rigtigt og har nogle kvaliteter i mit spil som trænerne mener, at de kan gøre brug af. Nu skal jeg forsøge at finde min rolle på det her hold. I første omgang har jeg fået lov til at være med, men der er andre profiler på holdet, verdensklassespillere, der skal trække det store læs. For mig handler det om at kunne bidrage med det, som jeg kan give til kollektivet, siger William Aar.

Udover William Aar har Århus Håndbold skrevet kontrakt med August Wiger fra Sverige, Jesper Dahl fra Nordsjælland Håndbold og Lasse Nikolajsen fra TM Tønder. Derudover har man forlænget aftalerne med Anton Laursen, Peter Lund, Mads Peter Lønborg og Fredrik Schilling.

Annonce
Annonce
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce