Annonce
Sport

Århus Håndbold henter fløjspiller i Skive

Rasmus Kier (i blå trøje til højre) bliver ny spiller i Århus Håndbold til den kommende sæson. Han har tidligere spillet i ligaen for Bjerringbro-Silkeborg, men har i de seneste tre sæsoner været på kontrakt i Skive fh. Foto: Annelene Petersen
Den århusianske ligaklub har lavet en kontrakt med fløjspilleren Rasmus Kier, der i sæsonen 2018/2019 blev topscorer i den næstbedste håndboldrække.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har fundet det sidste navn til holdkortet i den kommende sæson. Efter at have bibeholdt den samme stamme over flere sæsoner, så bliver der rokeret kraftigt om i truppen. Nyeste tilføjelse bliver på højre fløj, hvor der har været en plads ledig efter det blev offentliggjort, at stortalentet Nikolai Vinther fortsætter karrieren i Sønderjyske.

Hans afløser er ikke noget ukendt blad i håndbold Danmark. Det bliver den tidligere Bjerringbro-Silkeborg spiller Rasmus Kier, der i den nye sæson skal danne makkerpar med Mads Peter Lønborg i højre siden.

Rasmus Kier har fået sin håndboldopdragelse i Silkeborg Voel og fik en del kampe i både den hjemlige liga og Champions League for Bjerringbro-Silkeborg i sæsonen 2016-2017 inden han rejste videre til Skive fh for at få mere spilletid og en større rolle.

- For mig handler det om at gå et trin ned for at lægge et ekstra lag på mit spil, udtalte han dengang i forbindelse med sit skifte til 1. divisionsklubben.

I den næstbedste række har der været masser af tid til højrefløjen, der i sæsonen 2018/2019 blev topscorer i 1. division og allerede var en ombejlet herre op til den nuværende sæson.

Den 23-årige håndboldspiller valgte dog at forlænge sin kontrakt med et enkelt år og forsøge at spille Skive op i ligaen. Om det lykkes eller ej ændrer dog ikke på, at Rasmus Kier er garanteret en plads i den bedste række.

- Jeg har taget tre år i Skive og 1. division, hvor jeg har lagt lag på mit spil. Nu ser jeg frem til at komme op og spille liga igen med dygtige spillere og et større set up hele vejen rundt. Jeg glæder mig, og føler mig klar til at tage skridtet opad, udtaler Rasmus Kier i en pressemeddelelse fra Århus Håndbold.

Den hurtige fløj har skrevet under på en etårig aftale med Århus Håndbold.

Annonce

Århus Håndbold 2020/2021

Målmænd: Christoffer Bonde, Jens Fredsgaard og Rene Villadsen

Venstre fløj: Fredrik Schilling Sørensen og Lasse Nikolajsen

Venstre back: William Aar og Anton Laursen

Playmaker: August Wiger, Emil Jessen og Mathias Larson

Højre back: Jesper Dahl og Jon Katballe

Højre fløj: Mads Peter Lønborg og Rasmus Kier

Streg: Frederik Børm og Lukas Jørgensen

Forsvar: Peter Lund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce