Annonce
Sport

Århus Håndbold henter forstærkning i GOG

Lukas Jørgensen bliver ny mand i Århus Håndbold, hvor han supplere Besard Hakaj på stregen. Foto: Ole Nielsen
Den århusianske ligaklub har lavet en kontrakt med stregspilleren Lukas Jørgensen, der har været fast tilknyttet U-landsholdene i de seneste år. Kontrakten løber sæsonen ud.

HÅNDBOLD: I den første del af sæsonen har norske Besard Hakaj været den eneste rigtige stregspiller i Århus Håndbold. Den store håndboldspiller er i perioder blevet afløst af Peter Lund, men det meste af tiden har ansvaret været på nordmandens skuldre.

Sådan bliver det dog ikke i den resterende del af sæson.

Århus Håndbold har nemlig skrevet kontrakt med Lukas Jørgensen fra GOG Håndbold. Den 20-årige stregspiller kommer oprindeligt fra Roskilde, men har i de seneste år været en del af håndboldlinjen på Oure og blev for to sæsoner siden taget op i den fynske ligatrup.

I år har det dog været sparsomt med spilletid for den unge håndboldspiller, der har været en fast del af U20-landsholdet i de seneste sæsoner og var med til VM i Spanien i sommer.

- Muligheden i Århus Håndbold lød virkelig spændende. Jeg håber, at jeg kan få noget spilletid og få gang i min udvikling. Det bliver interessant at få nogle andre trænere og komme til en anden kultur og klub, hvor jeg ikke bare skal sidde på bænken og se til, udtaler Lukas Jørgensen.

Parterne er blevet enige om at lave aftalen frem til sommer og se hvordan det hele udvikle sig i de kommende måneder.

- Hvis jeg kommer til at få spilletid, får jeg mulighed for at vise mig selv og Århus Håndbold hvordan mit niveau er i forhold til ligaen. Derfor giver det god mening for mig, at aftalen løber frem til sommer og så må vise på tingene der, siger den unge spiller, der bliver boende i Odense i første omgang.

Sportschef Peter Bredal lægger ikke skjul på, at han ser tilføjelsen af den talentfulde spiller som en styrkelse af truppen og ikke mindst på stregen.

- Lukas er en dygtig tovejs-spiller. Vi bliver lidt mindre sårbare på den position og får samtidig noget kvalitet til holdet, siger Peter Bredal.

Selvom han er helt ny i klubben, så kender den 20-årige håndboldspiller flere af de nuværende spillere fra hans tid på U-landsholdet. Blandt andre målmand Christoffer Bonde og fløjspiller Nikolai Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce