Annonce
Sport

Århus Håndbold henter Nordsjælland-profil til klubben

Jesper Dahl er oprindeligt fra Hvide Sande og har scoret 158 mål i Nordsjælland Håndbold, siden han kom til i 2017. Foto: Jan F. Stephan.
Den 25-årige højre back ligger nummer fem på assistlisten i herrehåndboldligaen.
Annonce

HÅNDBOLD: Det kører for de indgående spillerhandler for Århus Håndbold. Torsdag præsenterede klubben Lasse Nikolajsen fra TM Tønder, og fredag kan klubben præsentere Nordsjælland Håndbolds bagspiller Jesper Dahl.

Den 25-årige højreback er venstrehåndet og har på nuværende tidspunkt scoret 36 gange på 94 forsøg i denne sæson i herrehåndboldligaen. Hans foretrukne position er som højre back.

- Det er en spiller, der på nuværende tidspunkt har vist, at han er god nok til at spille i ligaen, men vi tror også, at der er et yderligere potentiale i ham. Og så er han en tovejsspiller, der både kan spille i angrebet og dække toer, og det er jo ikke alle, der er det længere.

- Han er meget nem at spille sammen med, og han har et godt flow og en god timing, og det er en, som vi tror passer godt sammen med August Wiger, som vi tidligere har præsenteret til næste sæson, siger Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Annonce

Endnu en venstrehåndet højre back

Jesper Dahl kom til Nordsjælland Håndbold i 2017 efter at have spillet otte år i Skjern Håndbold. Her blev han genforenet med sin bror, Simon Dahl, der træner holdet. Her sad han ude i det meste af forårssæsonen efter en skrækskade mod GOG, hvor han brækkede foden. I denne sæson har han dog fundet en rytme og har blandt andet kreeret 48 assists, hvilket er femteflest i ligaen samt klart flest i Nordsjælland. Til sammenligning er Torben Petersen den mest assisterende i Århus Håndbold med 33 af slagsen.

- Jesper Dahl kan blive et spændende bekendtskab. Erik Veje har tidligere vist, hvordan han kan få venstrehåndede højre backs til at præstere. Tag bare Kasper Søndergaard, Kasper Irming, Simon Birkefeldt og Anders Kragh Martinusen, siger sportschef Peter Bredal.

Ironisk nok bliver Jesper Dahls næste kamp faktisk på hans kommende hjemmebane, da Århus og Nordsjælland mødes i næste runde i Ceres Arena.

Dahl kommer til klubben fra 1. juli næste år, når hans kontrakt i Nordsjælland udløber. Han har underskrevet en toårig kontrakt med Århus Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce