Annonce
Sport

Århus Håndbold henter Nordsjælland-profil til klubben

Jesper Dahl er oprindeligt fra Hvide Sande og har scoret 158 mål i Nordsjælland Håndbold, siden han kom til i 2017. Foto: Jan F. Stephan.
Den 25-årige højre back ligger nummer fem på assistlisten i herrehåndboldligaen.

HÅNDBOLD: Det kører for de indgående spillerhandler for Århus Håndbold. Torsdag præsenterede klubben Lasse Nikolajsen fra TM Tønder, og fredag kan klubben præsentere Nordsjælland Håndbolds bagspiller Jesper Dahl.

Den 25-årige højreback er venstrehåndet og har på nuværende tidspunkt scoret 36 gange på 94 forsøg i denne sæson i herrehåndboldligaen. Hans foretrukne position er som højre back.

- Det er en spiller, der på nuværende tidspunkt har vist, at han er god nok til at spille i ligaen, men vi tror også, at der er et yderligere potentiale i ham. Og så er han en tovejsspiller, der både kan spille i angrebet og dække toer, og det er jo ikke alle, der er det længere.

- Han er meget nem at spille sammen med, og han har et godt flow og en god timing, og det er en, som vi tror passer godt sammen med August Wiger, som vi tidligere har præsenteret til næste sæson, siger Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Annonce

Endnu en venstrehåndet højre back

Jesper Dahl kom til Nordsjælland Håndbold i 2017 efter at have spillet otte år i Skjern Håndbold. Her blev han genforenet med sin bror, Simon Dahl, der træner holdet. Her sad han ude i det meste af forårssæsonen efter en skrækskade mod GOG, hvor han brækkede foden. I denne sæson har han dog fundet en rytme og har blandt andet kreeret 48 assists, hvilket er femteflest i ligaen samt klart flest i Nordsjælland. Til sammenligning er Torben Petersen den mest assisterende i Århus Håndbold med 33 af slagsen.

- Jesper Dahl kan blive et spændende bekendtskab. Erik Veje har tidligere vist, hvordan han kan få venstrehåndede højre backs til at præstere. Tag bare Kasper Søndergaard, Kasper Irming, Simon Birkefeldt og Anders Kragh Martinusen, siger sportschef Peter Bredal.

Ironisk nok bliver Jesper Dahls næste kamp faktisk på hans kommende hjemmebane, da Århus og Nordsjælland mødes i næste runde i Ceres Arena.

Dahl kommer til klubben fra 1. juli næste år, når hans kontrakt i Nordsjælland udløber. Han har underskrevet en toårig kontrakt med Århus Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce