Annonce
Sport

Århus Håndbold henter rutineret herre i Sønderjyske

Frederik Børm skifter til sommer til Århus Håndbold på en toårig aftale. Foto: Ole Nielsen
Frederik Børm ser frem til at komme til Århus Håndbold og arbejde sammen med cheftræner Erik Veje Rasmussen, som han mener kan udvikle ham yderligere som håndboldspiller.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold bliver styrket på stregen til den kommende sæson. Ligaklubben har lavet en toårig aftale med den 31-årige håndboldspiller Frederik Børm, som efter fem år i Sønderjyske vender tilbage til den by, hvor han er født i.

Frederik Børm har gennem karrieren repræsenteret flere af de store klubber i den danske liga og kan bidrage med en stor rutine, men kommer også til Aarhus med et ønske om at rykke sig og udvikle sig som spiller.

- Jeg ser virkelig frem til at få Erik Veje Rasmussen og Simon Sørensen som trænere. Jeg er sikker på, at de kan ramme mig på nogle parametre, som jeg ikke er blevet ramt på før og kan hjælpe mig med at udvikle mig, så jeg kan blive en endnu bedre håndboldspiller i både forsvar og angreb, siger Frederik Børm.

- Eriks tilstedeværelse betyder rigtigt meget for mit valg, men jeg synes generelt, at setup og organisation er rigtig god i Århus. Så kan det godt være, at der sker meget omkring klubben lige nu, og vi måske skal ud og have et helt nyt hold, men omgivelser er bare vigtige i en håndboldklub. Århus Håndbold har altid haft et godt hold. De spillere, der er på vej videre, har jo også rykket sig markant i deres tid i klubben. Det vil man formentlig også se igen. Jeg ser det som en positiv udfordring og håber, at jeg kan bidrage med min erfaring, hvis vi skal i gang med at bygge noget nyt op, siger Frederik Børm.

I pressemeddelelsen fra Århus Håndbold lægger sportschef Peter Bredal også vægt på, at Frederik Børm kan blive en inspiration for nogle af de unge folk i den århusianske trup.

- Han er en spiller med meget rutine efter mange år i ligaen. Frederik Børm leverer altid en 100 procent helhjertet indsats i begge ender af banen, og så har han en rigtig god fysik, lyder det blandt andet.

En indstilling og tilgang til sporten, som Frederik Børm håber, at han kan give videre.

- Jeg håber, at jeg kan bidrage med nogle af de ting, som jeg har lært i min tid og give det videre til andre. Det var også et af de parametre, der spillede ind, da jeg kiggede på skiftet til Århus Håndbold, siger Børm og tilføjer, at han tidligere har været i dialog med klubben om et skifte, men dengang var der nogle andre omstændigheder, der ikke gjorde det muligt.

- Men det er det nu. Nu handler det for meget om, at jeg skal have sluttet min tid i Sønderjyske godt af, og når vi så kommer til sommer, så vil jeg glæde mig til at tage hul på et nyt kapitel i min karriere, ligesom jeg kun vil have 15 minutter til træning. Jeg glæder mig bare til at komme til Aarhus og give den gas. Jeg har tre små børn, så jeg vil ikke bare spilde tiden, når jeg er til træning. Jeg er der for at give mig fuldt ud og rykke mig endnu mere som spiller, lyder det fra Frederik Børm, der har købt hus i den sydlige del af Aarhus.

- Aarhus er vores bare som familie. Jeg er født i byen og min kæreste kommer også herfra. Vi har boet de seneste tre år i Sønderborg, men før det boede vi også i Aarhus. Derfor var det bare oplagt at komme tilbage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce