Annonce
Sport

Århus Håndbold henter stortalent hos konkurrent

Erik Veje Rasmussen og Simon Sørensen har fået øje på en ny ung spiller til holdet i BSV. 19-årige Emil Jessen skifter til ligaholdet på en toårig aftale. Foto: Ole Nielsen
Århusianerne har lavet en toårig aftale med U19-landsholdsspilleren Emil Jessen, der holder til i bagkæden.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har god erfaring med at finde unge talenter og føre dem til et nyt niveau. Det har klubben vist et utal af gange på forskellige pladser. Næste navn i køen bliver den kun 19-årige Emil Jessen, der til sommer skifter fra lokalkonkurrenten Bjerringbro-Silkeborg på en toårig aftale.

Den unge bagspiller er fast mand på U19-landsholdet, hvor Århus-assistent Simon Sørensen har ansvaret.

- Vi har altid været og vil gerne være en klub, der kan tage de unge talenter til et nyt niveau i deres karriere. Emil er en ekstraordinær spiller med rigtigt gode kompetencer i mand til mand spillet. Kan vi få bygget noget mere fysik på ham, så kan han blive en rigtig god tovejsspiller, udtaler Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal.

Emil Jessen har i denne sæson trænet med ligaholdet i Bjerringbro-Silkeborg, men har stadig sin ligadebut til gode. Den håber han på, at han kan få i den kommende periode i Århus Håndbold, som han anser for at være det perfekte sted for en ung spiller.

- Det er fedt, at det er en trup med en masse spillere, der gerne vil ud i verden og vise sig frem. Jeg er selv kun 19 år gammel og ser det som en stor fordel, at vi er en stor flok unge spillere, der kan læne os lidt opad nogle mere rutinerede, siger bagspilleren.

Han er ikke den første, der har taget turen fra Bjerringbro-Silkeborg til Århus Håndbold. Sigvaldi Gudjonsson og Sebastian Henneberg har begge formået at løfte karrieren til et nyt niveau og har etableret sig i ligaen.

- Der er mange unge spillere, som ikke er slået igennem i BSV, der har taget turen til Århus Håndbold for at få mere spilletid og mere tillid. Det er en klub, der er lidt mere kendt for at give de unge en chance, siger Emil Jessen og fortsætter:

- Jeg er indstillet på, at der vil gå noget tid med tilvænning til nye rammer og nye holdkammerater, men jeg håber, at jeg med tiden kan blive så god, at jeg kan få noget tid i ligaen og udvikle mig endnu mere som spiller. Jeg er kendt for at være en eksplosiv spiller, men også en lidt tynd pind, så der er brug for, at jeg får bygget nogle kilo på, siger bagspilleren.

Annonce

Århus Håndbold

Udskiftning i Århus Håndbold

Ind: Jon Katballe - højre back (Århus Håndbold U18), Emil Jessen - playmaker (Bjerringbro-Silkeborg)

Ud: Kristian Rammel og Jonas Langerhuus (begge Lemvig/Thyborøn), Mathias Møller (destination uvis), Sebastian Henneberg (Elverum, Norge)

På kontrakt til næste sæson er:

Keepere: Jens Fredsgaard, Christoffer Bonde og Rene Villadsen

Streg: Besard Hakaj

Fløjspillere: Nikolai Vinther, Mads Peter Lønberg, Fredrik Schilling Sørensen og Tobias Møller

Bagspillere: Torben Petersen, Nikolaj Læsø, Anders Kragh Martinusen, Anton Laursen, Moussa Dembele, Emil Jessen og Jon Katballe

Forsvarsekspert: Peter Lund

Farvel til et andet talent

Sportschef Peter Bredal er glad for det ry, som klubben har etableret over de seneste år, hvor mange talenter har formået at rykke sig i Ceres Arena.

- Vi har en lav gennemsnitsalder på vores hold. Der er mange unge spillere, som vi skal forsøge at hjælpe videre til næste stadie af deres karriere. Det er altid svært at forudsige hvem der kan gøre det og hvor hurtigt det kan ske. Vi er lykkes med mange, men der er også nogen som skal have mere tid for at udvikle sig og dem vil vi ikke spænde ben for, siger sportschefen.

Sidstnævnte er årsagen til, at Århus Håndbold også melder ud, at den har ophævet kontrakten med Mathias Møller et år før tid. Playmakeren fik en del spilletid i sin første sæson som ligaspiller, men fandt aldrig vej til banen i efteråret og har i de seneste måneder været udlejet til 1. divisionsklubben TM Tønder.

- Mathias har brug for at komme et sted hen, hvor han kan få en større rolle end han har haft i Århus. Der var ikke meget udsigt til meget mere i denne sæson og derfor er vi blevet enige om, at det vil være bedre, at han får lov til at tage videre, siger Peter Bredal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce