x
Annonce
Sport

Århus Håndbold holder formen kørende på grusstier og på stuegulvet derhjemme

Morten Frank og spillerne plejer at lave fysisk træning i Team Danmarks lokaler. I denne tid må Nikolaj Læsø(32) og holdkammeraterne dog træne derhjemme. Foto: Axel Schütt
Truppen i Århus Håndbold er blevet sendt hjem med et løbeprogram og et træningsprogram, der kan laves i stuen.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har lukket ned for al træning i de kommende 14 dage. I stedet har hver enkelt spiller fået et løbeprogram og et fysisk program med sig hjem.

Det er klubbens fysiske træner Morten Frank, der har givet spillerne lektier for i den kommende periode.

- De har fået at vide, at de skal passe deres løbeprogram, ligesom de skal holde deres skulder i gang ved at kaste med en tennisbold, en almindelig bolde eller kaste med sten ved stranden, når de er ude at gå. Derudover har de fået et fysisk basis-program, som de kan lave uden udstyr derhjemme, fortæller træneren.

Enkelte af spillerne har forskellige trænings-remedier eller har adgang til et styrkelokale, hvor de kan være. Nikolaj Læsø havde som den eneste i truppen adgang til Team Danmarks styrketræningsrum ved Ceres Arena, da han er en del af den lille gruppe af potentielle A-landsholdsspillere hos Dansk Håndbold Forbund. Dermed indgår han i det lukkede selskab af verdensklasse eliteatleter, der blandt andet må befinde sig i centeret.

Den mulighed forsvandt dog tirsdag aften, da der som følge af de nye regulativer fra Statsministeriet også blev lukket ned for Team Danmarks centre.

- Det er sindsygt mærkeligt ikke at komme i hallen. Nu har jeg gjort det gennem de seneste seks år, hvor det kun har været afbrudt af sommerferie eller andre sammenkomster. Lige nu går jeg kun rundt derhjemme og kan ikke lave andet end det, som jeg selv kan. Mandag styrketrænede jeg derhjemme sammen med min kæreste, for at hun også kan holde sig i gang. Nu har jeg gået herhjemme de seneste dage og jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal foretage mig mere, siger han.

I første omgang er herrernes og kvindernes liga udskudt i 14 dage. Cheftræner Erik Veje Rasmussen har dog tidligere givet udtryk for, at han har svært ved at se ligaen komme i gang igen.

Det er Læsø enig i.

- Mit private synspunkt er, at det er slut. Det er en lidt ærgerlig måde at slutte af på, men det vil være klart bedst at sige, at det slutter her. Uanset hvor godt vi forbereder os herhjemme i de næste dage, så er det bare ikke det samme som at være i hallen eller i styrkelokalet. Hvis tanken er, at vi bare har en uge til at blive klar, når de siger start, så tror jeg, at det bliver alt for presset, siger Nikolaj Læsø og tilføjer, at han mener, at man skal droppe slutspillet og udråbe Aalborg som vinder. Nøjagtigt som det norske håndbold forbund har gjort med Elverum.

Fysisk træner i Århus Håndbold, Morten Frank, mener også, at det vil være en udfordring, når spillerne igen skal i gang.

- Jeg har bedt spillerne om at lave retnings- og temposkift, når de er ude i deres løbesko, så de holder gang i lysken. Det ændrer dog ikke på, at det vil være en udfordring, når vi skal i gang igen. En uges træning inden en ny kamp vil ikke være nok forberedelse, hvis du spørger mig, siger den fysiske træner.

Byens andet ligahold, Aarhus United, havde allerede inden landet blev lukket ned, besluttet, at denne uge skulle bruges til fysisk træning, inden de igen skulle forberede sig på en kamp. Det var opgøret mod Nykøbing Falster 4. april. Det er endnu uvist, om den også bliver flyttet eller aflyst.

Der resterer tre runder i grundspillet af kvindernes liga, mens der stadig er to runder tilbage hos mændene.

Aarhus United står med gode kort på hånden i forhold til et slutspil, hvis turneringen skulle blive genoptaget. Holdet er nummer syv i rækken med 26 point. Noget anderledes ser det ud for Århus Håndbold, der skulle vinde de sidste to runder for at komme i betragtning til en ottendeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce