Annonce
Sport

Århus Håndbold kan snart præsentere en afløser for Nikolaj Læsø

Nikolaj Læsø er blevet købt fri af sin kontrakt to år før tid. Århus Håndbold kan snart præsentere en afløser for ham på playmakerposten. Foto: Ole Nielsen
Håndboldligaklubben kunne torsdag fortælle, at Nikolaj Læsø er blevet købt fri af sin kontrakt til sommer. Århus Håndbold er dog tæt på en ny playmaker.
Annonce

HÅNDBOLD: Det har længe været en kendsgerning, at Nikolaj Læsø var i gang med sin sidste sæson for Århus Håndbold. Den nuværende topscorer i herrernes håndboldliga havde kontrakt frem til sommeren 2022, men meldte tidligere på året ud, at han gerne ville ud af sin kontrakt før tid, hvilket fik Århus Håndbold til at sætte en pris på ham.

Et beløb, flere klubber var klar til at betale for den talentfulde bagspiller. Torsdag kunne Århus Håndbold fortælle, at Læsø stopper i klubben til sommer.

- Vi har altid haft det udgangspunkt i Århus Håndbold, at hvis en spiller har mulighed for at komme videre, så vil vi ikke stå i vejen for ham. Nogle situationer er selvfølgelig bedre end andre, men i dette tilfælde skete det næste to år før udløb, og derfor har vi naturligt vis skulle have en kompensation for at slippe Nikolaj før tid, fortæller Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal og tilføjer, at klubben satte en rimelig overgangssum for at slippe deres spiller, hvorefter Nikolaj Læsø og hans agent selv har stået for at kigge på mulighederne.

Nikolaj Læsø fortæller, at forløbet er gået forholdsvis hurtigt.

- Der har været en del store beslutninger, der skulle tages undervejs i processen, ligesom der har været lidt udfordringer i forhold til nogle af mine udtalelser. Det har været en hektisk periode, og derfor glæder jeg mig egentlig også bare til, at jeg igen kan koncentrere mig om at spille sæsonen færdig for Århus Håndbold og gøre det bedst muligt for klubben, siger Læsø.

Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal har også haft rigeligt at se til i den seneste tid, hvor han har koncentreret sig om at finde spilleren, der skal afløse Nikolaj Læsø.

- Vi er meget langt i forhandlingerne med en ny playmaker, som jeg forventer, at vi kan offentliggøre indenfor nærmeste fremtid, siger Peter Bredal og fortsætter:

- Vi er i det hele taget rigtigt godt i gang med at sammensætte holdet til den kommende sæson, og der danner sig et billede af, at vi kommer til at have et ligeså slagkraftigt mandskab i det nye år, siger sportschefen.

Han forventer at have den nye trup klar omkring 1. december.

Nikolaj Læsø var en af de få spillere i den nuværende trup, der oprindeligt ikke havde kontraktudløb til sommer. Klubben forlængede tidligere på året aftalerne med cheftræner Erik Veje Rasmussen og anfører Peter Lund, ligesom der er gang i dialogen med den resterende del af truppen. Heriblandt de tre profiler Anders Kragh Martinusen, Torben Petersen og Besard Hakaj.

- Vi er i dialog med de tre spillere, ligesom vi sonderer det øvrige marked for potentielle forstærkninger, siger Peter Bredal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce