Annonce
Sport

Århus Håndbold kan snart præsentere en afløser for Nikolaj Læsø

Nikolaj Læsø er blevet købt fri af sin kontrakt to år før tid. Århus Håndbold kan snart præsentere en afløser for ham på playmakerposten. Foto: Ole Nielsen
Håndboldligaklubben kunne torsdag fortælle, at Nikolaj Læsø er blevet købt fri af sin kontrakt til sommer. Århus Håndbold er dog tæt på en ny playmaker.

HÅNDBOLD: Det har længe været en kendsgerning, at Nikolaj Læsø var i gang med sin sidste sæson for Århus Håndbold. Den nuværende topscorer i herrernes håndboldliga havde kontrakt frem til sommeren 2022, men meldte tidligere på året ud, at han gerne ville ud af sin kontrakt før tid, hvilket fik Århus Håndbold til at sætte en pris på ham.

Et beløb, flere klubber var klar til at betale for den talentfulde bagspiller. Torsdag kunne Århus Håndbold fortælle, at Læsø stopper i klubben til sommer.

- Vi har altid haft det udgangspunkt i Århus Håndbold, at hvis en spiller har mulighed for at komme videre, så vil vi ikke stå i vejen for ham. Nogle situationer er selvfølgelig bedre end andre, men i dette tilfælde skete det næste to år før udløb, og derfor har vi naturligt vis skulle have en kompensation for at slippe Nikolaj før tid, fortæller Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal og tilføjer, at klubben satte en rimelig overgangssum for at slippe deres spiller, hvorefter Nikolaj Læsø og hans agent selv har stået for at kigge på mulighederne.

Nikolaj Læsø fortæller, at forløbet er gået forholdsvis hurtigt.

- Der har været en del store beslutninger, der skulle tages undervejs i processen, ligesom der har været lidt udfordringer i forhold til nogle af mine udtalelser. Det har været en hektisk periode, og derfor glæder jeg mig egentlig også bare til, at jeg igen kan koncentrere mig om at spille sæsonen færdig for Århus Håndbold og gøre det bedst muligt for klubben, siger Læsø.

Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal har også haft rigeligt at se til i den seneste tid, hvor han har koncentreret sig om at finde spilleren, der skal afløse Nikolaj Læsø.

- Vi er meget langt i forhandlingerne med en ny playmaker, som jeg forventer, at vi kan offentliggøre indenfor nærmeste fremtid, siger Peter Bredal og fortsætter:

- Vi er i det hele taget rigtigt godt i gang med at sammensætte holdet til den kommende sæson, og der danner sig et billede af, at vi kommer til at have et ligeså slagkraftigt mandskab i det nye år, siger sportschefen.

Han forventer at have den nye trup klar omkring 1. december.

Nikolaj Læsø var en af de få spillere i den nuværende trup, der oprindeligt ikke havde kontraktudløb til sommer. Klubben forlængede tidligere på året aftalerne med cheftræner Erik Veje Rasmussen og anfører Peter Lund, ligesom der er gang i dialogen med den resterende del af truppen. Heriblandt de tre profiler Anders Kragh Martinusen, Torben Petersen og Besard Hakaj.

- Vi er i dialog med de tre spillere, ligesom vi sonderer det øvrige marked for potentielle forstærkninger, siger Peter Bredal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce