Annonce
Sport

Århus Håndbold moste sløve Skanderborg i lokalbrag: Skanderborg kom ikke ud fra omklædningen i 40 minutter

Det var en slukøret Nick Rasmussen, cheftræner for Skanderborg Håndbold, avisen mødte efter kampen. Foto: Ole Nielsen.
Med torsdagens resultat har Århus Håndbold nu for alvor meldt sig ind i slutspilskampen, mens Skanderborg må begynde at bekymre sig.

HÅNDBOLD: Lad os sige det, som det er. Skanderborg Håndbold spillede en meget sløv kamp, da de tabte 21-28 til lokalrivalerne fra Århus Håndbold på udebane.

Kampen startede ellers lige og låst. Forsvarene stod godt og angrebet flød ikke i nogle ender af banen. Det var faktisk bare en sløj omgang håndbold i starten af kampen, hvor begge hold var lige gode eller lige dårlige, alt efter hvordan man ser på det.

Århus Håndbold fik dog gang i angrebet og kunne gå til pause foran med 15-11.

Anden halvleg fortsatte med Århus Håndbold i førersædet. Skanderborg prøvede en masse forskellige løsninger som syv-mod-seks angreb, men de uskarpe skanderborgensere formåede ikke rigtig at true Århus-forsvaret med en velspillende Christoffer Bonde i målet.

- Det var en spøjs kamp. Vi fik sat et godt tempo i forsvaret og i angrebet, da August Wiger og Mathias Larson kom ind at spille sammen. Og så må der lyde stor kadeau til Christoffer Bonde i målet, sagde Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje.

Kom ikke ud af omklædningsrummet

Efter kampen holdte Skanderborg et langt møde i omklædningsrummet på omkring 40 minutter. Folk omkring holdet stod udenfor døren og ventede, mens man kun kunne gisne om, hvad der blev snakket om så længe derinde.


Hvis du havde sagt til mig, at vi stod med 12 point efter 13 kampe, så havde jeg købt den. Vi er inde i en periode, hvor vi møder mange hold omkring os i tabellen, så de seneste sejre er meget vigtige. Det er også lovende, at jeg synes vores spillere har meget mere potentiale endnu, og vi kan forbedre os meget.

Erik Veje


Ifølge Skanderborgs cheftræner, Nick Rasmussen, var det lange møde stille og roligt.

- Vi havde en konstruktiv dialog, hvor vi talte om, hvad vi kan gøre bedre, og hvad vi gør godt. Vi har haft en svær periode med nogle nederlag i streg, og så snakkede vi om, hvordan vi kan hjælpe hinanden bedst muligt. Vi mangler noget hårdhed og aggressivitet i forsvaret, men det er komplekst, når tingene ikke lykkes, sagde Nick Rasmussen.

Hvorfor holder i ikke sådan et møde på et senere tidspunkt?

- Hmm, godt spørgsmål. Vi plejer faktisk ikke at evaluere særlig meget efter kampe, lige meget om vi vinder eller taber. Men jeg havde en mavefornemmelse, der sagde mig, at der var basis for det i dag. Som træner skal man tænke, om man gør det for sin egen skyld eller spillernes. I dag synes jeg, at det var godt at få sat ord på tingene.

Det lignede udefra set, at der manglede vilje på banen i dag. Synes du også det?

- Nej. Altså jeg kan godt forstå, at det ser sådan ud udefra, men jeg kender spillerne. Vi har ikke det mest udadvendte hold, så man kan nogle gange godt fejlopfatte det. Jeg synes ikke, at vi manglede vilje i dag.

Slutspillet strammer til

Sejren til Århus Håndbold sætter for alvor ild i håbet om slutspil denne sæson, mens nederlaget for Skanderborgs vedkommende vækker en begyndende tvivl, især med deres nuværende form taget i betragtning.

Erik Veje så rigtig lyst på Århus Håndbolds sæson indtil videre.

- Hvis du havde sagt til mig, at vi stod med 12 point efter 13 kampe, så havde jeg købt den. Vi er inde i en periode, hvor vi møder mange hold omkring os i tabellen, så de seneste sejre er meget vigtige. Det er også lovende, at jeg synes vores spillere har meget mere potentiale endnu, og vi kan forbedre os meget, fortalte cheftræneren.

Århus Håndbold ligger nu på ottendeplads i ligaen og møder næste gang Sønderjyske 23.november på hjemmebane.

Skanderborg Håndbold ligger på femteplads - et point foran Århus Håndbold - og møder næste gang Bjerringbro-Silkeborg 27. november på udebane.

Herrehåndboldligaen

Århus Håndbold- Skanderborg Håndbold 28-21 (15-11)

Århus Håndbold: Mads-Peter Lønborg 7, Lukas Jørgesen 6 Jesper Dahl 4, August Wiger 4, Lasse Nikolajsen 3, Mathias Larson 2, Emil Jessen 1, Jon Katballe 1,

Skanderborg Håndbold: Cornelius Kragh 4, Thomas Arnoldsen 4, Mike Haack 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Marcus Mørk 2, Mathias Bitsch 1, Mathias Smed 1, Mads Kalstrup 1

Udvisninger: Århus 0, Skanderborg 3

Redningsprocent: Århus Håndbold - Christoffer Bonde 16 / 37 (43.24%) Skanderborg - Salah Boutaf 6 / 21 (28.57%), Andreas Haagen 6 / 17 (35.29%)

Stillingen undervejs: 3-3, 7-7, 15-11, 20-14, 24-17, 28-21