Annonce
Sport

Århus Håndbold-profil ude på ubestemt tid

Minik Dahl Høegh er formentlig ude resten af efteråret. Foto: Axel Schütt

Århus Håndbolds grønlandske landsholdsspiller Minik Dahl Høegh har med al sandsynlighed revet det bagerste korsbånd over i sit ene knæ og er formentligt ude i resten af efteråret.

HÅNDBOLD: Det var i dette efterår, han for alvor skulle hamre sit navn fast i Ceres Arena. Efter en skadesplaget første sæson i Århus Håndbolds var venstre back Minik Dahl Høegh klar til at vise sit værd i den orange klubtrøje og hjælpe århusianerne tilbage på slutspilssporet.

Ambitionerne led dog et knæk i Helsingehallen lørdag eftermiddag.

Efter et skudforsøg i ligakampen mod oprykkerne fra Nordsjælland, landede bagspilleren helt forkert og fik med egne ord en ordentlig lammer lige på knæet. I første omgang kunne han ikke rejse sig fra banen, men efter at have rullet rundt et par gange, fik han rejst sig og haltede stille ud på bænken.

Mandag formiddag fik den grønlandske landsholdsspiller, så den foreløblige dom. Bagerste korsbånd er formentlig revet over, hvilket betyder, at han er ude mellem fire til otte måneder alt efter, hvor voldsom skadens omfang er. Det afgøres efter en MR-scanning senere på ugen.

- Det er virkelig en mavepuster af format. Jeg havde glædet mig til at komme i gang og vise mit værd for Århus efter jeg hele tiden døjede med skader i sidste sæson, siger Minik og fortsætter:

- Efter at have haft masser af lægebesøg sidste år, gik jeg endnu engang til lægen lige inden sommerferien og sagde der var noget galt. Noget vi ikke kunne finde ud af og det var altså ikke fordi jeg er blevet 30 år, fortæller bagspilleren.

Det viste sig at være en sjælden mavebakterie, der havde irriteret og sat sig på håndboldspillerens led og muskler og nærmest drænet ham for kræfter.

- Men det var jeg endelig kommet mig over og jeg kunne mærke, at styrken var på vej tilbage. Derfor er det virkelig en kæmpe mavepuster at stå her med et overrevet korsbånd. Jeg ved endu ikke, hvor stort omfanget er, men det er trods alt bedre, at det er det bagerste end det forreste, siger Minik Dahl Høegh.

Han skal have lavet en mr-scanning i løbet af ugen, hvorefter lægerne kan fortælle om han er ude i fire, seks eller værste fald otte måneder.

- Jeg håber virkelig, at pausen bliver så kort som mulig, for jeg vil gerne tilbage og hjælpe Århus i denne sæson, siger bagspilleren, der har været forfulgt af uheld i sin korte tid i den jyske hovedstad.

På grund af sin skade er bagspilleren heller ikke at finde på holdkortet tirsdag aften til kampen mod KIF Kolding København. Han er dog sikker på, at man vil se et hjemmehold, der vil gøre alt for at komme på tavlen efter en skidt start i Nordsjælland.

- Nu er det os, der er på hjemmebane og skal vise vores publikum, at vi godt kan spille. Det er klart, at vi skal have forsvaret, målmænd og angreb op i gear, men vi har et stærkt hold i Århus Håndbold. Vi tror på, at vi kan tage en sejr og komme på tavlen, lyder det.

Tirsdagens kamp spilles klokken 19.30 i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce