x
Annonce
Sport

Århus Håndbold-profil ude på ubestemt tid

Minik Dahl Høegh er formentlig ude resten af efteråret. Foto: Axel Schütt

Århus Håndbolds grønlandske landsholdsspiller Minik Dahl Høegh har med al sandsynlighed revet det bagerste korsbånd over i sit ene knæ og er formentligt ude i resten af efteråret.

HÅNDBOLD: Det var i dette efterår, han for alvor skulle hamre sit navn fast i Ceres Arena. Efter en skadesplaget første sæson i Århus Håndbolds var venstre back Minik Dahl Høegh klar til at vise sit værd i den orange klubtrøje og hjælpe århusianerne tilbage på slutspilssporet.

Ambitionerne led dog et knæk i Helsingehallen lørdag eftermiddag.

Efter et skudforsøg i ligakampen mod oprykkerne fra Nordsjælland, landede bagspilleren helt forkert og fik med egne ord en ordentlig lammer lige på knæet. I første omgang kunne han ikke rejse sig fra banen, men efter at have rullet rundt et par gange, fik han rejst sig og haltede stille ud på bænken.

Mandag formiddag fik den grønlandske landsholdsspiller, så den foreløblige dom. Bagerste korsbånd er formentlig revet over, hvilket betyder, at han er ude mellem fire til otte måneder alt efter, hvor voldsom skadens omfang er. Det afgøres efter en MR-scanning senere på ugen.

- Det er virkelig en mavepuster af format. Jeg havde glædet mig til at komme i gang og vise mit værd for Århus efter jeg hele tiden døjede med skader i sidste sæson, siger Minik og fortsætter:

- Efter at have haft masser af lægebesøg sidste år, gik jeg endnu engang til lægen lige inden sommerferien og sagde der var noget galt. Noget vi ikke kunne finde ud af og det var altså ikke fordi jeg er blevet 30 år, fortæller bagspilleren.

Det viste sig at være en sjælden mavebakterie, der havde irriteret og sat sig på håndboldspillerens led og muskler og nærmest drænet ham for kræfter.

- Men det var jeg endelig kommet mig over og jeg kunne mærke, at styrken var på vej tilbage. Derfor er det virkelig en kæmpe mavepuster at stå her med et overrevet korsbånd. Jeg ved endu ikke, hvor stort omfanget er, men det er trods alt bedre, at det er det bagerste end det forreste, siger Minik Dahl Høegh.

Han skal have lavet en mr-scanning i løbet af ugen, hvorefter lægerne kan fortælle om han er ude i fire, seks eller værste fald otte måneder.

- Jeg håber virkelig, at pausen bliver så kort som mulig, for jeg vil gerne tilbage og hjælpe Århus i denne sæson, siger bagspilleren, der har været forfulgt af uheld i sin korte tid i den jyske hovedstad.

På grund af sin skade er bagspilleren heller ikke at finde på holdkortet tirsdag aften til kampen mod KIF Kolding København. Han er dog sikker på, at man vil se et hjemmehold, der vil gøre alt for at komme på tavlen efter en skidt start i Nordsjælland.

- Nu er det os, der er på hjemmebane og skal vise vores publikum, at vi godt kan spille. Det er klart, at vi skal have forsvaret, målmænd og angreb op i gear, men vi har et stærkt hold i Århus Håndbold. Vi tror på, at vi kan tage en sejr og komme på tavlen, lyder det.

Tirsdagens kamp spilles klokken 19.30 i Ceres Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce