Annonce
Sport

Århus Håndbold skal have angrebsspillet tilbage på ret kurs

Erik Veje Rasmussen skal have fundet en løsning på Århus Håndbolds udfordringer i angrebet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Angrebsspillet halter gevaldigt i Århus Håndbold i disse dage. Torsdag aften tabte århusianerne for tredje kamp i træk, da Mors/Thy vandt 26-24 i Ceres Arena

HÅNDBOLD: Torsdag aften ramte Århus Håndbold bunden rent offensivt mod et Mors/Thy mandskab, der gjorde nøjagtigt det samme, som de andre modstandere har gjort på det seneste mod Århus Håndbold.

De gik et skridt frem og ødelagde det flow, der er så vigtigt for, at den århusianske bagkæde for alvor kan præstere. En taktik, der er blevet brugt flere gange før, men stadig volder Erik Veje Rasmussens mandskab store problemer.

Torsdag tabte de for tredje gang og har sat sig selv under pres i kampen om top otte.

- Det var sæsonens lavpunkt. Det er en spændende udvikling, som den her sæson har haft for os. Vi begyndte med at spille rigtigt flot. Noget af det bedste, som vi har gjort i mange år. Sønderjyske begyndte som det første hold at gå frem på alle tre bagspillere og det har alle hold gjort lige siden. Vi har forsøgt at sætte forskellige ting i spil, men i virkeligheden sidder vi fuldstændigt fast i, at vi ikke vinder en eneste duel i vores bagkæde. Det betyder, at de næste hold bare gør det samme mod os. Vi er nødt til at få løst det problem, for hverken Torben Petersen, Anders Kragh Martinusen eller Nikolaj Læsø vinder nogen dueller. De vinder ingenting, og når modstanderen vælger at gå frem til tremeteren i mand til mand situationerne, så hænger vi bare fast. Det gjorde vi i 60 minutter i dag, sagde Erik Veje Rasmussen.

Angrebet er vel blevet jeres største udfordring?

- Det har det været i de seneste fem kampe. Det er ikke løsningsforsøg, vi har manglet. I dag forsøgte jeg mig med Mathias Larson og Emil Jessen, der er spillere, som godt kan vinde dueller, men de fik ikke plads og tid nok af de øvrige til at få spillet deres kompetencer ud. Der kom vi igen til at hænge fast i den samme dårligdom.

Men I har tidligere haft fokus på mand til mand spillet. Kan de tre i bagkæden ikke løse det?

- Det kan de ikke i øjeblikket. Det var måske en spiller som Sebastian Henneberg, der løste det for os tidligere.

- Er det ham I savner?

- Det er svært at sige. Vi ved ikke hvordan han vil have spillet. Vi har nogle spillere, som er stærke i fintespillet, men de ender lidt i pladsmangel med de andre i øjeblikket, og det skal vi have løst, så de kan bruge deres kompetencer. Det kan de ikke lige nu, og det skal vi have set på, for vi får brug for de øvrige spilleres kompetencer, sagde Erik Veje.

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold - Mors/Thy 24-26 (10-12)

Århus Håndbold: Torben Petersen 4, Nikolaj Læsø 4, Tobias Torpegaard Møller 4, Besard Hakaj 3, Lukas Jørgensen 3, Anders Kragh Martinusen 3, Mads Lenbroch 1, Emil Jessen 1, Nikolai Vinther 1

Mors/Thy: Emil Bergholt 6, Frederik Tilsted 5, Erik Thorsteinsen Toft 5, Jens Plougstrup 3, Jacob Hessellund 3, Allan Toft Hansen 2, Jonas Gade Nielsen 1, Lasse Pedersen 1

Stillingen undervejs: 1-3, 6-4, 7-9, 10-12, 14-17, 18-18, 19-22, 22-25, 24-25, 24-26

Udvisninger: Århus Håndbold 1, Mors/Thy 4

Hver mand sin kamp

En af de tre faste musketerer i bagkæden, Torben Petersen, lægger ikke skjul på problematikken lige nu.

- Der er ikke nogen, som forsøger at gøre hinanden gode. Det er hver mand sin kamp. Vi skal have lært hinandens løbebaner lidt bedre at kende, når modstanderen går så langt frem. Vi skal have tingene øvet og få skabt et bedre samspil med stregen, for vi har haft nogle kampe, hvor vi har siddet for meget fast, sagde venstrebacken.

- I begyndelsen af sæsonen havde vi et godt flow, hvor vi gjorde hinanden gode, men nu bliver der bare moslet på. Vi får ikke sat vores modstander ordentligt af, og det betyder bare, at næste mand bliver sat under pres i vores angrebsspil. Alt vores spil foregår ind over midten i stedet for at blive bredt bedre ud.

Når I holder trykket i ankomstfasen, kommer I tit til gode chancer. Det er det etablerede spil, der bliver for sidelæns. Hvorfor?

- I andenbølgen giver du den bare gas og du ser også hullerne lidt nemmere, når du er i fart, mens du i det etablerede kan komme til at løbe rundt og tænke lidt for meget over tingene. Der er meget, som kan forbedres. Det er ikke tilfredsstillende, at vi kun har otte point med det program, som vi lige har været igennem, sagde Torben Petersen.

Næste opgave for Århus Håndbold bliver Ribe/Esbjerg på udebane.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Debat For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Jojo, Anne-Marie: Sejlsportsstjernen skal fortsætte de gode takter mandag

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce