Annonce
Sport

Århus Håndbold tager hul på en ny sæson mandag

Tobias Torpegaard Møller og Århus Håndbold giver bolden op til en ny sæsonopstart mandag eftermiddag. Foto: Ole Nielsen
Det århusianske herreligahold har syv træningskampe på programmet i optakten til den nye sæson.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold tager mandag hul på forberedelserne til en ny sæson, når spillerne møder ind til første træning.

Klubben sagde inden sommerferien farvel til en del ansigter fra sidste sæson, da Sebastian Henneberg, Kristian Rammel, Jonas Langerhuus, Mathias Møller og Moussa Dembele har fundet andre klubber. Nye spillere i den århusianske trup er Emil Jessen, som har taget turen fra Bjerringbro-Silkeborg, og Jon Katballe, der er blevet rykket op i ligatruppen som substitut for Anders Kragh Martinusen på højre back.

Klubbens sportschef Peter Bredal har tidligere meldt ud, at man er på jagt efter en ny stregspiller og eventuelt en afløser for Henneberg i bagkæden, hvis økonomien tillader det.

Man vil dog ikke handler for hver en pris, ifølge cheftræner Erik Veje Rasmussen.

- Jeg vil hellere have is i maven og vente på den rigtige mulighed end at gå ud og hente en spiller, der ikke kan løfte vores hold yderligere. Så kan det være lige meget. Går vi først ud og bruger vores sidste skillinger på det, så lukker vi os selv ude, så vil jeg hellere vente og få noget kvalitet, har cheftræneren tidligere udtalt i avisen.

Annonce

Århus Håndbold

Følgende spillere er på kontrakt til den kommende sæson i Århus Håndbold:

Målmænd: Jens Fredsgaard, Christoffer Bonde og Rene Villadsen

Fløjspillere: Fredrik Schilling Sørensen, Tobias Torpegaard Møller, Nikolai Vinther og Mads Peter Lønborg

Stregspillere: Besard Hakaj

Bagspillere: Torben Petersen, Nikolaj Læsø, Anders Kragh Martinusen, Anton Laursen, Emil Jessen, Jon Katballe og Peter Lund

De er stoppet:

Sebastian Henneberg, Jonas Langerhuus, Kristian Rammel, Moussa Dembele og Mathias Møller.

Tester formen mod Paris

Første gældende kamp for Erik Veje Rasmussens mandskab bliver ottendedelsfinalen i Santander Cup 26. august, hvor holdet møder 1. divisionsholdet TM Tønder på udebane i en af landets mest frygtede udebaner. Første ligakamp for Århus Håndbold bliver tredje september på hjemmebane mod KIF Kolding i Ceres Arena.

Inden da får holdet rig mulighed for at få testet sammenspil og løbebaner, når de i løbet af opstarten skal spille syv testkampe. Ikke mindst opgøret i Ceres Arena 16. august, hvor landsholdets største stjerne Mikkel Hansen stiller til start med de andre verdensstjerner fra Paris Saint-Germain i Aarhus.

Udover det franske storhold skal Århus Håndbold møde de to svenske mandskaber Lugi og Skövde, Odder fra 1. division og Lemvig/Thyborøn, Mors/Thy og Fredericia fra ligaen i deres testkampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce