Annonce
Århus Håndbold

Århus Håndbold tilfredse trods underskud: - Vi er dækket ind til resten af sæsonen og har stor opbakning

Århus Håndbold ser solide ud både på håndboldbanen og i det økonomiske regnskab. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Underskuddet for sæsonen 2019/2020 lyder på næsten 400.000 kroner. Samtidig er klubbens gæld blevet nedbragt med 1,5 millioner kroner.

HÅNDBOLD: Det kan ikke være en stor overraskelse for nogen, at årets regnskaber i sportsklubber landet over er påvirket af coronasituationen, hvor der har været begrænsninger på mange klubbers hovedindtægtskilde, tilskuerne.

Sådan er situationen også for Århus Håndbold, der kommer ud med et underskud på næsten 400.000 kroner for regnskabsåret 2019/2020, men underskuddet fortæller ikke nødvendigvis hele historien.

For klubbens gæld er i den grad blevet nedbragt. Århus Håndbold har haft en garanteret lånekapital på tre millioner kroner, som kunne dække eventuelle underskud. Det har man gjort for at være mere attraktiv for potentielle sponsorer og investorer.

Samtidig er klubbens udgifter for denne sæson dækket, så der efter planen ikke er et underskud næste år.

- Det har været et år, som er præget af corona. Vi mangler indtægter, fordi der blev lukket ned i marts. Alligevel kigger vi ikke ind i et underskud næste år, og vi har nedbragt vores gæld, så vi ikke havde nogen form for gæld, da vi startede denne sæson. Så vi er meget tilfredse med årets regnskab, selvom der står et underskud, forklarer formand for Århus Håndbold, Jørgen Noes.

Annonce

Uvished fylder

Det lyder jo alt sammen meget godt. Nedbragt gæld og umiddelbart intet underskud denne sæson. Alligevel kan man ikke helt vide sig sikker i Århus Håndbold.

- Vi har fået kompensationer, men det er svært at gøre op, hvad vi har mistet af indtægter. Corona har også betydet, at nogle af de aftaler vi normalt har, ikke er indgået op til denne sæson. Vi forventer også, at det får betydning næste år, men det umuligt at sige, siger Jørgen Noes.


Det er en kæmpe fordel, at vi er dækket ind økonomisk til resten af sæsonen. Alle i klubben har bakket loyalt op om at gå ti procent ned i løn, da vi kunne se indtægterne ikke ville være lige så store i år.

Jørgen Noes


Århus Håndbold har da også været proaktive på den økonomiske front, da corona ramte. Klubben satte alle lønninger ned med ti procent denne sæson, og de har lavet initiativer til at få samlet nogle mønter i klubkassen.

- Det er en kæmpe fordel, at vi er dækket ind økonomisk til resten af sæsonen. Alle i klubben har bakket loyalt op om at gå ti procent ned i løn, da vi kunne se indtægterne ikke ville være lige så store i år. Vi har kørt kampagner, som folk, sæsonkortholdere og venner af klubben som har givet penge ind i et omfang, vi var positivt overrasket over, fortæller Jørgen Noes.

På trods af klubbens anseelige underskud på knap 400.000 kroner, ser fremtiden altså lys ud, ifølge dem selv. Klubben har  dog kun 5000 kroner i klubkassen, men udgifterne til sæsonen er umiddelbart dækket på trods af coronausikkerheden.

Århus Håndbold spiller næste gang fredag 18. december på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce