Annonce
Sport

Århus Håndbold - TTH Holstebro: Fem hurtige til Anders Kragh Martinusen

Århus Håndbold møder torsdag aften TTH Holstebro på hjemmebane i Ceres Arena. Holdet har tabt tre ud af deres seneste fire kampe og har endnu ikke formået at bryde deres kompleks mod de øverste tophold. Sker det torsdag aften mod vestjyderne? Avisen har spurgt Århus Håndbolds højre back Anders Kragh Martinusen.

Hvad har I lært af kampen i Silkeborg?

Anders Kragh Martinusen og Århus Håndbold fik en håndboldlektion i Silkeborg i den seneste runde af Håndboldligaen. Foto: Ole Nielsen

- Vi havde et møde på 30-40 minutter efter kampen mod Bjerringbro, hvor alle fik lov til at tale lige ud af posen og få sat perspektiv på, hvad der gik galt. Vi talte meget om, hvordan vi kommunikerer sammen i løbet af en kamp. Både i forhold til hvad Erik(Veje) og Simon(Sørensen) siger i løbet af en kamp, men også hvordan vi spillere kommunikerer sammen. Det skal vi uden tvivl blive bedre og derfor har det også handlet meget om at kigge indad. Der var nogle, der godt kunne blive stressede eller misforstå nogle af tingene i kampens hede. Jeg synes dog, at vi er kommet et skridt videre.

I har tabt til tre af de forventede tophold. Hvorfor slår I TTH Holstebro?

- Vi slår Holstebro, fordi vi kommer med en helt anden gejst og tro på tingene. Erik Veje har sagt til os, at vi ikke skal hænge så meget i hvilken modstander, vi er oppe mod. Vi skal ikke tænke så meget i, at nu skal vi altså slå et tophold. Vi skal tage en kamp ad gangen og have fokus på det spil, som vi ved, at vi er gode til. Samtidig synes jeg, at vi haft en rigtig god træningsuge med masser af intensitet, så jeg har en rigtig god fornemmelse. Jeg tror, at vi kan lave en god præstation mod TTH Holstebro og så må vi se, hvor langt det rækker. Det er jo ikke, fordi vi har nogen stor historik mod dem i den seneste tid.

Hvor vigtig er kampen i forhold til jeres senere møde i Santander Cup i december?

- Det er ikke noget, som jeg har spekuleret på. Jeg havde faktisk glemt, at det var, dem som vi skal møde i pokalturneringen. Det er ikke noget, som jeg grubler så meget over. Pokalkampene har deres helt eget liv og lige nu har vi meget fokus på at få nogle sejre igen i ligaen. Men det det er klart, at en god præstation torsdag aften vil avle selvtillid og give en tro på tingene inden kvartfinalekampen.

I har fået et point i de seneste fire kampe. Hvor vigtigt er det at få brudt den negative stime?

- Der skete lidt det samme for os i sidste sæson. Vi startede rigtigt godt, men tabte stort til flere af topholdene og fik kun lige akkurat hevet os med i slutspillet. Jeg håber, at vi kommer i slutspillet igen i år, men jeg håber ikke, at det sker på samme måde som sidst. Derfor er det vigtigt, at vi også kommer ud og tager point fra de her tophold, ligesom vi tager point fra dem, der ligger under os. Der er dog stadig lang vej til slutspillet.

Efter TTH Holstebro og Aalborg venter der et tæt program i december måned. Hvordan ser du på det program?

- Jeg har ikke tænkt så langt frem. Jeg forsøger at holde fokus på den kommende kamp, men det er klart, at det er de kampe, hvor vi møder hold, der ligger under os i tabellen, eller hold vi skal kæmpe om slutspilspladserne med, at vi gerne skal vinde. Det er kampe, som har en enorm betydning, men også kampe, som vi i denne sæson har vist, at vi kan vinde. Hvis vi ser bort fra vores kamp mod Skanderborg, hvor vi var helt væk, så har vi vist stor stabilitet mod de her hold. Det skal vi fastholde og få taget så mange point som muligt i december. Gør vi det, så ser det også godt ud i forhold til top otte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce